Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niški kulturni centar

  • Nisomnia

    "Nisomnija" i "Čupin memorija" za vikend, bez obzira na vremenske uslove

    Muzički festival "Nisomnia" održaće se ove godine 16. i 17. juna od 20 sati u dvorištu Univerziteta, popularnoj Banovini. Treći dan festivala rezervisan je za tradicionalni “Čupin memorijal - Najvažnije je biti zdrav” i nastupe mladih niških bendova. Organizatori su rekli da će u slučaju kiše, biti kraćih pauza, nakon kojih će program biti nastavljen.

    (2) detaljnije
  • Niški kulturni centar

    Dečija predstava “Patuljci i vile - LETO” premijerno u Nišu

    Predstava "Patuljci i vile - LETO", rađena po istoimenoj knjizi niškog pisca Miloša Petkovića, premijerno će biti izvedena u sredu, 14. juna, od 19 sati na Velikoj sceni Niškog kulturnog centra. Karte su u prodaji, po ceni od 500 dinara.

    detaljnije
  • neda arneric

    Promocija monografije o Nedi Arnerić u Nišu

    Monografija "Čarobna melanholija" o glumici Nedi Arnerić i njenim bogatim opusom u domaćoj, ali i svetskoj kinematografiji biće promovisana u ponedeljak, 12. juna od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Autorka Anita Panić navodi da je monografija posvećena heroni glumišta, koja je uz uz Milenu Dravić, Dragana Nikolića, Batu Živojinovića i Ljubišu Samardžića, bila najveći simbol filmskog platna nekadašnje države.

    (1) detaljnije
  • izložba

    Crno-beli portreti 16 heroja mira i žrtava rata na izložbi u Nišu

    Portreti žrtava rata Bošnjačke, Srpske i Hrvatske nacionalnosti, koji su današnji heroji mira, biće izloženi u Galeriji Niškog kulturnog centra od srede, 7. juna, a autor izložbe "Lično", sarajevski fotograf Velija Hasanbegović, ističe da su te fotografije prošlost i svedoče o patnji, ali su njihove poruke budućnost.

    detaljnije
  • Strip Pressing

    Počinje jubilarni 10. festival "devete umetnosti" u Nišu

    Stručna predavanja, tribine, okrugli stolovi, prezentacije, kao i samostalne i grupne izložbe, radionice i berze, kako bi se upoznale mogućnosti i dostignuća stripa kao uticajnog medija masovne komunikacije, biće organizovane na 10. Međunarodnom festivalu stipa "Nifestu", koji će biti održan od 25. do 28. maja od 11 do 21 sat u Niškom kulturnom centru.

    detaljnije
  • vatromet, filmski susreti 2022, foto jv jelena misic

    Niški kulturni centar izdvaja 2 miliona dinara za zakup opreme za “Filmske susrete” i “Nisomniu”

    Zakup tribina, zaštitnih ograda, dekorativnih rekvizita, LED ekrana, muzičku i drugu opremu za "Filmske susrete" i "Nisomniu", Niški kulturni centar će platiti 2 miliona dinara i preko tendera traži firme koje će za to biti zadužene. Za filmski festival, kako je istaknuto, oprema je potrebna od 25. avgusta do 2. septembra, a za muzički - od 15. do 19. juna.

    detaljnije
  • tesla

    O ljubavnom životu Nikole Tesle na promociji knjige u Nišu

    Promocija knjige "Moja ljubav Nikola Tesla", Ane Atanasković biće organizovana u sredu, 17. maja od 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja sprovedenih u Srbiji i Americi, kažu organizatori i dodaju da je pisana u obliku dnevnika u kojem junakinja Ketrin Džonson opisuje susrete sa srpskim naučnikom.

    (1) detaljnije
  • Festival Fantastike

    Počinje 5. Festival fantastike u Nišu

    Festivalske nagrade za doprinos fantastici, Bazar fantastike, kreativne radionice, izložbe, filmovi iznenađenja, ali i kutak sa društvenim igricama očekuju Nišlije na 5. Festivalu fantastike “Vračevi i mačevi” koji će biti održan od petka, 12. do nedelje, 14. maja u Niškom kulturnom centru. Festival će u petak od 18 sati otvoriti niški pisac i umetnički direktor Festivala Miloš Petković.

    detaljnije
  • strip

    “Tajna stare vodenice” - promocija srtipa Miloša Petkovića i Srđana Todorovića u Nišu

    Niški kulturni centar organizuje promociju stripa "Tajna stare vodenice“ koja će biti održana danas od 18 sati u kafe-baru “Šerlok”, u Dušanovoj ulici broj 54. Na stripu su radili pisac Miloš Petković i strip-crtač Srđan Todorović.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    Nagrađivani dokumentarci sa "Beldocs" festivala od srede u Nišu

    U susret 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Beldocks” koji će biti održan u Beogradu od 10. do 17. maja, niška publika biće u prilici da u sredu 3. maja, četvrtak 4. maja, petak 5. maja i ponedeljak 8. maja, od 19 i 21 sat u maloj sali NKC-a, pogleda 8 dugometražnih dokumentaraca sa prethodna dva “Beldocks” festivala.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    “Vračevi i mačevi” - Festival fantastike i ove godine u Niškom kulturnom centru

    Nišlije će od 12. do 14. maja imati priliku da posete peti Festival fantastike u Niškom kulturnom centru, a organizatori najavljuju goste iz inostranstva, film iznenađenja, izložbu, bazar fantastike, pab kviz i druge aktivnosti. Svečano otvaranje je 12. maja od 18 sati.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    Veče romske muzike u Niškom kulturnom centru

    "Naisus džipsi orkestar" nastupiće u ponedeljak, 25. aprila od 20 sati u velikoj sali Niškog kulturnog centra, gde će izvoditi tradicionalne romske pesme sa prostora Evrope. Ulaznice su u prodaji i koštaju 500 dinara.

    (3) detaljnije
  • cineplexx sedišta

    Austrijski filmovi novije produkcije, ali i klasici Arnolda Švarcenegera na festivalu filma u Nišu

    Austrijski filmski festival, u okviru kojeg će biti prikazano 6 savremenih filmova novije produkcije, ali i 4 filma Arnolda Švarcenegera biće održan u Nišu od četvrtka 20. aprila do ponedeljka 24. aprila u bioskopu "Cineplexx" u saradnji sa Niškim kulturnim centrom. Projekcije su zakazane za 19 i 21 sat, a selektor ovogodišnjeg izdanja festivala je reditelj i profesor Milutin Petrović.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    "Mini art festival" od utorka u Nišu

    Nagrađivani francuski, španski, japanski, nemački i švajcarski filmovi očekuju Nišlije na "Mini Art Festivalu" koji će biti održan u maloj sali Niškog kulturnog centra od utorka, 18. aprila do subote 22. aprila. Sve projekcije su zakazane od 19 sati, jedino će u četvrtak početi od 20 sati.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    Priče i pesme o Nišlijama pisane na dijalektu u NKC-u

    Promocija knjige pesama i priča “Da l’ pođo, kud pođo i druge zakecotine” Slavke Masoničić Vojinović o Nišlijama, pisane na dijalektu, biće održana u sredu, 12. aprila od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Pored autorke, o knjizi govoriće i Milutin Najdanov i Osman Balić.

    (1) detaljnije
  • Radnički Niš

    O prvih 100 godina niškog Radničkog večeras na tribini u NKC-u

    Deo proslave veka postojanja Fudbalskog kluba Radnički iz Niša biće obeležen večeras od 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra, gde će biti održana tribina "Prvih 100 godina 'Reala sa Nišave'". Na tribini će govoriti Milovan Drda Obradović, kapiten generacije koja je igrala polufinale Kupa UEFA, sportski direktor Radničkog Aleksandar Jovanović, aktivista Nenad Stojanović i filmski reditelj Vladimir Đorđević.

    (2) detaljnije
  • vokalna grupa konstantin

    Na novom albumu "Konstantina" - "Ajde, Jano", "Ruse kose", "Magla padnala", "Igrale se delije"

    Voklana grupa “Konstantin” iz Niša snimila je svoj drugi album pod nazivom “Nasleđe” za nacionalnu izdavačku kuću PGP-RTS. Promociju novog albuma sa 10 pesama baziranim na etno motivima, imaće u četvrtak, 6. aprila u Oficirskom domu.

    detaljnije
  • Nik Kejv

    Analiza pesama Nika Kejva u Niškom kulturnom centru

    Prikazujući čuvenog australijskog muzičara Nika Kejva kao vrhunskog pesnika, Igor Cvijanović u studiji Nik Kejv i poetika prestupa, predstaviće dominantne faze u njegovoj muzici niškoj publici u utorak, 4. aprila od 18:30 u maloj sali Niškog kulturnog centra. Pored autora na promociji knjige govoriće i urednik Alen Bešić, dok će pesme Nika Kejva izvoditi Tomi Aleksić.

    (5) detaljnije
  • Jelena Angelovski; foto: NKC

    Niška nagrada "Maleni cvet" - za azbučnik i roman o životu dece u dijaspori, autorke iz Pančeva

    Priznanje za književnost za decu i mlade "Maleni cvet", koji se u Nišu dodeljuje 7. put, će ove godine dobiti Jelena Angelovski, za knjigu "Mika", o kojoj žiri kaže da je azbučnik i roman o životu dece u dijaspori, a da u njemu glavni junak dileme i pitanja pokušava da reši povezivanjem sa imaginarnim prijateljem, svojim imenjakom i pesnikom Mikom Antićem.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: