Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 3. 5. 2012.

| Sport

Naisa igra odlučujuću utakmicu za Evropu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa rk
Da li će se ovako radovati i u subotu?

Rukometašice Naise u subotu, 5. maja od 18:30h igraju protiv Nopala u Bačkoj Palanci poslednji meč u Superligi i odlučujući u borbi za ervopsko takmičenje naredne sezone.

I ako je na početku sezone, kada se ekipa okupila u skoro potpuno izmenjenom sastavu i sa dosta podmladaka, bilo reči da je glavni cilj opstanak, ambicije su porasle. Naisa je korak po korak došla do borbe za Evropu i od toga ne odustaju bez borbe do poslednjeg minuta meča.

- Utakmica direktno odlučuje o četvrtom mestu. Mnoge meč-lopte smo upropastili, razočarana sam igrom protiv Radničkog i Maks sporta. Nopal je favorit, ali sve zavisi od nas. Ako igračice budu svesne šta ovo znači, dobićemo - rekla je Vesna Petrović-Milošević, direktorka Naise.

Naisa je na poslednja dva meča kod kuće poražena od Maks sporta i Radničkog iz Kragujevca, dok je na teškom gostovanju u Inđiji zabeležila važnu pobedu.

- Čudna smo ekipa. Dobili smo Inđiju, Maks sport i Radnički na strani, Knjaz u Aranđelovcu, a onda dođu odlučujuće utakmice i izgubimo. Treba da nastave ono što je Naisa godinama, a to je ekipa koja se borila u Evropi - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

I Naisa i Nopal imaju po 19 bodova. U prvom delu sezone Naisa je u Nišu pobedila sa 39:35, ali su se stvari od tada promenile.

- Sve pohvale Nopalu, poboljšali su igru nakon promene trenera. Moramo da dobijemo Nopal, a ovz utakmicu će sigurno odlučiti golmani - istakao je Jovanović.

Da je u prethodnom meču sa kragujevačkom ekipom zabeležen trijumf, Naisa bi za četvrto mesto mogla sebi da dozvoli poraz od samo 3 gola razlike. Do poslednjeg kola ništa nije gotovo, a prve 4 ekipe iz Superlige će naredne godine dobiti priliku da se takmiče u evro-kupovima.

- Propustili smo dosta prilika, sada u poslednjoj odlučujemo. Žao nam je što smo imale loš pristup na utakmici sa Radničkim. Sada je bolje, sve treniramo, znam da će sve dati maskimum. Biće teško, na golu je iskusna Zlata Paplacko i zato će presuditi odbrana - rekla je Suzana Ćubela, jedna od najiskusnijih igračica Naise.

Igračice su svesne šta ova utakmica donosi. Pobeda vodi na četvrto mesto i u Evropu i naredne godine, a poraz može da "baci" nišku ekipu i na 7. mesto.

- Ovo je poslednja prilika da obezbedimo igranje u Evropi i ostvarimo cilj. Verujem da će svaka igračica dati maksimum i da ćemo obezbediti Evropu - rekla je Sanja Premović, rukometašica Naise.

Utakmica sa Nopalom je u subotu, 5. maja od 18:30h u Bačkoj Palanci, a trener Svetislav Jovanović će moći da računa na sve igračice.

Naisa u Kupu protiv Radničkog Resavca

Sreća je pogledala Naisu na žrebu za četvrtfinale Kupa Srbije. Niška ekipa će 12. ili 13. maja gostovati u Svilajncu ekipi Radničkog Resavca.

Ekipa iz Svilajnca je jedina u ovom delu takmičenja koja je iz Prve lige, dok su ostali timovi superligaši.

Radnički Resavac je trenutno drugi u Prvoj ligi sa istim brojem bodova kao prvoplasirani BMS Milenium.

Ostali paorvi 1/4 finala:

Jagodina - JP Radnički
Zaječar - Železničar Metal cinkara
Maks sport - Knjaz Miloš

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: