Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vaterpolo klub Nais

  • fk radnicki stadion, foto jv vanja keser

    Niški klubovi brinu za finansije, iz Grada uveravaju da nema mesta strahu

    Sve u Srbiji vezano za sportska takmičenja i klubove je stalo, a u situaciji kada ne dobijaju novac od članarina i sponzora, klubove more brige kako će isplatiti zarade igračima, trenerima i zaposlenima. Oni koji spadaju u kategoriju " posebno značajnih za grad " primaju najviše novca iz budžeta i imaju ugovore sa najvećim brojem ljudi, pa su neki manje, a neki više zabrinuti, ali većnik zadužen za sport Branislav Kačar kaže da ne treba da strahuju i da će dobiti najveći deo sledovanja, uprkos vanrednom stanju.

    (11) detaljnije
  • VK Nais vaterpolo Nemanja Šilj

    Kragujevčani zamalo bolji od Naisa, Nišlije završile sezonu na 4. mestu

    U poslednjem meču u Regionalnoj A2 ligi ove sezone Nais je izgubio od lidera ovog takmičenja Radničkog iz Kragujevca, ali je zadržao 4. poziciju za kraj. Niški vaterpolisti pružili su najveći otpor u ovoj sezoni nekadašnjem finalisti Lige šampiona, na poluvremenu vodili, ali su poklekli u trećoj deonici i izgubili sa 11:13.

    (5) detaljnije
  • Nais POŠK vaterpolo Uroš Vasić

    Vaterpolisti Naisa pobedili POŠK i na korak su od 4. pozicije za kraj lige

    Rutinski su, pred punim tribinama bazena "Čair", vaterpolisti Naisa u pretposlednjem kolu Regionalne A2 lige savladali goste iz Splita, rezultatom 13:9. Krajnji rezultat mogao je da bude i ubedljiviji, ali su se u poslednjoj deonici raspucali igrači POŠK-a. Ovim trijumfom Nais se našao na korak od toga da sezonu na Jadranu završi na 4. poziciji i ponovi najveći uspeh u klupskoj istoriji.

    (3) detaljnije
  • Vaterpolo Nais Vojvodina

    Splićani na bazenu "Čair", Nais bi reprizu meča sa Vojvodinom

    Prošlogodišnji član najjačeg vaterpolo takmičenja u regionu POŠK iz Splita biće gost niškom Naisu u subotu, 29. februara, a reč je utakmici pretposlednjeg kola plej-ofa Regionalne A2 lige. Ukoliko trijumfuju, vaterpolisti Naisa imaju dobre šanse da sezonu na Jadranu završe kao četvrtoplasirani, pa se nadaju da će ponoviti izdanje od prošle subote i meča sa Vojvodinom i doći do vredna tri boda.

    (4) detaljnije
  • Nais Vojvodina vaterpolo

    Uzbudljiv meč na bazenu "Čair" i pobeda Naisa nad Vojvodinom

    Po prvi put u Regionalnoj A2 ligi ove sezone Nais je pobedio jedan domaći tim i osvojio "duple bodove", pošto je na bazenu "Čair" pala Vojvodina. Sem bodova koji se prenose u Superligu, trijumf je veoma važan, jer je ostvaren u napetom i ujednačenom meču kakav se retko viđa. Nišlije su slavile sa 12:11 i zahvalile uvek vernoj publici na tribinama "Čaira".

    (2) detaljnije
  • Stefan Luković Jovan Serafimović

    VK Nais smenio trenera pred seriju važnih mečeva na "Čairu"

    Preostala tri meča u plej-ofu Regionalne A2 lige, od čega dva koja nose "duple" bodove, vaterpolisti Naisa će odigraće predvođeni dosadašnjim pomoćnim trenerom Stefanom Lukovićem koji je zamenio Jovana Serafimovića. Novi-stari strateg imaće debi već u subotu, 22. februara, kada Nais dočekuje Vojvodinu.

    (4) detaljnije
  • Nais Partizan 2019 Igor Lazić

    Niški vaterpolisti izgubili i u Rijeci, na redu tri domaćinstva

    Bez šanse je ostao Vaterpolo klub Nais u Rijeci, u duelu 2. kola plej-ofa Regionalne A2 lige jer je domaće Primorje za prve tri četvrtine obavilo sav posao i onda rutinski slavilo sa 15:8 (5:2, 3:0, 4:1, 3:5). Ovom utakmicom niški sastav je završio sa gostovanjima u doigravanju i očekuju ga tri vezana meča na "Čairu".

    (2) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • Nemanja Šilj Nais vaterpolo

    Reprezentativci Hrvatske stali na put Naisu, ubedljiv poraz na startu plej-ofa

    VK Nais je doživeo neuspeh na prvom koraku plej-ofa, pošto ga je u Šibeniku ubedljivo nadigrao Solaris, jedan od dva najbolja tima Regionalne A2 lige ove sezone. Niški vaterpolisti su izgubili sa 18:9, a posebno nisu mogli protiv ubojitog dvojca - mladog reprezentativca Hrvatske Branimira Hercega i povremenog člana seniorskog tima ove zemlje Andrije Vlahovića, koji su sami dali 10 golova.

    (1) detaljnije
  • Uroš Vasić Nais vaterpolo

    Dva gostovanja, pa tri domaćinstva niških vaterpolista u plej-ofu

    VK Nais se, kao i prethodne godine, plasirao u plej-of Regionalne A2 lige, gde će na početku imati dva gostovanja u tri dana, a potom će tri puta zaredom biti domaćini. U pohod na vrh tabele niški vaterpolisti će krenuti iz Šibenika, gde će u nedelju, 9. februara gostovati Solarisu.

    (1) detaljnije
  • Matija Milošević vaterpolo Nais Partizan

    Pobedom u Budvi vaterpolisti Naisa završili osnovni deo Regionalne A2 lige

    U 11. kolu Jadranske A2 lige, poslednjem u osnovnom delu takmičenja, vaterpolisti niškog Naisa pobedili su Kataro iz Kotora rezultatom 17:11. Nišlije su u meču u Budvi opravdale ulogu favorita i sada ih očekuje takmičenje u plej-ofu i pet mečeva sa najjačim timovima ove lige.

    (1) detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Nais u Budvi završava osnovni deo Jadranske A2 lige

    Posle dvoipomesečne pauze, vaterpolisti Naisa nastavljaju takmičenje utakmicom sa Katarom u Budvi kojom će i završiti osnovni deo Jadranske A2 lige. Meč je u subotu, 1. februara od 20:45, a tim iz Niša je siguran učesnik plej-ofa ovog takmičenja.

    (1) detaljnije
  • Nais vaterpolo

    Sparingom sa Radničkim niški vaterpolisti se spremaju za nastavak sezone

    Saradnja sa kragujevačkim Radničkim donela je vaterpolistima Naisa ono što im je najviše nedostajalo - sparinge sa jakim rivalima tokom pauze u prvenstvu. To pomaže ekipi da se dodatno uigra i pripremi za nastavak Regionalne A2 lige, a novina je da se u redove niškog kluba vratio nekadašnji kapiten Nemanja Šilj.

    detaljnije
  • Aleksa Cvetković Jovan Serafimović VK Nais

    Vaterpolista Naisa sa svetskim srebrom: Privilegija je igrati za reprezentaciju

    Složni su trener VK Nais Jovan Serafimović i centar Aleksa Cvetković da je nastup za niški tim bio odskočna daska za mladog vaterpolistu, te da je ovo imalo velikog uticaja na poziv u juniorsku reprezentaciju Srbije. Na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu "delfini" su osvojili srebro, a 19-godišnjak je rekao za klupski sajt da je bila privilegija nastupati za nacionalni tim.

    (2) detaljnije
  • rdnicki

    Završena godina jubileja, pred niškim sportom godina izazova

    Većina niških klubova u kolektivnim sportovima pamtiće 2019. godinu kao utakmicu sa dva različita poluvremena. FK Radnički je u prvom delu bio vicešampion, pa su rezultati postali slabiji, RK Železničar je na jesen podsetio na dobro poznatu rukometnu priču, odbojkaši Niša počeli su u drugom rangu, sada su na drugom mestu Superlige. Sportisti u pojedinačnim sportovima i ove godine donosili su medalje i priznanja, a u olimpijskoj godine sve njih čekaju još veća iskušenja.

    detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Samo 4 gola u mreži Naisa za ubedljiv trijumf nad Slovencima

    Po jedan gol u svakoj četvrtini primili su vaterpolisti Naisa u 10. kolu Regionalne A2 lige i tako pobedom zatvorili 2019. godinu. Nišlije su na bazenu "Čair", u poslednjem meču ove godine, savladali "fenjeraša" lige Triglav iz Kranja, rezultatom 10:4.

    (3) detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Nais protiv "fenjeraša" na "Čairu" zatvara 2019. godinu

    Poslednju utakmicu ove godine Nais će odigrati pred svojom publikom, na bazenu “Čair”, u subotu, 16. novembra. Protivnik im je slovenački tim Triglav, koji u Regionalnoj A2 ligi nije zabeležio nijednu pobedu, pa je ovo prilika za niške vaterpoliste da trijumfalno zatvore 2019. godinu.

    (1) detaljnije
  • Matija Milošević vaterpolo Nais Partizan

    Vaterpolisti Naisa bez završnice Kupa Srbije

    Nakon dve uzastopne godine igranja na završnom turniru Kupa Srbije, vaterpolista niškog Naisa ove godine nema među najbolja četiri tima najmasovnijeg takmičenja. Nišlije su u četvrtfinalu poražene u Kragujevcu od ekipe Radničkog rezultatom 16:4.

    detaljnije
  • vaterpolo Nais

    Repriza 1/4 Kupa u Regionalnoj ligi: Nais ponovo u Kragujevcu

    Svega dva dana nakon duela četvrtfinala Kupa, Nais i Radnički sastaće se i u okviru Regionalne A2 lige. Gostovanje u Kragujevcu, zakazano za petak 8. novembar, biće za niške vaterpoliste verovatno najteže u ovom delu sezone.

    detaljnije
  • Nais vaterpolo

    Debakl Naisa u Kragujevcu, Radnički sa +12 do polufinala Kupa

    Veoma loše se snašao Nais u četvrtfinalu Kupa, koji je igrao protiv Radničkog u Kragujevcu. Svega 4 gola dali su niški vaterpolisti, Kragujevčani su bili na nivou koji drže čitave ove sezone, pa su se pobedom od 16:4 plasirali na zaršni turnir.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: