Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Frankofona pesma

  • janja kostić

    Finale "Frankofone pesme": Prokupčanka najbolja kod juniora, Nišlija kod seniora

    Ovogodišnje finalno takmičenje za "Frankofonu pesmu" u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji okupilo je najbolje takmičare iz svih krajeva Srbije, a najbolji među njima su Prokupčanka Janja Kostić u juniorskoj i Nišlija Rastko Petrović u seniorskoj konkurenciji. Osim iz Prokuplja i Niša, na prestižnom takmičenju učestvovali su i takmičari iz Kladova, Bora, Novog Sada, Velike Plane, Beograda.

    (5) detaljnije
  • nagrađeni učenici

    Nagrađeni prokupački osnovci na takmičenju "Frankofonija 2024"

    Oko 200 likovnih radova učenika svih osnovnih škola u Prokuplju stiglo je za ovogodišnju “Frankofoniju” koju već treću godinu za redom organizuje Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” u tom gradu. Radovi podeljeni u četiri kategorije su izloženi u Galeriji “Boža Ilić”, a stručni žiri izabrao je najbolje u svakoj kategoriji.

    detaljnije
  • francuski institut

    Radionica i predavanje o francuskoj modi naredne nedelje u Nišu

    Radionica o modi u Francuskoj namenjena deci, predavanje o francuskoj modi za odrasle i jubilarno takmičenje za “Frankofonu pesmu” - aktivnosti su koje Francuski institut u Nišu ogranizuje u narednom periodu.

    (1) detaljnije
  • Zastava Francuska

    Počele prijave za jubilarno takmičenje "Frankofona pesma"

    Prijavljivanje za tradicionalno muzičko takmičenje Frankofona pesma traje do 25. februara, a pevači-amateri iz regiona priliku da pevaju pred žirijem imaće 9. marta u sali Simfonijskog orkestra. Finale je zakazano za 31. mart i biće održano u Nišu.

    detaljnije
  • francuski institut

    20 godina Francuskog instituta u Nišu

    Radionice za decu, škola francuskog jezika, mogućnost dobijanja zvanične diplomu iz Francuske i čuvena “Frankofona pesma” tradicija su Francuskog instituta u Nišu koji se već 20 godina trudi da uvede mlade u svet frankofonije. Ove nedelje obeležili su jubilej i tom prilikom istakli da će uvek biti tu za svakog ko voli kulturu i umetnost.

    (1) detaljnije
  • Narodno pozorište Niš

    Finale takmičenja “Frankofona pesma” u subotu u niškom Narodnom pozorištu

    14 kandidata nastupiće u finalu 19. takmičenja “Frankofona pesma” u niškom Narodnom pozorištu, u subotu, 25. marta, od 14 sati. Najbolje će odabrati žiri i oni će dobiti nagrade. Svi zainteresovani mogu ući besplatno, s tim što moraju uzeti kartu na biletarnici do subote u 13 sati, zbog ograničenog broja mesta.

    detaljnije
  • simfonijski orkestar

    Polufinale "Frankofone pesme" u subotu u Nišu

    Mladi od 13 do 28 godina takmičiće se u pevanju na francuskom jeziku u subotu, 4. marta, od 14 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra i pobedom će pokušati da se kvalifikuju u finale “Frankofone pesme”, koja se 19. put održava u Nišu.

    detaljnije
  • Zastava Francuska

    Prijavljivanje za "Frankofonu pesmu" do 20. februara

    Tradicionalno muzičko takmičenje za Frankofonu pesmu i ove godine biće održano u Nišu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 20. februara. Pravo učešća imaju mladi od 13 do 28 godina, a novina je što znanje francuskog jezika više nije uslov. Ipak, neophodno je da odabrana pesma bude na francuskom.

    detaljnije
  • simfonijski

    Počele prijave za takmičenje “Frankofona pesma”

    Prijave za muzičko takmičenje "Frankofona pesma" trajaće do 20. februara, a kao i prethodnih godina mogu se prijaviti mladi od 13 do 28 godina koji govore i pevaju na francuskom jeziku. Polufinale je zakazano za 4. mart, dok će finale biti održano 25. marta u Nišu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: