Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:08, 30. 5. 2014.

| Sport

Srbija savladala Rusiju u punom "Čairu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
srbija rusija
Marko Podraščanin smečuje preko ruskog bloka; foto: Vanja Keser

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju rezultatom 3:2 (25:20, 25:17, 22:25, 19:25, 15:13) u punoj hali Čair u Nišu u prvom meču prvog kola Grupe B Svetske lige.

Prema procenama Odbojkaške federacije, u hali Čair je bilo 6.250 gledalaca. Nišlije su opet bile talija odbojkašima Srbije koji su savladali najbolje rangiranu svetsku selekciju.

DSC-4188 foto: Vanja Keser

Srbija je povela sa 2:0, ali je naredna dva seta dobila Rusija. Odlučujući set pripao je domaćim odbojkašima.

Peti set je počeo dobro za Srbiju koja je povela sa 3:0, ali je selektor Rusije uzeo tajm-aut i "probudio" svoje igrače koji su izjednačili na 3:3 i poveli sa 6:4. Ipak, Srbija je izjednačila na 6:6 i uspela da povede sa 8:7. Vodila se izjednačena borba, ali je ključni poen odigrao Nišlija Dušan Petković koji je ušao da servira i poentirao. Srbija je tada povela sa 13:11 i sačuvala prednost do osvajanja seta sa 15:13.

U prvom setu vodila se izjednačena borba, a do prvog vođstva Srbija je došla kada je povela sa 6:5. Rusija je vodila sa 10:8, ali je serijom od 3:0 Srbija preokrenula na 11:10. Na drugi tehnički tajm-aut gosti su otišli sa poenom prednosti (15:16), ali nakon kratkog odmora srpski odbojkaši su nakon 17:17 poveli sa 21:17. Set su priveli mirno kraju i dobili ga sa 25:20.

Drugi set je protekao u većoj dominaciji odbojkaša Srbije koji su na prvi tehnički tajm-aut otišli sa dva poena prednosti (8:6). Nakon odmora Rusi su uspeli da izjednače, ali je serijom Srbija došla do 13:9. Prednost od 4 poena domaći igrači zadržali su do drugog tehničkog tajm-auta (16:12).

DSC-4379 foto: Vanja Keser

U finišu ovog seta Srbija je uvećavala prednost i na kraju dobila sa 25:17.

Treći set pripao je Rusima koji su poboljšali napad iz servisa, ali i bolje koristili prilike u kontrama. I u četvrtom delu slavili su Rusi koji su lakše nego u prethodnom došli do osvojenog seta (25:19).

U hali Čair bili su u i predstavnici Ambasade Rusije i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Srbija i Rusija će i u subotu, 31. maja igrati u hali Čair pošto je drugi meč prvog kola B grupe zakazan za subotu od 20h u Nišu.

SRBIJA - RUSIJA 3:2 (25:20, 25:17, 22:25, 19:25, 15:13)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 6.250 (zvanični podatak FIVB-a)

Sudije: Akihiko Tano (Japan) i Valid Abdelsamad (Egipat)

SRBIJA: Nikola Kovačević, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Dragan Stanković, Nikola Jovović, Dušan Petković, Aleksandar Atanasijević, Aleksa Brđović, Neven Majstorović, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac.

RUSIJA: Dmitri Kovalev, Sergej Makarov, Taraš Ktej, Denis Biriukov, Sergej Savin, Aleksej Ostapenko, Artem Smoliar, Artem Volvič, Aleksej Rodičev, Artem Emakov, Valentin Golubev, Denis Zemčenok.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trifke

    08:24 // 2. 6. 2014.

    Utakmica je bila odlicna i atmosfera na utakmici je bila prava sportska, ja sam uzivao!

  • nislija92

    23:42 // 30. 5. 2014.

    Bravo momci!Svaka cast!
    A sto se tice procene FIVBa od 6.250 :D :D haaha,kamo lepe srece...
    Kazite im da se nije igralo u Areni vec u Cairu.Hala Cair ima 4.000 sedista .

  • Марко Цветковић

    23:25 // 30. 5. 2014.

    Nikako ne moze da bude 6250...bio sam na utakmici a i kapacitet hale je manji....jeste bilo puno ljudi, ali je i bilo praznih mesta....moja procena oko 3900 gledalaca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: