Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:16, 20. 5. 2012.

| Politika

U Nišu se prska levi kažiprst?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
prskanje-sprej-izbori
foto: Saša Čolić/Kamerades

Republička izborna komisija preporučila je odborima 10 biračkih mesta u Nišu da u drugom krugu predsedničkih izbora građanima sprejom obeležavaju levi kažiprst, preneli su beogradski mediji.

Dan ranije, u subotu 19. maja, na pomenutim biračkim mestima održano je ponovljeno glasanje za Skupštinu opštine Crveni Krst. Na glasanju je biračima, u skladu sa zakonom, obeležen desni kažiprst.

Izvesno je da je RIK preporuku da se u nedelju obeležava levi kažiprst doneo da bi se izbegla mogućnost da građani koji su u subotu glasali imaju neprijatnost jer će na desnom prstu od prethodnog dana i dalje imati tragove spreja.

Iz RIK napominju da je reč samo o preporuci, a ne o obavezujućem uputstvu.

Podsetimo, nakon pisanja Južnih vesti o mogućem problemu sa "prskanjem" istog prsta dva dana za redom, RIK je apelovao na Opštinsku izbornu komisiju da održavanje ponovljenih izbora u Crvenom Krstu pomeri za dan kasnije, odnosno u nedelju kada je i drugi krug predsedničkih izbora.

Međutim, članovi OIK, u kome su većinu imali članovi SRS su to odbili.

Predsednica OIK Velika Manić (SRS) odbila je u petak da komentariše pisanje Južnih vesti i na vrlo nepristojan način prekinula razgovor sa novinarom, spustivši slušalicu.

Na ponovljenim izborima na 10 biračkih mesta, gde su prethodno utvrđene brojne nepravilnosti, pravo glasa imalo je više od 45 posto građana ove niške opštine.


Centralizacija informacija iz RIK

Informaciju u vezi Preporuke RIK nismo uspeli da proverimo.

Na sajtu RIK to nije objavljeno, a informacije o aktivnostima RIK nisu dostupne medijima van Beograda.

- Sve što vam je potrebno možete da pitate na redovnim konferencijama za novinare u Beogradu - rečeno nam je u RIK.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuku Lele

    12:36 // 20. 5. 2012.

    Naprskajte i Levi i Desni,SAMO VIŠE da ne gledamo ovo LOPINE U NIŠU ,KAKO KRADU(Miloš Simonović,Bane Banana,MD gradnja,Aca MITIĆ.....)

  • ;-)))

    12:20 // 20. 5. 2012.

    Na biračkom mestu broj 8-Medijana zbog nepravilnosti ponavljani su izbori. G-din koji je tada sedeo u biračkom odboru i galamio to radi i danas. Zar taj birački odbor nije trebao biti raspušten? Ko nama garantuje da će oni koji jednom nisu obavili posao kako valja to danas uspeti da obave na zadovoljavajući način?

  • zivkovic

    09:35 // 20. 5. 2012.

    Mozete da prskate i nozne prste a isto ce biti i za koji dan, mesec, godinae. Srbija ce za naredne cetri godine biti duplo siromasnija po broju stanovnika i novca.. Tako da tesko moze da me raduje posle ovih izbora, radovace se samo ovi koji su bili dosad u vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: