Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 4. 3. 2016.

| Sport

Radnički bi da uzvrati istom merom Partizanu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RADPAR.jpg
Saša Marjanović bio je jedan od najaktivnijih fudbalera Radničkog u Kup utakmici; foto: sr.partizan.rs

Fudbaleri niškog Radničkog u roku od pet dana odigraće drugu utakmicu protiv beogradskog Partizana, ovoga puta na Čairu u utakmici 25. kola Superlige. Meč je na programu u nedelju 6. marta u 19 sati. Iz niškog kluba se nadaju da bi ovog puta oni mogli da trijumfuju.

Posle poraza u četvrtfinalu Kupa, u meču koji je digao ogromnu prašinu zbog delikatnih sudijskih odluka, ova dva rivala sele se na niški “hram fudbala”. Ovaj meč biće odigran u potpuno drugačijoj atmosferi, pred verovatno krcatim tribinama Čaira u odnosu na prazne tribine stadiona u Humskoj.

Šef stručnog štaba Radničkog Milan Rastavac kaže da bi poraz u Beogradu trebalo gledati i sa vedrije strane.

Na domaćem terenu dočekujemo Partizan svesni da moramo da damo sve od sebe da bi očekivali pozitivan ishod. Dobra stvar je da iz prethodne utakmice možemo da izvučemo pouke i otkrijemo kojim alatkama u većoj meri da ugrozimo protivnika - rekao je on.

Rastavac očekuje drugačiju utakmicu iz nekoliko razloga.

Pre svega zbog publike, jer ona sterilna atmosfera na tribinama stadiona Partizana nikome nije odgovarala. Druga stvar je da kada izgubiš od nekog protivnika, jedva čekaš da ga sretneš ponovo, kako bi mu se revanširao za poraz.

Hendikep za sastav Radničkog pred nedeljni meč jeste neigranje Marka Tomića zbog povrede kolena. On će pauzirati ovu i narednu utakmicu, a Vladirmir Đorđević i Miloš Živković su povređeni od ranije. Nemanja Lakić-Pešić će nakon suspenzije zbog kartona ponovo biti u sastavu, tako da će verovatno zauzeti upražnjeno mesto na poziciji štopera.

Mladi ofanzivni vezista niškog kluba Andreja Apostolović priželjkuje pobedu u nedeljnom duelu.

Jako težak poraz od Partizana u sredu, posebno način na koji smo izgubili. Oni se sigurno neće braniti na Čairu i nadam se da ćemo uspeti u takvom odnosu snaga da ostvarimo trijumf i slavimo sa našim navijačima na kraju meča - izneo je svoja očekivanja talentovani igrač.

Prodaja karata za derbi meč 25. kola Superlige počela je u petak 4. marta na biletarnici hale Čair po ceni od 200 dinara za jug i sever i 400 za istok i zapad. Karte za ložu su, kako kažu iz kluba, već rasprodate.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    06:41 // 6. 3. 2016.

    Nažalost, Radnički će biti "kolateralna šteta" jer se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu, prvo u kupu, a sad i u prvenstvu. Da se ne lažemo, Partizan mora da počne da "gazi" da bi ostao u trci ya plej of, a to ynači da ne sme više da gubi, tako da....iako želim da verujem da će Radnički izaći kao pobednik, mislim da će danas biti čista "dvojka"...opet, nažalost

  • Jova

    00:53 // 6. 3. 2016.

    Neko je napiaso da je nasa tribna juzna a njihova severna dok su istok i zapad neutralni! Ja prosto be mogu da verujem koliko ima glupih ljudi a smatram 90% stanovnika ove zemlje za takve! Pa kako moze istok i zapad da budu neutralni i sta to znaci!? Oni pripadaju Radnickom kao i ceo stadion ( ne mora sada rasprava kako je stadion gradski ) ! Po pravilu ne samo nase lige i Fss-a vec i Uefe domacin je obavezan da odredjeni broj karata ostavi za gostujucu ekipu na odredjenom delu stadiona (ne mora cak ni cela tribina ). Svuda u svetu pa i u cak razvijenim zemljama navijaci nisu pomesani vec su gosti u ogranicenom prostoru. Postoje izuzeci kod nekih gradskih derbija u normalnim zemljama a mi to svskako nismo. Ja nemam nameru da dozvolim da neko iz Nisa psuje Radnicki i navija protiv njega! Zato ti takvi- svakakvi na sever ili kuci!

  • ГоранЧе

    15:29 // 5. 3. 2016.

    Наши играчи морају у главама да преломе и да од првог до последњег минута размишљају само о ПОБЕДИ. Само из таквог размишљања може да се роди жеља да НАДИГРАШ противника тако да му не оставиш НИ НАЈМАЊУ ШАНСУ ДА СЕ ИЗВУЧЕ...
    ни најмању! Нисмо ни мало слабији, имамо домаћи терен и играче који већ дуго играју заједно. Их, где би нам био крај када би се сутра сви угледали на Радоша Булатовића?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: