Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

pozorišni festival

  • cvece male ide

    "Cveće male Ide" niškog Lutkarskog najbolja predstava na "Malom Joakimu"

    Na Jedanaestom festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade "Mali Joakim" predstavi niškog Lutkarskog pozorišta “Cveće male Ide” dodeljen je gran pri za najbolju predstavu u celini. Stručni žiri je nagradu za najbolju režiju dodelio Mariji Krstić koja je režirala ovaj komad, dok je nagradu za glumačko ostvarenje dobila Mirjana Đorđević za ulogu male Ide.

    detaljnije
  • maja mitić

    “Nišvil džez teatar biće južni BITEF”

    Kao uvertira za muzički festival, večeras počinje Nišvil džez teatar, a selektorka programa Maja Mitić najavljuje 16 angažovanih predstava sa 4 kontinenta. Ovakav festival je nasušna potreba za publiku, dodaje Mitićeva, i najavljuje da će Niš za par godina, ovim tempom i uz veći budžet, dobiti pozorišni festival koji će biti po ugledu na čuveni BITEF.

    detaljnije
  • nišvil

    U prodaji karte za dve predstave “Nišvil” džez teatra

    Ulaz na većinu predstava koje će biti izvedene u okviru "Nišvil" džez teatarskog festivala biće besplatan, a za predstave "Bolivud" Narodnog pozorišta iz Beograda i "Legenda o Beloj Dami" teatra iz Šangaja treba izdvojiti po 500 dinara. Program počinje u petak 3. avgusta.

    detaljnije
  • tri sestre predstava foto pozorište Bora Stanković

    Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

    Nakon nepunih godinu dana, ansambl pozorišta "Bora Stanković” ponvo putuje u Rusiju, ovoga puta u grad Omsk, gde će u subotu, sa predstavom "Tri sestre", u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastupiti na Međunarodnom pozorišnim festivalu "Akademija”.

    detaljnije
  • pozoriste vranje KEPLER foto i.m

    Nagrade za predstavu iz Vranja na Festivalu "Joakim Vujić"

    Na prestižnom pozorišnom Festivalu koji se ove godine održao u Novom Pazaru, predstava vranjskog pozorišta “Kepler 452 -B” Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića, osvojila je specijalnu nagradu stručnog žirija za predstavu, a glumici Jeleni Filipović pripala je nagrada za najboljeg mladog glumca.

    detaljnije
  • gimnazijalci lebane

    Gimnazijalci iz Lebana najbolji na pozorišnim susretima u Kragujevcu

    Nakon što su prošli selekciju od 27 pozorišnih trupa gimnazijalaca iz čitave Srbije, teatar iz Lebana, koji je, među 14 odabranih trupa, nastupio sa predstavom Sve je u redu, u svoje rodno mesto doneo je prvu nagradu sa Pozorišnih susreta gimanzijalaca koji su se održali u Kragujevcu.

    detaljnije
  • tri sestre predstava vranje foto i.m.

    Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

    Nakon veoma uspešnog učešća na Festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji, gde je osvojila Gran prix , predstava vranjskog pozorišta "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva, ponovo će gostovati u Rusiji gde je ovoga puta uvrštena u selekciju festivala "Akademia" u Omsku.

    detaljnije
  • predstava Kepler foto i.m

    Predstava vranjskog pozorišta na 63. "Sterijinom pozorju"

    I drugu godinu zaredom Vranjanci će se, nakon predstave "Ruža uvela", predstaviti na prestižnom "Sterijinom pozorju", ovoga puta sa predstavom “Kepler 452 - B” po tekstu Tijane Grumić, u režiji mladog Juga Đorđevića, a koja je uvrštena u zvaničnu selekciju festivala.

    detaljnije
  • dom kulture

    U Aleksincu ove nedelje prvi Zimski pozorišni festival za decu

    Predstavu o sreći, ljubavnu bajku, veselu savremenu priču, kao i komade “Alisa u zemlji čuda”, “Aladin” i “Mali princ”, mališani će moći da pogledaju od 29. januara do 3. februara u Domu kulture u Aleksincu, najavljuju organizatori, na prvom Zimskom pozorišnom festivalu za decu koji se održava u ovom gradu.

    detaljnije
  • Predstava "Rubište"

    Najviše nagrada za predstavu "Rubište" Kokana Mladenovića u Aleksincu

    Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu ponovo je pobrao simpatije publike, ali se ove godine tražila i “stolica više” za pojedine predstave. Prethodnih nedelju dana poštovaoci pozorišne umetnosti pratili su izvanredne izvedbe pozorišnih trupa, a najviše nagrada dobila je predstava Ninoslava Đorđevića “Rubište”, koju je režirao Kokan Mladenović.

    detaljnije
  • Borini pozorisni dani foto i.m

    Otvaranjem "Borinih pozorišnih dana" počeo teatarski praznik u Vranju

    Uprkos tome što još nema zgradu pozorišta, Vranje je i ove godine imalo privilegiju da ugosti vrsne umetnike još na prvoj večeri ovogodišnjih, 37. po redu "Borinih pozorišnih dana" koji su neformalno počeli otvaranjem izložbe fotografija Ivana Bekjareva, dok je festival zvanično otvorila predstava "U agoniji" Miroslava Krleže. Festival traje do 26. oktobra.

    detaljnije
  • tri sestre vranjsko pozoriste foto i.m.

    Vranjska predstava najbolja na festivalu u Rusiji

    Predstava "Tri sestre" pozorišta "Bora Stanković“ koju je režirao Trajče Gjorgijev, osvojila je na festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji "Grand prix" festivala za najbolju predstavu u konkurenciji pozorišta iz Rusije, Belorusije i Nemačke.

    detaljnije
  • Bogat program na "Borinim pozorišnim danima“

    Vranje će od 21. do 26. oktobra biti u znaku tradicionalnog najvećeg teatarskog festivala na jugu Srbije koji se ove godine održava pod sloganom "Optimisti". 37. manifestaciju u Galeriji Narodnog muzeja od 20 sati otvara izložba Ivana Bekjareva "50 godina glume".

    (1) detaljnije
  • Dom kulture Aleksinac

    Na pozorišnom festivalu u Aleksincu “Hipnoza jedne ljubavi” i “Rubište”

    Glumačke legende kao što su Mirjana Karanović, Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Predrag Ejdus, odigraće predstave odličnih reditelja i pokloniti se publici u Aleksincu, kako najavljuju organizatori, na Festivalu prvoizvedenih predstava od 22. do 28 novembra.

    detaljnije
  • Amateri, pozoriste bora stankovic

    Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Makedoniji

    Predstava "Amateri" pozorišta "Bora Stanković" biće izvedena 2. oktobra od 20 sati na otvaranju Međunarodnog festivala humora i satire "In Vinica Veritas" u makedonskom gradu Vinica. Režiju, po tekstu Borivoja Radakovića, potpisuje Andrea Ada Lazić.

    detaljnije
  • Glumci već nekoliko dana probaju u niškoj Tvrđavi

    “Gernika” otvara teatarski program “Nišvila”

    Povodom 80 godina od bombardovanja i nastanka čuvene “Gernike”, umetnici iz Italije, Austrije, ali i dvoje Nišlija, na amfiteatru na niškom keju 6. avgusta će odigrati komad koji provocira. Izvođenjem ove angažovane predstave svečano će biti otvoren “Nišvilov” teatarski program, a publika će u spoju džeza, plesa, igre i modernog teatra moći da uživa do 13. avgusta.

    detaljnije
  • festival histrion foto lj.m.

    Predstave na otvorenom od nedelje u Prokuplju

    U organizaciji Varoškog pozorišta “Histrion” od nedelje 23. jula u Prokuplju će biti organizovan festival "Beskraj 10 kvadrata“ u okviru koga će ljubitelji pozorišta moći da pogledaju 11 predstava na raznim lokacijama u gradu, od košarkaškog i teniskog igrališta do dvorišta osnovnih škola. Festival traje do 2. avgusta.

    detaljnije
  • ruza uvela scena iz predstave foto i.m.

    Predstava iz Vranja na festivalu u Smederevu

    Predstava "Ruža uvela" uvrštena je u selekciju ovogodišnjeg festivala "Teatar u tvrđavi" koji se od 8. do 12. jula održava u Smederevu. Vranjski ansambl predstaviće se smederevskoj publici u ponedeljak, 10. jula u 21 sat na letnjoj sceni smederevske tvrđave.

    detaljnije
  • pozoriste sedista foto aleksandar kostic

    Počeo 53. pozorišni festival "Joakim Vujić" u Pirotu

    Predstavom pirotskog Narodnog pozorišta “Ribarske svađe” u režiji Bojane Lazić, u Pirotu je otvoren tradicionalni festival profesionalnih pozorišta Srbije koji će trajati do 20. maja.

    detaljnije
  • dramski studio gimnazije prokuplje foto lj.m.

    Brojne nagrade za predstavu prokupačkih gimnazijalaca

    Dramski studio prokupačke Gimnazije na Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu osvojio je sa predstavom "Bog" treće mesto u ekipnom plasmanu i prvo mesto po oceni publike. Mladim glumcima pripala nagrada za učeničku režiju i najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: