Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kup Radivoja Koraća

  • CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10

    "Večiti derbi" večeras u finalu Kupa Koraća u Nišu

    Kao što su mnogi očekivali, za "Žućkovu levicu", trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, večeras od 21 sat u niškoj hali "Čair" boriće se Crvena zvezda i branilac titule Partizan. Kapiten crno-belih Novica Veličković kaže "derbi kao derbi", a trener crveno-belih Dragan Šakota očekuje borbenu i lepu utakmicu.

    (7) detaljnije
  • FMp Partzan Kup Radivoja Koraća Ognjen Kuzmić Stefan Janković

    Kup Koraća: Partizan pobedio FMP, novi "večiti derbi" u finalu

    Lakše nego Crvena zvezda Megu, ali ne i bez muke Partizan je savladao FMP u utakmici u kojoj je tim iz Železnika "izgubio konce" u drugom poluvremenu. Uz dosta atraktivnih poteza, crno-beli su slavili sa 88:77 i zakazali novi "večiti derbi" u finalu Kupa koje je u nedelju, 16. februara u ali "Čair" u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda Mega Kup Radivoja Koraća polufinale Vladimir Štimac Mišković

    Kup Koraća: Trojka Berona u poslednjoj sekundi za novo finale Crvene zvezde

    U neizvesnoj završnici kakva se retko viđa, prednost koju je Mega imala tokom celog drugog poluvremena neutralisao je Bili Beron sa dve trojke u poslednjem minutu, od čega je druga bila sekundu pre kraja. To je postavilo konačnih 80:79 u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća i novo finale za Crvenu zvezdu.

    (1) detaljnije
  • Dejan Milojević KK Mega

    Dejan Milojević: Na kraju godine idem iz Mege, verovatno u Ameriku

    Osam godina Dejan Milojević trener je KK Mega, ali na kraju sezone napušta klub i odlazi u Sjedinjene Američke Države, rekao je u emisiji 15 minuta. Ipak, MIiojević nije otkrio ime novog kluba i funkciju. Pre toga, kaže, čeka ga da sačuva Megu u ABA ligi i odvede reprezentaciju Srbije na Olimpijske igre, pošto je odnedavno pomoćnik selektora Igora Kokoškova.

    detaljnije
  • hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019

    Danas polufinalni mečevi na Kupu Koraća, karata još ima

    U subotu, 15. februara na programu su oba polufinalna meča Kupa Radivoja Koraća, koji se 16. put održava u Nišu. Prvi meč igraju Crvena zvezda i Mega, a nakon toga na parket izlaze Partizan i FMP. Pojedinačni karata za polufinale ima u prodaji.

    (1) detaljnije
  • Partizan Borac četvrtfinale Kup Radivoja Koraća 2020 foto Južne vesti Vanja Keser

    Kup Koraća: Borac sveo Partizan na dva koša iz igre za celu četvrtinu, ali izgubio

    Najnapetiji duel četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća bio je poslednji. Čačanski Borac je sjajnim drugim poluvremenom saterao Partizan u ćošak, sveo ga na samo dva koša iz igre za čitavu treću četvrtinu, ali su Beograđani u poslednjem periodu ubacivali koševe sa poludistance u gotovo svakom napadu i tako slavili sa 87:79.

    (1) detaljnije
  • FMO Dinamik Kup Koraća Čović četvrtfinale 2020 foto Južne vesti Vanja Keser

    Kup Koraća: FMP u polufinalu, zaigrali Čović i Kuzmić

    Rutinski je FMP izašao na kraj sa gradskim rivalom Dinamikom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, pošto je neizvesnost na parketu hale "Čair" viđena samo u prvom delu meča koji je završen sa 98:73 (23:21, 25:17, 26:14, 24:21). Za klub iz Železnika su po prvi put od kada su prosleđeni iz Crvene zvezde zaigrali Filip Čović i Ognjen Kuzmić.

    detaljnije
  • Goran Vučković Radnički Beograd košarka Kup Radivoja Koraća Čair 2020 foto Južne vesti Vanja Keser

    Košarkaši Radničkog sa Crvenog krsta srećni uprkos porazu, vodio ih najmlađi trener u istoriji Kupa

    “Laki luzer” ovogodišnjeg finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća bio je beogradski Radnički, a u redovima drugoligaša koji nema profesionalnih košarkaša, kako sami ističu, bili su srećni nakon meča sa Crvenom zvezdom uprkos porazu. Sa klupe ih je predvodio 26-godišnji strateg Goran Vučković, inače najmlađi trener ikada na finalnom turniru, koji je za "Južne vesti" govorio o košarci, ali i vezi sa ekipom serije "Žigosani u reketu", koju su inspirisali.

    detaljnije
  • Tadija Tadić Kandrik Peri Mega Sloboda Užice Kup Koraća 2020

    Kup Koraća: Megin preokret bez Milojevića i novo ABAligaško polufinale

    Na pragu je bila Mega da po prvi put od 2012. godine ostane bez polufinala nacionalnog Kupa, ali se razigrala u završnici, savladala Slobodu iz Užica sa 82:73 (24:22, 15:25, 25:16, 18:10) i zakazala još jedan polufinalni okršaj sa Crvenom zvezdom. Dosta dece bilo je na tribinama niške hale "Čair", a meč je obeležilo i isključenje trenera Dejana Milojevića.

    (5) detaljnije
  • Kevin Panter Crvena zvezda BKK Radnički Kup Radivoja Koraća 2020

    Kup Koraća: Zvezda od -10 do +40 protiv Radničkog

    Početak prvog meča ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća delovao je kao da su ekipe zamenile uloge - drugoligaš Radnički sa Crvenog krsta pogađao je sve što je pokušao, dok Zvezdi ništa nije polazilo za rukom. Situacija se potpuno preokrenula u nastavku, šampion Srbije je slavio sa 107:67 i dokopao se novog polufinala Kupa.

    (1) detaljnije
  • hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019

    Karte za Kup Koraća i na biletarnici hale, finale rasprodato

    U podne 13. februara počela je prodaja pojedinačnih ulaznica za Kup Radivoja Koraća na biletarnici hale "Čair", kaže Uroš Parlić iz Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija, a mogu se kupiti dnevne ulaznice za četvrtfinala (13. i 14. februar), kao i pojedinačne za polufinalne okršaje (15. februar). Ulaznica za finale, koje se igra 16. februara, navodi Parlić, više nema, kao i za parter za polufinala.

    (3) detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Kreće Kup Koraća: Partizan na vrhuncu forme, “ranjena” Zvezda i šanse iz prikrajka

    Od 13. do 16. februara u niškoj hali “Čair” održavaće se Kup Radivoja Koraća, za “Žućkovu levicu” boriće se osam ekipa, a favoriti za titulu su, kao i uvek, Crvena zvezda i Partizan. Ipak, tako je bilo i u Grčkoj, pa nakon 21 godine u polufinalu nema velikog dvojca - Olimpijakosa i Panatinaikosa, što može poslužiti kao motivacija za ostale srpske timove u Kupu: Megu, FMP, Dinamik, BKK Radnički, užičku Slobodu i čačanski Borac.

    detaljnije
  • kup koraca

    Počela prodaja karata za Kup Koraća

    Oni koji žele da obezbede svoje mesto u hali "Čair" na Kupu Radivoja Koraća mogu od danas da kupe komplete za tribine ili parter. Finalni turnir se održava od 13. do 16. februara.

    (15) detaljnije
  • Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća Dobrić

    Od petka u prodaji karte za Kup Koraća

    Prodaja kompleta karata za Kup Radivoja Koraća koji će se od 13. do 16. februara 16. put održati u Nišu, počeće u petak, 7. februara, najavljuju u Košarkaškom savezu Srbije. Karte će biti u prodaji preko distributerske kuće "Ticket.rs" i na blagajni hale "Čair".

    detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Cene karata za Kup Koraća iste kao prošle godine

    Kao i prošle godine koštaće kompleti karata za Kup Radivoja Koraća, koji će se od 13. do 16. februara 16. put održati u Nišu. Cena kompleta karata za tribinu biće 2.500 dinara, a za parter 4.500.

    detaljnije
  • kup koraca

    Beogradski duel na startu Kupa Koraća u Nišu: Zvezda protiv BKK Radničkog

    Prvi meč na Kupu Radivoja Koraća, koji će se od 13. do 16. februara 16. put održati u Nišu, odigraće beogradski timovi Crvena zvezda, učesnik ABA lige i BKK Radnički, član Druge košarkaške lige, odlučeno je na žrebu u Beogradu. U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mega i užička Sloboda, Partizan i čačanski Borac, kao i FMP iz Železnika i beogradski Dinamik.

    (1) detaljnije
  • kup koraca, foto jv vanja keser

    U četvrtak žreb za Kup Koraća, o ulaznicama uskoro

    Raspored utakmica na Kupu Radivoja Koraća, koji će od 13. do 16. februara 16. put biti održan u Nišu, biće poznat u četvrtak, 30. januara nakon žreba u Beogradu. Žreb je, kako kažu u Košarkaškom savezu Srbije, poludirigovan, a cene karata biće poznate nakon rasporeda utakmica.

    (5) detaljnije
  • kup koraca

    Predrag Danilović: Nadam se da će Kup u Nišu proteći u najboljem redu

    Po 16. put ikada, a 6. uzastopno, niška hala "Čair" biće domaćin završnog turnira Kupa Srbije, koji će se igrati od 13. do 16. februara. Ugovor o saradnji su potpisali predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a Danilović je rekao da se nada "da će turnir proteći u najboljem redu, kao i svi prethodni".

    (5) detaljnije
  • kup koraca

    Kup Koraća 16. put u Nišu

    Šesti put zaredom, 11. put od kako takmičenje nosi ime proslavljenog košarkaša, a ukupno 16. put Kup Radivoja Koraća biće održan u Nišu, odlučeno je na 62. sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

    (4) detaljnije
  • Andrea Trinkijeri

    Trinkijeri: Trofej je još važniji kada piše Korać na njemu [foto]

    Ne donosi osvajanje Kupa Radivoja Koraća ništa “opipljivo”, pa se često postavlja pitanje koliko je značajan. Ipak, trener tima koji je u “Čairu” osvojio “Žućkovu levicu” Andrea Trinkijeri, a kome je inače ovo prvenac na klupi Partizana, kaže da je trofej trofej, a ako “piše Korać na njemu, još je važniji”.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: