Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 19. 7. 2011.

| Sport

Prijem za Sebastijana Avdića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sebastijan avdic
Sebastijan Avdić

NIŠ - Član niškog kluba "Šampion" Sebastijan Avdić vratio se sa Specijalne olimpijade u Atini gde je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju.

U Sportskom savezu Niša organizovan je prijem za niškog olimpijca koji je jedini od sportista predstavljao Niš i doneo bronzanu medalju u košarci igrača ometenih u razvoju.

- Pobedili smo selekciju Burkine Faso, a izgubili smo od Bosne i Hercegovine i u polufnalu od Mađarske košem razlike. Bilo je super u Atini i na pripremama na Kopaoniku i na Krfu. Atmosfera je bila dobra, puno smo se družili - rekao je Sebastijan na prijemu.

U Atini, pored Sebastijana, Niš je predstavljao i njegov trener u "Šampionu" Zoran Radić, koji je bio tim menadžer i košarkaške selekcije "junifajd" koja je sastavljena inkluzijom. Ta selekcija je osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi.

- Bila nam je želja da donesemo neku medalju sa ove Olimpijade i to smo učinili. Imali smo odličan prijem u Atini, bili smo u olimpijskom selu, igrali na terenima kao i sportisti na Olimpijadi 2004. godine. Posebna čast je bila što nam je medalje uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije bivši košarkaš Vlade Divac. U polufinalu smo izgubili od Mađarske košem razlike, koja je kasnije i osvojila turnir - rekao je Zoran Radić.

Na Specijalnoj olimpijadi Srbija je osvojila ukupno 15 medalja (po 4 zlatnih i bronzanih i 7 srebrnih). Našu zemlju je predstavljalo 55 sportista iz deset gradova. Na Olimpijskim igrama ukupno je učestvovalo 7.500 sportista iz 158 zemalja.

Prijem za sportistu i njegovog trenera organizovala je Nađa Marković, zamenik gradonačelnika i Sportski savez Niša.

- Maja smo imali Olimpijadu učenika specijalnih škola. Deca su dala sve od sebe. Zadovoljstvo mi je što je učenik jedne naše škole osvojio medalju. On je bio jedini iz Niša na toj Olimpijadi - rekla je Nađa Marković koja je u ime Grada Niša poklonila Sebastijanu zlatnik cara Konstantina.

Od Sportskog saveza Niša Sebastijan Avdić i Zoran Radić dobili su opremu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: