Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 29. 11. 2013.

| Sport

Radnički sa "Čukom" za "krunu" polusezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
petar-jovanovic-radnicki-nis.jpg
Petar Jovanović; foto. Saša Đorđević

Fudbaleri niškog Radničkog dočekuju Čukarički u pretposlednjem kolu jesenjeg dela Superlige i pozivaju publiku da dođe u što većem broju i pomognu im da pobedom obezbede vrh tabele na kraju polusezone.

Radnički je sa 21 bodom na četvrtoj poziciji, a ima priliku da na svom terenu obezbedi mesto više na tabeli. Ovo je poslednja superligaška utakmica u Nišu ove godine, pa motiva uz pune tribine ne bi trebalo da nedostaje.

- Ovom pobedom bismo doneli "krunu" polusezone jer naš cilj je da budemo u vrhu tabele i da se iskupimo za kiks u Subotici. Mislim da ne bi trebalo da imamo problema, ako uđemo motivisano i damo maksimum. Čukarički je dobra ekipa što potvrđuje i tabela, u padu su forme, ali to ne treba da nas vara. Mi ćemo dati sve od sebe da zadržimo se u vrhu - rekao je Petar Jovanović, igrač Radničkog.

Stručni štab Radničkog je analizirao protivnika i zna gde preti najveća opasnost.

- Gledao sam i uživo njihove utakmice i na kasetama. To je kompaktna ekipa koja je godinama zajedno, koja se sastoji od igrača Zvezde i Partizana koji su školovani i talentovani. Imaju sistem koji jedini igraju u ligi 3-5-2, imaju plitku formaciju, brzu ekipu koja se brzo transformiše iz napada u odbranu i obratno - kaže Dragoljub Bekvalac, trener Radničkog.

Čukarički je trenutno treći na tabeli sa 22 boda (6 pobeda, 4 remija i 3 poraza). Ova beogradska ekipa je u gostima ostvarila 4 pobede, ima jedan remi i dva puta je poražena i to u Subotici i Kruševcu.

- Zaista igraju, pogotovo na strani, lep i efikasan fudbal. Imaju braću Srnić iz Zvezde koji imaju kvalitet, našeg Nišliju Stoiljkovića koji je izrazio veliku radost što igra u Nišu gde je ponikao. Imaju odbranu predvođenu Brazilcem Lukasom koji zna da igra fudbal, vodi ekipu. Jedna zaista kompaktna ekipa koja predstavlja teškog protivnika - dodao je Bekvalac.

Poslednji meč u prvenstvima ova dva tima odigrala su na Delijskom Visu 10. marta 2012. godine kada je niški tim slavio sa 2:0.

Utakmica će biti odigrana u subotu, 30. novembra od 15h na stadionu Čair. Karte su u prodaji i koštaju 150 dinara za južnu tribinu i 300 za istočnu ili zapadnu. O promocijama kluba i prodajnom mestu možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • fica

    11:09 // 30. 11. 2013.

    i ptice na grani znaju da je u subotici bilo namesteno,kao i prosle sezone 3 za 3 sa bratskim spartakom.

  • Miodrag Misa Radivojevic

    19:37 // 29. 11. 2013.

    Ne filozofirajte vise,nego odigrajte jednom kako treba,a za onu sramotu u Subotici nema iskupljenja!

  • Meraklija iz centar

    18:25 // 29. 11. 2013.

    ajmo nislije,pokazite da se ovaj klub stvarno voli!dajmo ovim igracima vetar u ledaj,i pruzimo im podrsku koju zasluzuju.uz pune tribine,igraju bolje,i treba da budemo na vrhu,jer nam je tu i mesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: