Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svrljig

  • Poplava Svrljig MUP

    Stabilizuje se situacija u Svrljigu nakon poplava

    Posle obilnih padavina i izlivanja bujičnih potoka i reka, stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje, a nivo vode opada. Na delu teritorije Svrljiga, Niševca i Merdželata i dalje je na snazi vanredna situacija, a nadležne lokalne službe i pripadnici Sektora za vanredne situacije pomažu stanovništvu u crpljenju vode iz podruma i kuća i u sanaciji štete.

    detaljnije
  • poplave

    Zbog kiše i poplava u delu Svrljiga i pojedinim selima proglašena vanredna situacija

    Zbog kiše koja od sinoć pada na čitavoj teritoriji i izlivanja bujičnih potoka koji su poplavili pojedina naselja, na delu teritorije Svrljiga proglašena je vanredna situacija. Voda plavi ne samo delove Svrljiga, domaćinstva uz korita Pravačke reke, najugroženije su Boračka ulica i celo to naselje, Prvomajska, naselja Saraj i Lukavica gde se izlio Lukavički potok, već i okolna sela Merdželat, Niševac, Rosulju, deo Padališta uz korito Svrljiškog Timoka gde je evakuisan i odrećeni broj stoke i živine.

    (5) detaljnije
  • poplava svrljig

    Bujični potoci poplavili podrume pojedinih kuća u Svrljigu

    Bujični potoci koji su se pojavili nakon kiše koja od sinoć neprestano pada na teritoriji opštine Svrljig, prete da ugroze i poplave niže spratove kuća u pojedinim naseljima u tom mestu, dok se saobraćaj na ulazu iz pravca Niša i izlazu iz tog grada, odvija usporeno. Predsednik opštine Miroslav Marković kaže da su nadležne službe na terenu i da pokušavaju da odbrane pojedina naselja od poplave i da otpuše zapušene kanale kako bi voda oticala.

    (12) detaljnije
  • Glasanje

    Raspisani lokalni izbori u Srbiji za 2. jun

    Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zvanično je raspisala izbore za odbornike u opštinama i gradovima u Srbiji. Lokalni izbori držaće se 2. juna u 66 jedinica lokalne samouprave, od kojih je šest na jugu.

    (4) detaljnije
  • svrljig udes

    Jedna osoba povređena u udesu kod Svrljiga

    U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 17:50 sati kod svrljiškog sela Beloinje povređena je jedna osoba. Automobil je, kako kažu iz policije, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa puta.

    (2) detaljnije
  • Zavetnici, SNS i SPS sastanak Svrljig

    Zavetnici sa SNS i SPS na listi za lokalne izbore u Svrljigu

    Opštinski odbor Zavetnika saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima, iako su do nedavno bili najveći kritičari lokalne vlasti koju u Svrljigu zajedno čine SNS i Ujedinjena seljačka stranka Milije Miletića, a koji je upravo sa liste SNS-a četvrti put izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

    (9) detaljnije
  • policija

    Vozili sa preko 2 promila alkohola i pod dejstvom marihuane u Nišu i okolini

    Protiv tri vozača koja su u Nišu i okolini vozila sa po preko 2 promila alkohola u organizmu biće podnete prekršajne prijave, kao i protiv vozača koji je u Merošini vozio pod dejstvom marihuane, navode iz policije. Za vikend su isključili iz saobraćaja ukupno 41 vozača.

    detaljnije
  • Policija KOSTA23

    Pronađeno telo muškarca u šahti u Svrljigu

    Beživotno telo muškarca pronađeno je u Ulici Dušana Trivunca u Svrljigu, potvrđuju iz niške policije, a kako nezvanično saznajemo, pronađen je u šahti.

    detaljnije
  • 14god-3

    "Južne vesti" slave 14. rođendan

    Južne vesti ne čine vesti, izveštaji, najave, reportaže, istraživanja, fotografije, video-prilozi, emisije ili ankete, Južne vesti već 14 godina čine - ljudi. To su ljudi koji svakodnevno predano, sa velikom željom, trudom, posvećenošću tragaju za istinom, pokušavaju da podižu svest građana, slušaju o problemima, traže rešenje. I to rade tačno 14 godina - na današnji dan 2010. godine počeo je sa radom sajt koji je dosad imao preko 311 miliona otvorenih stranica, a koji raste sa svojim čitaocima, prijateljima i saradnicima.

    (14) detaljnije
  • Srndać u Svrljigu

    Srndać prošetao do Svrljiga pa se bezbedno vratio u šumu [video]

    Verovatno gonjen lovačkim psima, prema rečima predsednika Lovačkog udruženja iz Svrljiga, srndać je u subotu došao do Dečijeg odeljenja Doma zdravlja, na ulazu u Svrljig. Kako kažu u Lovačkom udruženju, stručna služba je intervenisala i mlada životinja je usmerena ka prirodi i svom staništu.

    (5) detaljnije
  • Andrija Petković plivanje za časni krst 2020 Bogojavljenje

    Plivanje za časni krst na jugu - Nišlije na Čairu, najhrabriji Surduličani na Vlasinskom jezeru

    Tradicionalno plivanje za Časni krst na Bogojavljenje, 19. januara, biće organizovano i u gradovima na jugu Srbije. Nišlije će u petak plivati na čairskom bazenu, Piroćanci na kompenzacionom, Svrljižani na Timoku, Vlasotinčani na reci Vlasini, dok će se Surduličani i ove godine takmičiti na Vlasinskom jezeru koje prate najniže temperature. Za one naspremnije organizatori su pripremili nagrade.

    (3) detaljnije
  • skupština srbije

    U Skupštini Srbije biće 22 južnjaka, opozicionari kažu loše rešenje da odustanu od mandata

    Konačni rezultati parlamentarnih izbora su saopšteni i prema raspodeli mandata jug Srbije imaće 22 poslanika u Narodnoj skupštini. Od toga je 6 predstavnika liste "Srbija protiv nasilja", a neki od njih smatraju da bi bila loša odluka da od svojih mandata odustanu jer su ih zaslužili glasovima građana, a veruju i da bi time omogućili naprednjacima da bez problema menjaju Ustav i zakone.

    (16) detaljnije
  • izbori

    Građani na jugu ponovo glasaju na 13 biračkih mesta, u Nišu najmanja izlaznost

    Na 13 biračkih mesta u pet opština na jugu i Nišu danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra. Iz izbornih komisija ističu da glasanje protiče bez problema, trenutno je najveća izlaznost u Lebanu, a najmanja na biračkim mestima u Nišu.

    (4) detaljnije
  • glasanje

    U subotu se glasanje ponavlja na 13 biračkih mesta u 5 opština na jugu

    Ponovno glasanje na izborima za narodne poslanike biće održano u subotu, 30. decembra, na ukupno 35 biračkih mesta u Srbiji, od kojih je 13 na jugu zemlje - u Svrljigu je njih 4, u Vlasotincu 3, dva u Nišu i Babušnici i po jedno mesto u Bojniku i Lebanu.

    (2) detaljnije
  • policija svrljig

    Svrljižanin povređen nakon pucanja plinske boce

    U eksploziji plinske boce u Timočkoj ulicu u Svrljigu jedan muškarac je teže povređen, a pored lekara su intervenisali i svrljiški vatrogasci-spasioci. Za sada nije poznato kako je došlo do detonacije, a policijskom istragom biće utvrđeni svi detalji.

    detaljnije
  • izbori2023

    Ponovo se glasa 30. decembra na 11 biračkih mesta u 5 opština na jugu

    Kako je saopštila Republička izborna komisija, doneto je rešenje o ponovnom glasanju na 28 biračkih mesta za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike, a od toga je 11 njih na jugu Srbije - u Svrljigu je njih 4, u Vlasotincu 3, dva u Babušnici i po jedno mesto u Bojniku i Lebanu.

    (2) detaljnije
  • Surdulica

    320 miliona za nerazvijene opštine, većina za izgradnju pijace u Surdulici

    Na poslednjoj sednici Vlada Srbije donela je Uredbu po kojoj će 44 opštine u Srbiji koje su izrazito nedovoljno razvijene, a od kojih je čak 23 na jugu, u 2024. godini dobiti 320 miliona dinara kao podsticaj za razvoj, a koje će moći da potroše za komunalnu infrastrukturu, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede ili druge objekte.

    detaljnije
  • požar Svrljig

    Jedna osoba stradala u požaru u Svrljigu

    U požaru u porodičnoj kući u Ulici Vase Albanca koji je prijavljen u 12:40 stradala je jedna osoba, potvrđeno je Južnim vestima iz policije. Vatrogasci su i dalje na terenu, a uzrok požara se utvrđuje.

    detaljnije
  • aerodrom rekordni putnik

    Rekordni putnik poleteo sa niškog Aerodroma, Sotirovski kaže - dokaz da je opravdano predat državi

    Danas je sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu letom za Ljubljanu ispraćen rekordni 422.256-ti putnik ove godine. Reč je o Danici Mihajlović iz Svrljiga, koja prvi put leti. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski to ocenjuje kao dokaz da je odluka od pre pet godina da država preuzme nišku vazdušnu luku opravdana.

    (25) detaljnije
  • Call centar

    Srbija NE sme da NEstane - Otvoreno pismo Istoku Pavloviću

    Kada ti, Istoče, površno i banalno predstavljaš marketing, promociju i komunikaciju, i kada svesno, radi lične koristi i publiciteta, daješ legitimitet onima koji, zloupotrebljavajući medije, državne fondove, zloupotrebljavajući moć i uticaj nad slabima i poniženima, ostvaruju interese koji su duboko povezani sa kriminalom i korupcijom, onda i ti saučestvuješ u tome.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: