Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 1. 8. 2016.

| Sport

Trijumf niškog legionara na međunarodnom takmičenju u Slovačkoj

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Milan-Grozdanoviž---FB-profil-Milana-Grozdanovića.jpg
Težina od 250 kilograma dovoljna za 1. mesto; foto: FB profil Milana Grozdanovića

Uprkos klizavom postolju i nemogućnosti da podigne maksimalnu težinu, član niškog kluba Legionari Milan Grozdanović osvojio je 1. mesto u kategoriji mrtvo dizanje na debitantskom nastupu na međunarodnom “Viktorija Kupu” u slovačkoj Trnavi.

Celo takmičenje se odvijalo bez težinskih kategorija, a rezultat se računao u odnosu podignuta težina - težina takmičara. Milan je na merenju imao 73.4 kilograma, a podigao 250 kilograma i sa tim bodovima bio najbolji od svih takmičara sa opremom. Drugi je bio Slovak težak oko 96 kg koji je podigao 300 kg i treba naglasiti da je domaćem takmičaru ovo prvi poraz u karijeri.

Grozdanović nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata iako to nije njegov maksimum u ovom trenutku.

Zadovoljan sam pobedom, ali sam planirao da podignem veću kilažu. Međutim, s obzirom da sam nastupao u poslednjoj grupi, ceo podijum je bio posut puderom od prethodnih takmičara i bilo je toliko klizavo, da sam jedva stajao - objašnjava on.

Problemi sa podijumom pratili su ga u sva 3 pokušaja.

Prvu težinu od 240 kg sam podigao vrlo lako, ali sam odmah spustio jer sam počeo da se klizam, tako da taj pokušaj nije bio priznat. Na 250 kg je isto bilo problema, ali sam nekako zadržao teg. Na kraju 260 kg i proklizavanje na samom početku. Zaista nikada nije bila ovako loša situacija na podijumu - naveo je Grozdanović.

I ovo takmičenje, kao i sva prethodna u 2016. godini, vrednom Nišliji su priprema za najveći ovogodišnji izazov Svetsko prvenstvo u Knjaževcu, koje je na programu septembra, a po trenutnoj formi Grozdanović se nalazi u najužoj konkurenciji za zlato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: