Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:14, 16. 4. 2013.

| Sport

Železničar pobedio i Metaloplastiku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
boban-zivkovic,-zeleznicar-nis.jpg
Odlična partija Bobana Živkovića (10 golova); foto: Marko Pekić

Rukometaši Železničara savladali su Metaloplastiku rezultatom 26:25 (16:12) u 22. kolu Superlige u hali Čair. Ovo je osma pobeda niškog tima u sezoni koji se na tabeli izjednačio sa Crvenom zvezdom.

Niški igrači su se osvetili Šapčanima za poraz u osmini finala Kupa i ostvarili 4. pobedu u nizu, osmu ove polusezone. Železničar je vodio većim delom utakmice, ali u finišu je bilo neizvesno. Domaći su poveli sa 2:0 golovima Bojana Stefanovića i Bobana Živkovića, a potom i 3:1. Basarić je tada prvo ukrao loptu protivniku, a potom i izgubio, pa je Metalopastika postigla gol. U 13. minutu Nišlije su vodile sa 7:5, ali je prvi put u meču Metaloplastika izjednačila (7:7).

Usledila je serija Želje od 3:0 koji je u 20. minutu vodio sa 13:9 i tada je trener Metaloplastike Slavko Novaković zatražio tajm-aut. Nakon pauze gosti su postigli gol, ali golman domaćih Jovica Vitas je sa 2 odbrane nakon kontre sprečio približavanje Metaloplastike.

Metalosplastika je u 27. minutu došla na 2 gola zaostatka (14:12) i sledio je tajm-aut stratega domaćih. Mali odnor je prijao rukometašima Železničara koji su do kraja poluvremena uvećali razliku na 16:12. U prvom poluvremenu briljirao je kapiten Železničara Boban Živković sa 7 golova, ali i golman Vitas sa 10 odbrana.

Na početku drugog poluvremena Železničar je nastavio u istom ritmu, ali od 34. do 39. minuta Metaloplastika je serijom od 5:0 preokrenula sa 18:14 na 18:19 što je bilo prvo vođstvo ekipe iz Šapca. Gol Živkovića prekinuo je seriju gostiju, ali je Grujičić uzvratio istom merom. 

U 46. minutu Železničar je vodio sa 21:20, Basarić je imao šansu da uveća prednost, ali je gađao u golmana. Srećom po Nišlije, golman Nenad Šuca Damjanović je dobro reagovao i Basarić je nakon toga iskoristio drugu šansu za 22:20.

Poslednjih 10 minuta vodila se uzbudljiva i teška borba. U 53. minutu je poslednji put bilo izjednačeno, pa je trener Želje Vučković zatražio novi tajm-aut. Darko Đukič je postigao gol nakon pauze, a odmah je usledila i odbrana Damjanovića. Železničar je pametno iskoristio priliku i preko Stefanovića poveo sa 25:23 u 55. minutu.

U 58. minutu bilo je 25:24, a Đukić je pogodio blok, ali Metaloplastika nije iskoristila kontru. Golom Ognjena Kajganića Železničar je 59 sekundi pre kraja poveo sa 26:24 i znalo se da mirnom i pametnom igrom Želja može do pobede. Gol Metaloplastike preko Mitrovića ublažila je poraz.

Železničar je nastavio sa polusezonom iz snova i osmom pobedom se izjednačio sa Crvenom zvezdom na tabeli sa po 14 bodova. U narednom kolu Želja gostuje Rudaru u Kostolcu, a taj meč je na programu u subotu, 20. aprila od 19h. Zvezda dan ranije dočekuje kragujevački Radnički.

ŽELEZNIČAR - METALOPLASTIKA 26:25 (16:12)

Hala Čair, Niš

ŽELEZNIČAR: Vitas 11 odbrana, Damjanović 5 odbrana, Živković 10 (3), Dolić, Šmigić, Mladenović, Veljković, Stefanović 4, Mađar, Basarić 4, Đukić 3, Manić, Tašković, Prokić, Kajganić 5.

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 8 minuta

METALOPASTIKA: Maskimović, Arsić 17 odbrana, Karanović 3, Kalajanović, Aleksić, Medić, Pavelić, Marjanović 9, Pantelić, Obradović 2, Marković 1, Grujičić 3, Mitrović 2, Vejin, Prodanović 5, Bojanić.

Sedmerci: -
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavoljub Djokic

    23:21 // 17. 4. 2013.

    Bravo samo za rezultat i neka se tako nastavi do konacnog opstanka.Ova ekipa nema igru vec samo neka solisticka resenja, koja na svu srecu daju rezultate. Treneru Vuckovicu pod hitno pokazati put iz Nisa jer ako on nije uspeo da pripremi par varijanti za igru sa igracem vise, o cemu dalje razgovarati.KMoliko je golova dao zelja sa igracem vise? NIJEDAN, ali ih prima redovno.
    Sta je radio sinoc ? Kada je Basaricu najzad krenulo i sa davanjem golova, on ga izvodi iz igre. Kapiten Zivkovic ga petnaestak minuta moli da uzme tajm aut i prekine seriju Sapcana ali on nece ili nezna da mora da uradi nesto.Utakmice igra sa devet igraca i u tandemu sa Stefanovicem ima glavni zadatak da upropasti biser rukometa, ne samo niskog, mladog Darka Djukica. Ovaj covek je zalutao u Niski rukomet.O negovim propustima na svim utakmicama moze mnogo da se pise ali nijw dostojan prostora i vremena.Srecan mu put iz Nisa.

  • meraklija

    19:10 // 17. 4. 2013.

    Sve čestitke upravi i igracima na sjanim pobedama i treneru na sjanjoj selekciji igrača, samo tako nastavite, napred zeljo

  • pera

    12:13 // 17. 4. 2013.

    Namestaljkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: