Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dom kulture Prokuplje

  • evergrin

    Evergrin veče u Prokuplju

    Jedan od koncerata koji prokupačka publika sa velikim nestrpljenjem očekuje pred kraj godine, a koji ih vraća u „stara bolja vremena“, Veče evergrin muzike zakazan je za večeras od 19 sati u sali Doma kulture. Cena karte je 250 dinara.

    detaljnije
  • dom kulture

    Jesenja izložba slika prokupačkih umetnika

    Radovima u raznim likovnim tehnikama predstaviće se 9 umetnika likovne sekcije prokupačkog Doma kulture na izložbi koja će narednih 10 dana biti postavljena u holu ove ustanove. "Jesenju izložbu slika“ tradicionalno organizuje Udruženja likovnih stvaralaca Toplice, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

    detaljnije
  • Dom kulture Prokuplje (1) lj.m.

    Koncert izvorne muzike u Prokuplju

    Solistkinja RTS-a Ivana Tasić iz Vranja nastupiće u prokupačkom Domu kulture na tradicionalnom "Đurđevdanskom koncertu“ koji ova ustanova organizuje tradicionalno svake godine povodom tog verskog praznika. Koncert, na kome će nastupiti i KUD "Abrašević", počinje u 20 sati, a cena karte je 300 dinara.

    detaljnije
  • Dom kulture Prokuplje foto lj.m

    Tribina povodom 100 godina prokupačkog pozorišta

    Glumci amateri iz Prokuplja koji iza sebe imaju veliki broj uloga i nagrada, a koji su zavidan deo svog života proveli na “daskama koje život znače”, preneće svoje utiske okupljenima na tribini koju Dom kulture u svojoj sali organizuje večeras od 19 sati povodom 100-godišnjice prokupačkog pozorišta.

    detaljnije
  • Dom kulture Prokuplje foto lj.m

    Pesnički maraton u prokupačkom Domu kulture

    Oko tridesetak pesnika iz svih krajeva Srbije učestvovaće na pesničkom maratonu koji se ove godine organizuje peti put u okviru “Sretenjskih susreta”, a koje prokupački Dom kulture organizuje 13. februara od 18 sati u svojoj sali. Sretenjske povelje i odličja očekuju najbolje koje će odabrati stručni žiri.

    detaljnije
  • predstava scena foto ALEKSANDAR KOSTIC

    Predstava "Preljubnici" u prokupačkom Domu kulture

    Izmišljena priča koja na satiričan način oslikava ljudske naravi u "modernom“ potrošačkom društvu, a koju u predstavi “Preljubnici” izvodi talentovani mladi glumački par, Milica Nikolić i Filip Radivojević, predstaviće se prokupačkoj publici u sredu, 30. januara, od 20 sati u zgradi Doma kulture. Cena karte je 300 dinara.

    detaljnije
  • oslij+kavanje na Trgu u Prokuplju foto lj.m.

    Bogat program "Kulturnog leta" u Prokuplju za sve generacije

    Kako bi Prokupčanima svih generacija, ali i posetiocima koji se odluče da leto provedu u ovom gradu učinili boravak zanimljivijim i sa nizom dnevnih dešavanja, Dom kulture "Radivoj Uvalić Bata“ od 20. juna organizuje ”Kulturno leto 2018.”. Predstave, koncerti, slikanje na Trgu, samo su deo manifestacije koja će trajati do 14. jula.

    detaljnije
  • foto aparat foto aleksandar kostic

    Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

    Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

    detaljnije
  • dom kulture PK foto OPština PK

    Prokišnjava krov Doma kulture, alpinisti sklanjaju sneg

    Nakon nešto više od godinu dana od kako je tada premijer Aleksandar Vučić otvorio prokupački Dom kulture posle 7-godišnje adaptacije, krov je počeo da prokišnjava, a za čišćenje snega sa krova angažovani su niški alpinisti. Sve projekcije planirane za vikend otkazane su zbog bezbednosti.

    detaljnije
  • Dom kulture Prokuplje lj.m.

    Pesnički maraton na "Sretenjskim susretima" u Prokuplju

    Preko 30 pesnika iz cele Srbije kazivaće svoje stihove na "Sretenjskim susretima" koje prokupački Dom kulture organizuje 23. februara. Najbolji će biti nagrađeni Sretenjskim poveljama i odličjima.

    detaljnije
  • decji hor pk sanjalice 1 foto lj.m.

    I prokupački dečji hor "Sanjalice" na ovogodišnjem "Nišvilu"

    Dečiji hor prokupačkog Doma kulture "Sanjalice“ nastupiće u nedelju, 13. avgusta od 19 sati na "Jazz for kids Nišville" festivalu.

    (2) detaljnije
  • Dečjom izložbom počelo “Kulturno leto” u Prokuplju

    Izložbom tridesetak radova mališana iz Predškolske ustanove "Neven“, u prokupačkom Domu kulture zvanično je otvoreno "Kulturno leto 2017" koje se ove godine održava pod sloganom "Ozračite se kulturom“.

    detaljnije
  • Nagrađeni autori kratkih filmova u 5 kategorija; foto: Dejan Dabić

    Dokumentarci autora iz BiH i Palestine najbolji na festivalu u Prokuplju

    Nagrade za najbolji kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film i specijalna priznanja dodeljena su sinoć na 6. Međunarodnom prokupačkom festivalu kratkometražnog filma. Najbolji dokumentarac je, prema odluci žirija, napravio autor iz Bosne i Hercegovine, a specijalno priznanje u toj kategoriji dobio je Palestinac.

    detaljnije
  • Prokupacki festival kratkog filma foto fb film klub prokuplje

    82 kratka filma na međunarodnom festivalu u Prokuplju

    Od čak 4.253 ostvarenja koja su stigla na konkurs za 6. Međunarodni prokupački festival kratkog filma, publika će besplatno do 7. maja moći da pogleda 82 odabrana filma koji, podeljeni u 5 kategorija, konkurišu za festivalske nagrade.

    (1) detaljnije
  • Vucic-Toplica-foto-lj.m..jpg

    Vučić: Auto-put Niš - Priština biće spas i za Toplički okrug

    Tokom posete Toplici, premijer je u Prokuplju rekao da će deonica Niš-Merdare koštati između 600 i 700 miliona evra i da će, pored još investicija, to biti spas za Toplicu. Niš će, prema njegovim rečima, ponovo biti raskrsnica svih puteva.

    (10) detaljnije
  • Oslikali-platno-do-20-metara-u-Prokuplju-foto-Lj.M.-Juzne-vesti.jpg

    Prokupčani oslikavali platno dugo 20 metara

    U okviru Kulturnog leta koje u Prokuplju traje do polovine jula, slikari amateri su sa mališanima, ali i ostalim sugrađanima oslikavali platno dužine 20 metara na gradskom šetalištu.

    detaljnije
  • festival-evropskog-filma-prokuplje-plakat-foto-eu-info-centar.jpg

    Prokuplje domaćin Festivala evropskog filma

    Projekcijom švedskog filma “Palme” počeo je Festival evropskog filma, na kome će ljubitelji filmske umetnosti u Prokuplju moći da vide projekcije 8 filmova najnovije evropske produkcije. Ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • foto-dom-kulture.jpg

    Predstava "Arsenik i stare čipke" u četvrtak u Prokuplju

    Pozorišnoj publici u Prokuplju u četvrtak od 20 sati u sali bioskopa Toplica predstaviće se svojim komadom “Arsenik i stare čipke” glumačka ekipa Centra za kulturu Požarevac, Pozorišta “Milivoje Živanović”.

    detaljnije
  • pfkf.jpg

    Dodeljena priznanja na Festivalu kratkog filma

    Na 5. Festivalu kratkog filma u Prokuplju prva nagrada i popularno “Zlatno magarence” pripala je hrvatskom igranom filmu Piknik Jure Pavlovića. Specijalna priznanja dobili su filmovi Sanctuay  iz SAD i Unripe cherries iz Makedonije.

    detaljnije
  • 490x370-490x370-Pozoriste-stolice-ilustracija-Kosta.jpg

    Festival kratkog filma od 10. maja u Prokuplju

    Od 1.639 ostvarenja koja su stigla na konkurs, na petom Festivalu kratkog filma koji se održava od 10. do 13. maja u Prokuplju, biće prikazano 40 u međunarodnoj i 20 kratkih filmova u domaćoj konkurenciji.  

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: