Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

  • Dragan-Nikolic-SNS-Vranje-1.JPG

    Poslanik Zavetnika iz Vranja zvanično se vratio u Srpsku naprednu stranku

    Pre samo 9 meseci demantovao je povratak u Srpsku naprednu stranku i tražio izvinjenje predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, a sada je vranjski advokat Dragan Nikolić Nika, nakon raspisivanja lokalnih i parlamentarnih izbora, zvanično opet pristupio stranci čije je dugogodišnji član bio.

    (4) detaljnije
  • Aleksandar i Dragan Đorđević

    Većnik dobio posao u niškom Vodovodu, pozicija i plata - "poslovna tajna"

    Član opštinskog veća niške opštine Medijana Aleksandar Đorđević, sin istaknutog člana Srpske napredne stranke, odbornika i direktora Pošte Niš Dragana Đorđevića, odnedavno je na platnom spisku Javno komunalnog preduzeća Naissus. Šta će tačno raditi i koliko će za to biti plaćen nije poznato jer iz javnog preduzeća kažu da “štite” njegove lične podatke i čuvaju ih kao "poslovnu tajnu". Advokat i nekadašnji Poverenik Rodoljub Šabić smatra da je to neosnovano i besmisleno.

    (44) detaljnije
  • IMG-4a33f9c8bc3959d5c856483a5fff892a-V

    I niški naprednjaci već počeli prikupljanje potpisa za izbore

    Na dan raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će biti održani 17. decembra, kao i lokalni u 65 opština i gradova, simpatizeri Srpske napredne stranke počeli su da prikupljaju potpise, a kažu da je u niškoj Opštini Medijana već danas "masovna podrška" građana naprednjacima.

    (30) detaljnije
  • sns pozivi

    Telefonska SNS kampanja prešla i na studente, Nišlijka pita ko to preuzima njene lične podatke

    “Dobar dan. Zovem iz štaba Srpske napredne stranke” - počela je priču preko telefona nepoznata žena, kada je studentkinja iz Niša M. S. prekinula i upitala odakle joj uopšte njen broj. Sličnu situaciju imali su još neki niški studenti, a direktor Studentskog centra Rade Rajković tvrdi da prvi put čuje za to i da "nema šanse" da je neko došao do spiska podataka o studentima u sistemu.

    (26) detaljnije
  • sns pirot

    Pirotski SNS zvanično počeo kampanju: "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane"

    Iako lokalni izbori nisu još zvanično raspisani, lokalni odbor Srpske napredne stranke u Pirotu, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, zvanično je krenuo u kampanju. Nosilac liste na lokalu je aktuelni i dugogodišnji gradonačelnik Vladan Vasić, a slogan kampanje je "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane".

    (12) detaljnije
  • IMG_20231012_155450

    Sotirovski potvrdila da o ostavkama gradonačelnika odlučuje vrh SNS-a

    Kada vrh vladajuće Srpske napredne stranke odluči koji će gradonačelnici i predsednici opština podnositi ostavke, odnosno kada na red dođe Grad Niš, tada će se o tome razgovarati - odgovor je gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na pitanje zbog čega se u danima kada su njene partijske kolege podnosile ostavke, nije oglašavala o svojoj.

    (32) detaljnije
  • 800x600_izbori-foto-M-G

    Zašto (ne)idemo na izbore - u Nišu ni “faktor Vučić” nije (trenutno) dovoljan

    Naprednjaci kažu da su "za izbore spremni", ali ih još nisu raspisali, a izvesno je da vanrednih u najvećem gradu na jugu neće ni biti, jer gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije podnela ostavku. Profesor Pravnog fakulteta Aleksandar Mojašević smatra da je to kupovina vremena, kako bi se poboljšala slika niške vlasti do proleća. S druge strane, Dejan Bursać ne vidi logiku u "odlaganju" izbora u Nišu i drugim opštinama i gradovima, jer se u praksi pokazalo da je dobro da se održe kada i parlamentarni, koji su najavljeni za 17. decembar, kako bi Aleksandar Vučić "pogurao" rezultat tamo gde naprednjaci "loše stoje".

    (22) detaljnije
  • Sotirovski

    Prvi zvaničan odgovor o ostavci Sotirovski: Nije je podnela

    Nišlije neće ići na vanredne lokalne izbore u decembru, jer gradonačelnica Dragana Sotirovski, za razliku od njenih brojnih kolega, nije podnela ostavku na tu funkciju, potvrdili su Južnim vestima iz niške Skupštine.

    (49) detaljnije
  • lazarević sns

    Obrt na niškoj Kardiohirurgiji: Milićev blizak saradnik Lazarević ušao u SNS

    Iako je do nedavno sa nekim naprednjacima na funkcijama imao nesuglasice i kritikovao njihov rad, lekar niške Kardiohirurgije Milan Lazarević postao je član te stranke. Kaže da je razlog potreba za jedinstvom. Direktor Kardiohirurgije Dragan Milić nedavno je takođe kritikovao vlast i najavio mogućnost da sa lekarima sa te klinike uđe u “političko blato” Niša i učestvuje na izborima, ali izgleda da Lazarevićevu podršku neće imati.

    (40) detaljnije
  • NUNS N1

    NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor SNS-a iz Vranja

    Saopštenje Gradskog odbora naprednjaka iz Vranja, u kome lokalni portal Vranjenews nazivaju "teroristički i izdajnički" zbog objavljenog teksta, NUNS smatra nedopustivim i poziva Srpsku naprednu stranku da ovakav govor osudi i ogradi se od njega, a Vranjance koji su ga pisali da upute javno izvinjenje i suzdrže od širenja mržnje.

    (4) detaljnije
  • photo_2023-07-26_17-57-16

    Jedinica od niške opozicije za Sotirovski - nadaju se da do kraja mandata neće više raditi ništa

    Još najviše godinu dana ostalo je gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski da završi ono što je u ekspozeu obećala građanima, ali većina projekata koje je najavila nisu ni započeti, a oni koji jesu ne mogu da budu završeni u tom roku. Narodni poslanici i niška opozicija se slažu da je njen trogodišnji rad obeležilo to što nije bilo kapitalnih investicija, kažu da je potpuno neosetljiva za probleme građana, da su njen rad obeležile afere i korupcija i zato se nadaju da do kraja mandata neće raditi ništa, jer bi to bilo najbolje za Nišlije.

    (14) detaljnije
  • IMG_20230823_194816

    Novi politički front u Nišu, Brzi Brod - Sotirovski: "Nisi više naša gradonačelnica"

    Protesti u niškom naselju Brzi Brod, koji su nastavljeni posle pauze od 9 meseci, dobili su novi, politički ton, pošto glavna tema više nije samo izgradnja dalekovoda, već su to i niški SNS i Dragana Sotirovski. Pojedini meštani priznaju da su imali prećutne dogovore sa vlašću, ali tvrde da neće dozvoliti da ih potkupe novcem ili zaposlenjem i da Sotirovski više nije njihova gradonačelnica.

    (9) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Demokrate neće nazad "odbegle" članove, nude besplatnu pravnu pomoć Prokupčanima

    Zbog, kako tvrde u prokupačkom odboru Demokratske stranke, sve većeg interesovanja i pritiska da se nekada članovi te stranke koji su nakon promene vlasti 2012. godine “prebegli” u Srpsku naprednu stranku ponovo vrate i postanu demokrate, rukovodsto te partije se javno ograđuje od tih ljudi. Ujedno pozivaju građane koji imaju bilo kakav problem sa aktuelnom vlašću i institucijama u Prokuplju da im se obrate i zatraže besplatnu pravnu pomoć.

    (4) detaljnije
  • darko laketic

    Poslanik SNS Darko Laketić dobitnik najvećeg priznanja Prokuplja

    Organizavcioni Odbor za obeležavanje gradske slave Svetog Prokopija odlučio da ovogodišnje najveće priznanje grada sa imenom sveca po kome nosi ime, dobije narodni poslanik iz Toplice Darko Laketić, a u obrazloženju navode da je svojim ličnim zalaganjem i uspesima doprineo da se za ime Prokuplja i Topličkog okruga čuje širom sveta. Poslanik od 2014. ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju, iako ima stanove i živi u Beogradu, široj javnosti poznat je postao zbog naplate putnih troškova iz Skupštine kao da na sednice dolaz iz Prokuplja, ali i po asfaltiranju puta do ženine kuće u Prokuplju.

    (26) detaljnije
  • Narodno pozorište Niš

    Sala Narodnog pozorišta izdata SNS-u za 180.000 dinara

    Za stranački sastanak na kom su se niški naprednjaci zvanično upoznali sa novim predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, iznajmljivanje sale Narodnog pozorišta Gradski odbor niškog SNS-a platio je 180.000 dinara.

    (16) detaljnije
  • tviter laptop

    Ubeđenje ili ucena - nezvanična “lista botova SNS” broji oko 2.000 naloga sa juga Srbije

    Na "listi botova" SNS koja poslednjih dana kruži na društvenim mrežama nalazi se oko 2.000 naloga sa juga Srbije. Najviše ih je u Leskovcu, čak 281 pa je taj grad i na nivou zemlje treći po broju profila koji pišu hvalospeve o vladajućoj partiji, ali i negativne komentare usmerene ka neistomišljenicima na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i TikToku. Najmanje takve podrške na jugu stiže iz Nišavskog okruga, dok je šest opština van "bot liste". Niški pravnik kaže da za "botovsku aktivnost" ljudi dobijaju novac ili to rade da bi ostali na poslu koji su dobili preko stranke.

    (16) detaljnije
  • Miting SNS, Beograd, maj 2023

    Vučićev miting i niški javni sektor: po papirima "samo" 782 bilo odsutno s posla tog dana

    Na dan "kontramitinga" naprednjaka, najmanje 782 radnika niških javnih preduzeća, ustanova i opština nije bilo na svojim radnim mestama iz različitih razloga. Najviše odsutnih bilo je u najvećim niškim preduzećima, Mediani i Vodovodu , a samo dvojica od 14 direktora su tog dana bili na poslu. Među njima nije direktorka "Pčelice", koja je ranije isticala da ni ona, a ni njeni zaposleni, neće ići na miting, ali je ipak bila u jednom od autobusa. Skoro svi predsednici opština bili su tog 26. maja na odmoru, a trojica i na okupljanju za "put nade".

    (8) detaljnije
  • Okupljanje kod Železničke4; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg.jpg

    (Ne)zaboravljeni "kontramiting": Niški naprednjaci vanredni voz platili više od 700.000, ali manje nego građani

    Iako to ranije nije bila praksa, a i pruga je loša pa put do Beograda traje oko 7 sati - niški naprednjaci su na "skup nade" išli i vozom, ali ne redovnom linijom koju mogu da koriste svi građani, već vanrednom samo za njih i to su platili više od 730.000 dinara. Do prestonice su išli i svojim tradicionalnim prevozom - autobusima iz svih krajeva Srbije, ali koliko je autobusa došlo sa juga i koliko je za njih naplaćena putarina - iz “Puteva Srbije” su odgovorili da te podatke “nisu u mogućnosti da daju”, pa su se novinari Južnih vesti žalili.

    (16) detaljnije
  • 354660858_610759567516081_5779029874113906740_n

    "Kako i šta dalje" - niški naprednjaci sa novim predsednikom koji obilazi jug

    Da li zato što je jug jako uporište ili slaba tačka Srpske napredne stranke, ali novi predsednik te stranke Miloš Vučević mandat na čelu naprednjaka počeo je obilaskom gradskih odbora u Leskovcu, Vranju i Nišu. Danas od 17 sati niški naprednjaci se sastaju sa Vučevićem u Narodnom pozorištu, bez očiju javnosti, potvrđuju nezvanično iz SNS.

    (20) detaljnije
  • skupština 2

    Duel Sotirovski - Banđur u niškoj Skupštini: Ko je “navodno” diplomirao, a ko ušao u SNS da napravi ime

    O tome ko je u SNS ušao sa imenom, a ko da bi napravio ime - raspravljali su gradonačelnica Dragana Sotirovski i odbornik Miloš Banđur, akteri novog sukoba niških naprednjaka u gradskoj Skupštini. Banđur je pitao Sotirovski zašto je master studije “navodno završila” tek kao načelnica okruga, a ona poručila da će kada ode sa funkcije možda opet biti novinarka, ali i da je kao novinarka već uradila više za grad nego neki političari koji su se "krili iza pojedinih stranaka".

    (39) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: