Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 14. 10. 2016.

| Sport

“Studentkinje” stoprocentne posle dva odigrana kola

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
ZKK-Student---Stefan-Komadinic.jpg
Niške košarkašice ravnomerno rasporedile poene; foto: Stefan Komadinić

U uzbudljivoj završnici meča košarkašice niškog Studenta savladale su u gostima novosadsku Vojvodinu rezultatom 90:83, pa se nakon dva odigrana kola nalaze na 1. mestu na tabeli sa najboljom koš-razlikom u ligi.

U redovima niškog tima čak 6 igračica postiglo je dvocifreni broj poena, a najefikasnija bila je Anamarija Stojčić sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 skokova. Daleko najbolja u redovima Novosađanki, a i na celom meču, bila je Dara Marjanović sa 35 poena, 9 asistencija i 8 ukradenih lopti.

Posle početnog vođstva domaćih 12:6, Nišlijke su serijom 7:0 preokrenule, a ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do 13. minuta kada Student prvi put dolazi do osetnije prednosti (34:28). Sredinom druge deonice niške košarkašice su pronašle željeni ritam i serijom od 12:0 stekle ogromnih 17 poena prednosti - 49:32, a do kraja izuzetno efikasnog prvog poluvremena košarkašice Vojvodine uspele su da zaostatak smanje na jednocifreni - 51:42.

Čitavu treću četvrtinu gošće su održavale prednost stečenu u prvih 20 minuta, sve do pred trećeg perioda igre kada serijom 6:0 domaće igračice prilaze na samo 3 poena minusa - 64:61.

“Studentkinje” su odbile taj nalet protivnika, povele sa 9 poena prednosti, ali gošće su ponovo došle do odličnog perioda igre i na 3 minuta do kraja meča potpuno se vratile u život i izjednačile rezultat - 78:78.

No, niški tim nije prokockao ono što je čitav meč gradio, uspeo je da ponovo dođe do prednosti i na kraju zasluženo trijumfuje i dođe do prve pobede u gostima ove sezone koja ga je gurnula u sam vrh tabele.

U narednom kolu, koje je na programu već za vikend, Student će na svom parketu dočekati branioca titule beogradski Radivoj Korać.

VOJVODINA - STUDENT 83:90 (26:24, 16:27, 19:16, 22:23)

Hala: Mala hala Spensa, Novi Sad

Sudije: Jelena Smiljanić (Beograd) i Miloš Hadžić (Stara Pazova)

Vojvodina: Marjanović 35 (9as, 8ul), Rosić 2, Čorto 14 (9sk), Vukčević 2, Todorović 8, Stajkovski 10, Ljubotinja, Slavnić, Aleksić 12 (8sk), Grujić, Hrabovski

Student: Nikolić 13 (5sk), Jeremić 11 (7sk), E. Đorđević, Dimitrijević 3 (5sk), M. Đorđević 3, Zlatković, Točaković 11 (5sk), Stošić 12, Živković 13 (7sk), Živanović 9, Stojčić 15 (10sk)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: