Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nasilje

  • Policija KOSTA

    Prekršajna prijava za 37-godišnjaka koji je u Nišu napao dve starije žene

    Protiv 37-godišnjeg muškarca koji je na Trgu kralja Aleksandra napao dve starije žene od 78 i 69 godina biće podneta prekršajva prijava zbog vređanja i nasilja, najavljuju u policiji.

    (16) detaljnije
  • janić

    Načelnik Gradske uprave izbio telefon iz ruku odbornika Nonića u prenosu uživo

    Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić sa uključenom kamerom dočekao je načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića na službenom parkingu. To je Janića razljutilo, pa je nasrnuo na njega, udario ga preko ruke i, kako kaže odbornik, razbio mu telefon. Nonić je, tvrdi, završio kod lekara jer je uznemiren, a najavljuje i krivičnu prijavu protiv načelnika. Janić zasad ne odgovara na novinarska pitanja u vezi sa incidentom.

    (21) detaljnije
  • Škola Ivo Andrić

    Učeniku slomljena ključna kost u tuči u niškoj školi

    Tokom malog odmora u jučerašnjoj popodnevnoj smeni u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Nišu, dvojica učenika šestog razreda su se potukla, posle čega je jedan prevezen u Hitnu pomoć sa prelomom ključne kosti. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da su preduzete sve mere povodom ovog događaja, kao i da je obaveštena policija.

    (15) detaljnije
  • policija foto aleksandar kostic

    Belopalančanin tvrdi da ga je policijski inspektor tukao bez razloga

    Sa povredama lica, nosa, natkolenice i kolena javio se 18-godišnji Belopalančanin lekarima, za koje tvrdi da mu je, bez razloga, naneo policijski inspektor iz tog grada. Slučaj je prijavio u policiji, u kojoj kažu da je istraga u toku i da je o svemu obavešten Sektor unutrašnje kontrole. U Sektoru pak navose da zahtev još nije stigao, da je poslat poštom redovnim putem i da će postupati po tom zahtevu kada stigne.

    (10) detaljnije
  • Društvena mreža

    "Mladi ne umeju da prepoznaju lažan profil ni da se zaštite na internetu"

    Biti offline danas je teško, ali iz Udruženja Optimum koje se bavi i temom prevencije elektronskog nasilja upozoravaju da deca i mladi nisu dovoljno zreli da se zaštite na internetu, a ne znaju ni ko može da im pomogne. Mnogo puta kriju da su bili žrtve jer ih je sramota ili se plaše šta će roditelji i društvo reći, upozorava doktorand pedagogije Danijela Milošević.

    (2) detaljnije
  • Policija-Kosta.JPG

    U Trupalu sin pretukao majku i polomio joj vilicu

    U porodičnoj kući u selu Trupale kraj Niša pre 4 dana sin je pretukao majku i naneo joj teške telesne povrede. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da joj je polomio donju vilicu i da je zbog nasilja u porodici u pritvoru.

    (1) detaljnije
  • Konferencija porodično nasilje

    Suštinski cilj Zakona o sprečavanju porodičnog nasilja je zaboravljen

    Da se u poslednjih godinu i po dana, od kada je na snazi novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, mnogo radilo na hitnim merama koje su uvedene protiv nasilnika, pokazalo je istraživanje Foruma sudija. Međutim, ne radi se dovoljno na zaštiti same žrtve, te je suštinski cilj novog Zakona zaboravljen.

    (1) detaljnije
  • vakić

    Počelo suđenje zbog incidenta na niškoj projekciji filma “Albanke su naše sestre”

    Protiv nekadašnjeg četničkog vojvode i poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) Branislava Vakića otpočeo je sudski proces, jer je pretio okupljenima na projekciji dokumentarnog filma Albanke su naše sestre pre skoro dve godine u niškom Media i reform centru.

    (2) detaljnije
  • media centar

    U Nišu Gradski forum o verbalnom nasilju nad ženama

    Ko je odgovoran za verbalno nasilje nad ženama koje je u poslednje vreme sve učestalije, da li su žene tome izloženije od muškaraca i kako suzbiti neprijatnosti koje one dobijaju zbog toga što su deo javnog prostora - diskutovaće se na Gradskom forumu, koji se održava u niškom Media centru u sredu 13. februara.

    detaljnije
  • Hapšenja povezana sa izdavanjem bugarskih pasoša

    Ministar policije najavio izmene zakona kojima bi nasilnici bili strožije kažnjavani

    U MUP-u kažu da će aktuelni ministar Nebojša Stefanović tražiti strožije zakonske kazne za nasilnike, a naročito za one koji ponavljaju krivična dela. Iako se ovo odnosi na brojna krivična dela koja su praćena nasiljem, svakako je značajno u delu koji se tiče porodičnog nasilja, jer su poslednja istraživanja pokazala da nasilnici neretko nailaze na olakšavajuće okolnosti u srpskom pravosuđu.

    (3) detaljnije
  • Ulična-akcija-seksualno-uznemiravanje-V.-M-(5)

    Seksualno uznemiravanje doživelo 80% mladih, često i neželjeno dodirivanje

    Istraživanje Autonomnog ženskog centra, organizacije koja se bavi ženama, pokazalo je da je čak 80 % mladih doživelo seksualno uznemiravanje, a svaka treća devojka neželjeno dodirivanje. U istraživanju su učestvovali i mladi iz Niša, a zbog ovako alarmantnih podataka reagovalo je Udruženje "Osvit" koje je sprovelo akciju u Nišu.

    (4) detaljnije
  • knjiga

    U NKC-u promocija knjige "Šah-mat nasilju"

    O neophodnosti saradnje profesora, roditelja i dece kako bi se sprečilo nasilje i suzbila agresija među mladima, piše u svojoj knjizi "Šah-mat nasilju" autorka Marija Ranđelović. Promocija knjige zakazana je za četvrtak 4. oktobar u podne, u sali Niškog kulturnog centra.

    (1) detaljnije
  • Policijska uprava Niš

    Svako je obavezan da prijavi nasilje u porodici

    Od primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici prošlo je skoro godinu dana, a kako kažu nadležni iz policije, koji prvi reaguju u situacijama kada se prijavi nasilje, žrtve su osnaženije kao i članovi porodice onih koje trpe nasilje, te češće prijavljuju. Ipak, podsećaju da je po Zakonu, svaki građanin u obavezi da prijavi nasilje.

    (3) detaljnije
  • pesnica

    Za decu nasilje normalno, neophodan sistemski rad

    "Psihčko nasilje je postalo kao šala", "nasilje je normalno", "dobio sam batine i niko mi nije pomogao", "u školi ima mnogo nasilja", neke su od stvari koje su se čule na radionicama u niškim školama. Iako je glavni cilj projekta "Ujedinjeni u prevenciji nasilja u sportu" bio upravo rad sa mladim navijačima, odgovori školaraca skrenuli su pažnju edukatora na nasilje u svim sferama, jer su mu deca svakodnevno izložena.

    (3) detaljnije
  • Perica Petrović

    Tvrdi da ga je policija greškom tukla i to pred bolesnim detetom

    Perica Petrović iz Vladičinog Hana, koji je u Niš došao zbog lečenja deteta na Klinici za onkologiju, "zamenjen" je sa pljačkašem trafike, zbog čega je i priveden. On optužuje policajce da su njega i njegovu taštu tukli i maltretirali, a iz policije tvrde da to nije tačno i da Petrovići takve tvrdnje ne mogu da dokažu.

    (10) detaljnije
  • Opsta bolnica Prokuplje foto lj.m.

    Pijani tehničari maltretirali pacijente na prokupačkoj psihijatriji

    Tehničar sa Odeljenja neurologije, najverovatnije u pijanom stanju, u noći između 20. i 21. marta, predstavljajući se kao doktor iz Niša, postrojavao je pacijente psihijatrije tokom noći, iživljavao se nad njima, a jednu ženu je, kako saznajemo, terao i da se svlači gola. Zbog ovog incidenta suspendovana četvorica tehničara.

    (4) detaljnije
  • Zatvor

    Pretukao majku, pa se obesio u zatvorskoj ćeliji

    Pedesetogodišnji muškarac koji je prethodne večeri uhapšen nakon što je pretukao svoju majku, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji istražnog zatvora u Nišu. Prema nezvaničnim informacijama, on se obesio pomoću čaršava koji je privezao za prozorske rešetke. Tužilaštvo naložilo obdukciju.

    (3) detaljnije
  • Precizan stav imaće kada lečenje bude završeno; foto: JV

    Radovanović: Niko ko je pogrešio u lečenju izbodenog dečaka neće biti zaštićen

    Na tvrdnje porodice teško povređenog dečaka, koji je 12. novembra izboden kod Osnovne škole "Učitelj Tasa", da su za njegovo loše zdravstveno stanje delimično krivi niški lekari, direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kaže da „niko ko je pogrešio neće biti zaštićen“.

    (3) detaljnije
  • Operacija

    Dečak koji je izboden kod Tasine škole ipak kritično

    Dok lekari niškog Kliničkog centra tvrde da nije bio životno ugrožen i da je u beogradski Urgentni centar prebačen "jer je ta institucija bila dežurna", porodica teško povređenog dečaka to odbacuje i tvrdi da se lekari u Beogradu već 5 dana bore za njegov život, a da su za to delimično krivi niški lekari.

    (12) detaljnije
  • Zoran Jonić

    Jonić upravlja "Pčelicom", a tukao učenika kao direktor škole

    Aktuelni direktor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić još u vreme dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar” udarao je učeniku glavu o zid i za to je pravosnažno osuđen. Ipak, kako je to tada okarakterisano kao prekršaj, a ne krivično delo, to mu nije bila prepreka da postane i direktor ustanove koja upravlja vrtićima.

    (24) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: