Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

BalkanPres

  • Blokirane fejsbuk stranice

    Napadi ekstremnih desničara na Fejsbuk stranice medija u Hrvatskoj

    Fejsbuk stranica neprofitnog hrvatskog portala Lupiga, koji promoviše ljudska prava i slobodu govora, blokirana je nakon što su je ultradesničari lažno prijavljivali administratorima te društvene mreže da promoviše fašizam, saopštila je redakcija ovog uglednog medija.

    detaljnije
  • Makedonska radio-televizija

    Makedonska radio-televizija – javni servis ili istorijski spomenik?

    Makedonska radio televizija je najmanje gledana u 2017. godinu, pokazuje analiza koja je uradila Agenija za audiovizuelne medijske usluge. Ali to nije iznenađenje. znajući stanje u kom se MRTV nalazila prošlih godina. MRT tone u dugovima, a i učestvovanje na Eurosongu je bilo dovedeno u pitanje.

    (1) detaljnije
  • Palata-pravde-u-Nisu-foto-P-Blagojevic-juzne-vesti

    Napadi i pretnje novinarima i dalje prolaze nekažnjivo

    Četiri godine otkako su policiji i tužilaštvima na jugu Srbije prijavljeni prvi slučajevi pretnji upućeni novinarima, a u međuvremenu ih je bilo više od 10, pravosnažno je za to osuđen samo jedan čovek i to onaj koji je priznao. Novinari i građanski aktivisti optužuju vlast da kroz uticaj na pravosuđe stimulišu pretnje novinarima.

    detaljnije
  • sud

    Oslobođena i druga dvojica koja su pretila uredniku Južnih vesti

    Umesto uslovne zatvorske kazne zbog "ozbiljnih pretnji" koje su uputili uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću, na zahtev Republičkog javnog tužilaštva, Vrhovni kasacioni sud preinačio je presudu niškog suda i oslobodio pukovnika Dobrivoja Stanimirovića i privatnog detektiva Miju Jankovića.

    (4) detaljnije
  • Suad Beganović

    U EU sa starom opremom i uz neplaćeni rad

    Digitalizacija se više i ne spominje. Najčešća vijest koja dolazi iz Javnog servisa je vijest o novom štrajku sindikata. Jedina drugačija informacija nije bila ništa bolja. BHRT je upao u aferu neemitiranja intervjua sa Sebijom Izetbegović, suprugom Bakira Izetbegovića.

    detaljnije
  • Automobil iz kog je sniman Blagojević

    8 meseci kasnije: Još se ne zna ko je pratio Blagojevića

    Punih 8 meseci otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac ispred Suda, u centru Niša, snimao kamerom, policija nije uspela da otkrije identitet te osobe, a ni pored fotografija i video snimaka sigurnosnih kamera MUP ne uspeva da pronađe automobil iz koga je snimano. Policija ćuti.

    (5) detaljnije
  • Iskra Manojloska

    Govor mržnje i njegovo sankcionisanje u Makedoniji

    Govor mržnje, za one koji ga praktikuju, je skoro uvek smatran slobodom izražavanja. Govoru mržnje bi trebalo da se posveti jednako pažnje kao slobodi govora, baš zbog njegove razorne snage.

    detaljnije
  • mediji kamere foto aleksandar kostic

    Evropska federacija novinara: Vlast u Srbiji podstiče mržnju prema novinarima

    Iako se Vlada Srbije obavezala da štiti novinarsku profesiju potpisavši preporuke Saveta Evrope, ona radi potpuno suprotno, kazao je generalni sekretar Evropske federacije novinara Rikardo Gutierez. On je čak kazao da, za razliku od Bosne, srpski političari aktivno rade protiv medijskih sloboda.

    (2) detaljnije
  • EUtanazija Evropa iza gvozdene zavese

    EUtanazija

    Tolerisanje diktature, samovolje, korupcije, pravnog nasilja, gušenje građanskih sloboda.. zarad navodnog "očuvanja stabilnosti u regionu", u sebi može da sadrži "EU", ali samo kao početna slova eutanazije svih onih ideja zbog kojih verujemo u Evropsku uniju.

    (5) detaljnije
  • Vedran Vojinović

    Sloboda medija u BiH

    Dakle ako budete uhvaćeni da kršite sve uzuse novinarske profesije, na javnom servisu vas ne čeka otkaz, nego bolje i udobnije radno mjesto, neko na kojem vaša nagodnost može više doći do izražaja, a manje u oči javnosti.

    detaljnije
  • Zaštita slobode govora i medija

    Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, od 1992. godine do danas 287 novinara je poginulo u ratnim zonama. Međutim, šokira sledeći podatak: u istom periodu 810 novinara je ubijeno zbog toga što su istraživali korupciju i borili se za ljudska prava. Samo 10 slučajeva su dobila rešenje na sudu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: