Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

korupcija

  • stevan zivkovic

    Sud već 2 meseca ne potvrđuje optužnicu protiv Stevana Živkovića

    Pranje para i falsifikovanje radnog iskustva, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu, stavljaju se na teret SNS omladincu i šefu Kancelarije za mlade Stevanu Živkoviću, ali Viši sud tu optužnicu već 2 meseca na potvrđuju.

    (10) detaljnije
  • Danica Grujičić

    Grujičić: Pustite mlade da se razvijaju, a da ne moraju da se klanjaju nikome

    Da su rad i upornost težak, ali ispravan put do uspeha mladih u Srbiji, smatra istaknuti neurohirurg Danica Grujičić. Ova doktorka stava je i da država mora da omogući mladima da se razvijaju, bez da se klanjaju ikome.

    (4) detaljnije
  • Srbijanka Turajlić

    Turajlić: Korumpirane dekane čuva kolektiv da bi mogao da radi šta hoće

    To što su na čelu tri niška fakulteta dekani osuđeni za korupciju, za profesorku u penziji Srbijanku Turajlić nije iznenađenje, jer na Univerzitetima u Srbiji, kaže, vlada samoupravljanje. Novi mandati umesto smene za dekane koje je Agencija proglasila krivim za korupciju je zapravo ideja da profesori sami sebi budu šefovi, ističe, jer nijedan kolektiv neće za sebe izabrati ozbiljnog šefa.

    (18) detaljnije
  • tržnica

    Inovacije u skrivanju informacija: "Tržnica" izbegla odgovor na zahtev i uputila na Poverenika

    Umesto da dostave dokumentaciju o broju ponuđača koji su kontaktirani za kupovinu softvera, traženu zvaničnim zahtevom, u niškom Javnom komunalnom preduzeću "Tržnica" su novinare uputili na Poverenika za informacije od javnog značaja. U kancelariji Poverenika ističu da je takvo ponašanje rukovodstva "Tržnice" nedopustivo i da preduzeće ima zakonsku obavezu da odgovori na zahtev.

    (7) detaljnije
  • lisice

    Carinik i vlasnici dve firme uhapšeni zbog korupcije

    Zbog sumnje da je ocarinio mašine za rezanje drveta iz Italije bez tehničke dokumentacije, uhapšen je carinik ispostave Vranje, a sa njim zbog falsifikovanja dokumentacije i još dvoje vlasnika firmi iz Bosilegrada i Paraćina.

    detaljnije
  • LISICE-HAPSENJE-Kosta-JUZNE-VESTI.jpg

    Blačanin uhapšen zbog davanja mita požarevačkim funkcionerima

    Zbog sumnje da je umešan u nameštanje javne nabavke za izgradnju kišne kanalizacije i davanja mita od ukupno 800.000, policija je uhapsila direktora blačke firme "Telekomunikacija", a zbog primanja mita sa njim su uhapšeni i gradski menadžer Požarevca i direktor JKP "Vodovod" iz tog grada.

    (1) detaljnije
  • tržnica

    Iz "Tržnice" i dalje bez odgovora na pitanja, ali zaključili da sve rade legalno

    Ceo posao oko kupovine računovodstvenog softvera za nišku "Tržnicu" je sproveden po zakonu, između ostalog piše u saopštenju koje je medijima poslao Goran Đorđević, direktor tog javnog preduzeća. Ipak, on i dalje odbija da odgovori na novinarska pitanja. Iako novinari "Južnih vesti" već duže od nedelju dana od direktora Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" Gorana Đorđevića čekaju odgovore na pojedina pitanja, sve što su do sada od njega dobili su bile uvrede.

    (5) detaljnije
  • Centar za socijalni rad Prokuplje foto ljubiša mitić

    Tužilaštvo ispituje moguću korupciju u prokupačkom Centru za socijalni rad

    Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu pokrenulo je predistaražni postupak u vezi sumnje i eventualne pronevere novca iz kase blagajne Centra za socijalni rad u Prokuplju. Iako je nejasno o kojoj sumi se radi, spominje se cifra od 400.000, pa sve do 3 miliona dinara, a sumnja se da je novac uziman u dužem vremenskom periodu.

    (1) detaljnije
  • Stanovi za bezbednjake

    Stanovi za bezbednjake u plamenu i korupciji

    Za državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za ljude koji rade u organima bezbednosti, a deo njih trebalo bi da bude izgrađen i u Vranju, Vlada Srbije 2018. godine raspisala je tender i izabrala izvođače. Od tog dana desilo se mnogo toga, ali ne u korist izgradnje već suprotno - osporavanje tendera, hapšenja zbog korupcije i na kraju paljenje voznog parka privatne građevinske firme. Ipak, ovo nisu prvi kamioni koji su goreli na jugu Srbije.

    (2) detaljnije
  • zatvoren kabinet FU

    Savet Fakulteta umetnosti zasedao, ali odluku kriju

    Novinari "Južnih vesti" ponovo su ostali iza zatvorenih vrata, a građani bez odgovora - da li će Savet niškog Fakulteta umetnosti postupiti po zakonu i po zahtevu Ministarstva prosvete, koje traži smenu dekanice Suzane Kostić, osuđene za korupciju. Predsednik Saveta Bojan Živić nakon sednice odbio je da odgovara na pitanja, sklonio se u svoju kancelariju i zaključao.

    (11) detaljnije
  • Suzana Kostić

    Savet Fakulteta umetnosti i dalje ne odlučuje o smeni Kostićeve

    Na niškom Fakultetu umetnosti i dalje ne poštuju Zakon, ali ni zahtev Ministarstva prosvete koje je tražilo smenu dekanice Suzane Kostić, ranije osuđene za korupciju. Novinarku “Južnih vesti” Kostićeva je ponovo izbacila sa sednice i sprečila da dođe do Bojana Živića, predsednika Saveta - tela koje o tome odlučuje.

    (13) detaljnije
  • Barton

    Direktorka "Mobing centra" tvrdi da joj izvršitelj prodaje kuću u znak odmazde

    Iako tvrdi da je kredit u švajcarcima isplatila, pa i preplatila i zato tužila banku, direktorka Regionalnog centra “Mobing Niš” Aleksandra Barton kaže da zbog spone sudija i izvršitelja njena desetočlana porodica može da završi na ulici. Sumnja i da je razlog za reakciju izvršitelja to što je mesecima istraživala rad sudija koji su svojim odlukama oštetili republički budžet, te da je ovo samo odmazda i pokušaj da se zastraši.

    (19) detaljnije
  • bela palanka

    Milioni za firme rođaka predsednika Bele Palanke, Agencija traži smenu, SNS ga čuva

    Dok opozicija ocenjuje da je presedan to što većina okupljena oko SNS-a u belopalanačkoj Skupštini nije smenila predsednika Opštine Gorana Miljkovića, iako je rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj smeni konačno, MIljković kaže da nije ni bio u sukobu interesa kada je iz opštinskog budžeta firmama supruge, brata i člana Opštinskog veća prebačeno ukupno 18 miliona dinara.

    (15) detaljnije
  • beton

    Uhapšen vlasnik vranjske firme koji je korupcijom dobio posao izgradnje jeftinih stanova

    Zbog sumnje da je za dobijanje posla izrade betona za jeftine stanove za bezbednjake planirao da plati 20.000 evra rukovodiocima Saobraćajnog instituta i direktoru beogradskog ogranka turske firme koja je izvođač radova, uhapšen je vlasnik vranjskog preduzeća "Vodogradnja". Pored njega, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, sa lisicama na rukama završili su i oni koji su tražili mito.

    detaljnije
  • stevan zivkovic

    Stevan Živković i dalje čeka optužnicu

    Prošlo je 5 meseci otkako je zbog sumnje da je prao pare, zloupotrebio službeni položaj, ali i da je falsifikovao radno iskustvo u struci da bi ispunio uslove za državni posao, uhapšen šef Kancelarije za mlade, bivši kik-bokser i omladinac SNS Stevan Živković, ali, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv njega još nema optužnice.

    (7) detaljnije
  • direktor-bolnice-nebojsa-dimitrijevic

    Direktoru leskovačke bolnice pritvor do 30 dana

    Zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kako kažu u Višem sudu u Nišu, direktoru Gradske bolnice Leskovac i funkcioneru SNS Nebojši Dimitrijeviću, kome se stavlja na teret štelovanje tendera za usluge čišćenja, određen je pritvor do 30 dana.

    (4) detaljnije
  • direktor-bolnice-nebojsa-dimitrijevic

    Uhapšen direktor leskovačke Bolnice zbog nameštanja tendera

    Policija je uhapsila direktora leskovačke Bolnice i njegovu saradnicu zbog sumnje da su izmenili konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanje higijene u ovoj ustanovi, čime su pribavili korist sebi i privatnoj firmi. Uhapšen je i predstavnik firme, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

    (15) detaljnije
  • Omerta za Medijanu

    Kodeks ćutanja ili omerta je nešto što ovih dana vlada među niškim funkcionerima i glavešinama Srpske napredne stranke, kada je u pitanju rad rukovodstva Opštine Medijana i njenog predsednika Nebojše Kocića.

    (4) detaljnije
  • policija

    "Babićev auto" - laži o vlasništvu i moguća korupcija

    Iako je posle jučerašnje nesreće kod Doljevca u kojoj je poginula žena i povređen direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić, iz ovog preduzeća rečeno da je u udesu učestvovalo vozilo "Koridora" čiji se vozač sumnjiči i da je izazvao tragediju, danas je iz nekoliko izvora potvrđeno da je "škodu superb" zapravo "Trace" kupio "Koridorima Srbije". Kupovina auta bila je uslov da se dobije posao na izgradnji deonice Koridora 10, što stručnjaci ocenjuju kao korupciju.

    (23) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: