Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 22. 5. 2013.

| Sport

Pet medalja za ronilački klub Naissub

Autor:Aleksandra DenićIzvor:Južne vesti
ronjenje.jpg
Foto: Ivan Bakardjiev

Takmičari Ronilačkog kluba Naissub iz Niša osvojili su 5 medalja na Otvorenom prvenstvu Srbije koje je održano na bazenu u Nišu.

Ronilački klub Naissub iz Niša bio je domaćin Otvorenog prvenstva Srbije, "Naissub Apnea Cup 2013".

27 takmičara iz Rusije, Hrvatske, Bugarske, Grčke i Srbije nadmetali su se u bazenskim disciplinama ronjenja na dah. Drugog dana takmičenja postavljeno je 12 nacionalnih rekorda.

 

Ivica Stojanović osvojio je srebro u dinamici bez peraja sa preronjenih 84,7m i bronzu u dinamici sa perajima (107,5m). Milena Radić osvojila je zlatne medalje u sve tri discipline u konkurenciji žena. Svoje prvo učešće na takmičenju imao je i Velibor Milovanović, koji se takmičio u statičkoj apnei i ostvario rezultat od 2min 28sec.

ronjenje

U disciplini statičke apnee dominirali su takmičari iz Srbije. Branko Petrović iz beogradskog kluba Calypso osvojio je zlato sa vremenom 9min 31sec, što je najbolji rezultat postignut na takmičenjima u ovoj godini. Drugo mesto i treće mesto pripalo je hrvatskim takmičarima Brunu Ševgiću (8' 01'') i Jakovu Peljušiću (5' 48'').

U konkurenciji žena najbolja je bila Milena Radić iz Naissub-a rezultatom 5min 24sec. Na drugoj i trećoj poziciji našle su se Katarina Turčinović iz Hrvatske (5' 12'') i Viktoria Danova iz Bugarske (4' 31'').

U dinamici bez peraja dominirala je Katarina Turčinović sa zaronom 155,3m, što je najduži ikada ostvaren zaron na takmičenju u CMAS asocijaciji. Srebrna medalja pripala je Nataliji Ovodovoj iz Rusije (123,9m), a bronza Viktoriji Danovoj (100,7m). U muškoj konkurenciji zlato je osvojio Danail Edrev iz Bugarske sa zaronom od 150,8m. Srebrno je osvojio Georgi Palazov iz Bugarske (137,3m), a bronzu Tomas Tomaidis iz Grčke (135,2m).

U dinamici sa perajima među muškarcima najbolji je bio Tomas Tomaidis sa preronjenih 212,6m, dok su drugo i treće mesto osvojili Bruno Šegvić (188,3m) i Georgi Palazov (187,5m). Kod žena rezultat je bio izjednačen (200m), pa su se na pobedničko postolje popele Katarina Turčinović i Natalija Ovodova. Drugo mesto zauzela je Milena Radić (115,7m), a treće Viktoria Danova (110,3m).

Svi učesnici takmičenja bili su izuzetno zadovoljni organizacijom takmičenja i postignutim rezultatima.

- Čestitke organizatoru na odličnoj organizaciji i gostoljubivosti. Bilo je vrhunskih sportista i svetskih rezultata, koji se retko gde mogu videti na jednom takmičenju - rekao je Krešimir Zubčić iz Hrvatske.

 

Takmičenje je organizovano pod okriljem Saveza organizacija podvodnih aktivnosti republike Srbije i svetske ronilačke asocijacije CMAS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: