Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 12. 6. 2012.

| Sport

Niški gimnastičari najuspešniji na Prvenstvu Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
gimnasticki klubovi nis i gimfit

Gimnastičari Niša i gimnastičarke Gimfita osvojili su 15 zlatnih i po 11 srebrnih i bronzanih medalja na Prvenstvu Srbije u Kostolcu u svim kategorijama.

Niš je još jednom pokazao da ima čime da se podiči u pojedinačnim sportovima. Na Prvenstvu Srbije u Kostolcu gimnastičari i gimnastičarke našeg grada osvojili su ukupno 37 medalja, od čega 15 zlatnih.

Seniori Niša osvojili su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u višeboju sa 228,300 poena i bili su ispred "večitog rivala" Vojvodine. Vredi napomenuti da su za Niš nastupili dvojica juniora.

milos i petar Petar Veličković i Miloš Paunović

Pojedinačno, Miloš Paunović je bio prvi u višeboju (80,200), Gavrilo Ilić treći (77,100), Aleksandar Miljkovič šesti (69,400) i Dušan Đorđević osmi (47,100).

U pojedinačnoj konkurenciji, po spravama, Miloš Paunović je opet dokazao kvalitet i vratio se u Niš sa još 6 medalja. Na krugovima je bo prvi, drugi na konju, preskoku i vratilu, a treći na parteru i razboju.

- Prezadovoljan sam. Nemamo uslova za trening, ostvarili smo uspeh iznad očekivanja. Zadovoljan sam što smo pobedili Novosađane - rekao je Miloš Paunović.

Uz Miloša, dosta uspeha su postigli i Gavrilo Ilić, Aleksandar Miljković i Dušan Đorđević. Gavrilo je posle velikog uspeha i 20. mesta na Evropskom prvenstvu za juniore, sa Prvenstva Srbije doneo 5 medalja. On je osvojio zlatne medalje na parteru i vratilu, a srebrne na krugovima i razboju i bronzu u pojedinačnoj u višeboju.

Aleksandar Miljković je bio treći na vratilu, a Dušan Đorđević treći na preskoku.

U juniorskoj konkurenciji blistao je Petar Veličković. On je bio prvi u višeboju sa 77,000 poena, a pored toga osvojio je još 4 zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Petar je bio prvi na parteru, konju, razboju i vratilu. Na krugovima je bio drugi, a na razboju treći.

pionirke gimfita Tri zlatne pionirke

Niš je imao dosta uspeha i u ženskoj konkurenciji. Pionirke Kristina Živadinović, Anja Milosavljević i Anđela Stojanović osvojile su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u višeboju. One su sakupile 108,850 bodova i bile su ispred ekipe Napretka iz Kruševca.

Pojedinačno u višeboju Kristina Živadinović je bila druga (41,000), a Anja Milosavljević treća (38,050). Anđela Stojanović je bila šesta.

Kristina i Anja su osvojile po medalju na svakoj spravi u pojedinačnoj konkurenciji. Kristina je osvojila 3 srebrne medalje (preskok, razboj i parter) i bronzu na gredi. Anja je osvojila srebro na gredi i bronzane medalje na preskoku, razboju i parteru.

Sa ovim mladim damama radio je Marko Veljković koji je prezadovoljan učinkom svoje ekipe.

jelena stamenkovic Jelena Stamenković i Vladimir Šulić

Jelena Stamenković je potvrdila dominaciju u seniorskoj konkurenciji sa 4 zlatne medalje. Ona je u višeboju sa 45.050 poena bila prva. Na preskoku, gredi i parteru je takođe osvojila po zlatnu medalju.

- Prezadovoljna sam uspehom. prošle godine me povreda sprečila. Nisam očekivala ovako dobre rezultate - rekla je Jelena Stamenković koja je početkom juna učestvovala na Svetskom kupu u Mariboru gde je bila 16. na preskoku i 23. na gredi.

Njen trener Vladimir Šulić odlazi u penziju, ali iza sebe je ostavio još jedan niški gimnastički talenat.

- Trener mora da bude zadovoljan. Jelena je dokazala da je najbolja seniorka Srbije. Oprostio sam se od sporta na anjlepši način, posle 25 godina u sali - rekao je Šulić.

Gimnastičari sada nastavljaju da vežbaju u ne baš dobrim uslovima. Oni treniraju u maloj sali "Šivare", gde nemaju ni osnovne uslove za rad. Klub koji redovno osvaja medalje na prvenstvima nema dovoljna finansijska sredstva za normalan rad u kom bi mogao i trebalo da nastavi sa negovanjem talenata iz gimnastike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: