Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

preduzetništvo

  • projekat

    Javnim konsultacijama do rešenja za paušalce

    Sa idejom da se kroz diskusiju pronađu najbolji načini da se premoste slabosti sistema paušalnog oporezivanja i dođe do rešenja kojim će biti zadovoljni i preduzetnici, i zaposleni i država, u septembru Udruženje za razvoj preduzetništva iz Niša u saradnji s NALED-om organizuje “Mesec paušalaca”.

    detaljnije
  • eneka

    Uskoro rezultati konkursa "Pokreni se za posao" i novac za najbolje preduzetničke ideje

    Najmanje 23 preduzenika dobiće do 10.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa ili kupovinu opreme za postojeći, i to preko programa “Pokreni se za posao”, a kome će ova pomoć otići biće poznato narednih dana, najavljuju organizatori konkursa. Od ukupno 44 kandidata koliko ih se plasiralo u finalni krug, skoro polovina su mladi, dok trećina biznis ideja pripada preduzetnicima sa juga Srbije.

    detaljnije
  • preduzetnik

    Učešće udruženja zanatlija i sindikata neophodno za kvalitetan zakon

    Brojni problemi sa kojima se susreću zanatlije i manji preduzetnici u Srbiji posledica su neusklađenog i starog Zakona o zanatstvu, pošto na novi čekaju već deset godina. Da bi on bio kvalitetan, objašnjava predsednik Udruženja zanatlija i preduzetnika Niša Goran Popadić, neophodno je da se prilikom izrade konsultuju sindikati i uduženja poslodavaca, kao što to Evropska unija radi sa Evropskom asocijacijom zanatlija, malih i srednjih preduzeća.

    (1) detaljnije
  • nagrada misa anastasijevic

    Vladičin Han najbolja lokalna samouprava u regionu

    Zbog razvojnih potencijala, oživljavanja industrije i energičnog rukovodstva, Opština Vladičin Han dobila je priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”. Među 20 nagrađenih u oblasti preduzetništva i društvenog stvaralaštva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu su predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković, kao i Opšta bolnica Leskovac.

    detaljnije
  • zadruga kamenica

    Socijalna zadruga mladima kraj Niša daje šansu da zarade na džemovima i sokovima

    Kako bi motivisali mlade koji imaju voćnjake i zemljište kraj Niša ne samo da proizvode voće i povrće, već i da dodatno zarade tako što će praviti sokove, džemove, marmelade ili namaze, u Udruženju za razvoj Kamenica su osnovali poljoprivrednu socijalno odgovornu zadrugu. Kažu da će zadruga služiti kao akcelerator za mlade agrobiznismene.

    (1) detaljnije
  • Dodatne informativne sesije u Pirotu i Bujanovcu

    Finansijska podrška preduzetnicima sa juga Srbije - dodatne edukacije u Pirotu i Bujanovcu

    Zbog velikog interesovanja građana, kako kažu organizatori, Organizacija "EU Pro" će održati dodatne informativne sesije o javnom pozivu za podršku preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, u četvrtak 21. juna 2018. godine u Pirotu, a dan kasnije u Bujanovcu.

    detaljnije
  • ideje

    Bespovratna sredstva za preduzetnike koji žele da unaprede poslovanje

    Preduzetnici, mikro i mala preduzeća sa juga Srbije kojima su potrebna bespovratna sredstva za nabavku opreme ili uvođenje novih usluga, mogu se do 6. jula prijaviti na poziv koji je raspisao razvojni program EU PRO. Vrednost pomoći iznosiće od 20.000 do 50.000 evra, a prednost će imati izvozno orijentisana ili brzorastuća preduzeća.

    (3) detaljnije
  • HearO-Glasses2-foto-petar-kotnik

    Niški studenti osmislili i spremaju za tržište naočare koje gluve štite u saobraćaju

    Kako bi pomogla gluvim i nagluvim osobama koje su izložene većem riziku u saobraćaju jer ne mogu da reaguju na zvukove, studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu Anđela Kocić došla je na ideju da napravi naočare u koje su ugrađena svetla koja reaguju na zvuk poput sirene i škripe guma, te upozoravaju na moguće opasnosti.

    (3) detaljnije
  • joinventure2-foto-dostignucamladih

    Firma đaka iz Svrljiga treća u Srbiji, specijalna nagrada za tim iz Niša

    Čokoladica se može popiti kao čaj i prerađeno bilje koje postaje prostirka za kućne ljubimce, neki su od proizvoda firme “Joint Venture” iz svrljiške Srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš”, koja je osvojila treće mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija. Specijalna nagrada otišla je u ruke učenika iz kompanije "Archive Codex“ iz niške Gimnazije "Bora Stanković“.

    (1) detaljnije
  • ivan petković

    Milioni za start-up centar na Elektronskom fakultetu

    Kako bi firme koje rade u ovom prvom niškom start ap centru dobile profesionalnu pomoć u oblasti menadžmenta, privrednog prava i zaštite intelektualne svojine, ali i kako bi se Centar bolje promovisao, Gradsko veće odobrilo je 3,6 miliona dinara za Centar, pored predviđenih 2,4 miliona u ovogodišnjem budžetu.

    (5) detaljnije
  • šivenje

    50 niških preduzeća dobiće novac za kupovinu opreme i razvoj biznisa

    Preduzeća u nastajanju, mikro i mali biznismeni, mladi bez posla, žene, nacionalne manjine, osobe sa invaliditetom i oni koji teže dolaze do posla, njih 50 u Nišu, dobiće novac koji će moći da koriste za kupovinu opreme, da bi se istakli na tržištu i razvili svoj biznis.

    detaljnije
  • posao projekat foto aleksandar kostic

    U Nišu besplatan seminar o pokretanju biznisa

    Oni koji bi da krenu u privatne vode i pokrenu svoj posao mogu da prođu besplatan dvodnevni seminar i čuju iskustva i preporuke o preduzetništvu. Organizacija AEGEE Niš organizuje predavanja " Be smart and start" 21. i 22. maja u Oficirskom domu.

    (3) detaljnije
  • DISKUSIJA ilustracija foto A.K.

    U Nišu diskusija o preduzetništvu, obrazovanju i kulturi

    Ambasador Bugarske Radko Vlajkov, uz predstavnike brojnih udruženja, razgovaraće sa građanima o stanju, uslovima i mogućnostima u preduzetništvu, kulturi i obrazovanju u Srbiji. Konferenciji “EU, Srbija i Zapadni Balkan” održaće se u niškom hotelu “Panorama”, 27. aprila.

    detaljnije
  • ilustracija biznis

    Trening za razvijanje novih biznis ideja u Nišu

    Dvodnevni trening namenjen preduzetnicima, studentima i njihovim start-up idejama održaće se 17. i 18. marta u Centru za inovativno preduzetništvo mladih na Elektronskom fakultetu u Nišu.

    (3) detaljnije
  • Ekonomija preduzetništvo

    Preduzetništvo tema Gradskog foruma u Media centru Niš

    Koje veštine bi trebalo da ima preduzetnik, koliko je važno obrazovanje za razvoj preduzetništva na lokalu i kako Grad Niš radi na razvoju dobrog poslovnog ambijenta, zainteresovani će moći da čuju na Gradskom forumu u Media centru u četvrtak 1. februara od 18 sati.

    detaljnije
  • Univerzitetska biblioteka "Nikola Tesla"

    Škola preduzetništva za mlade Nišlije

    Studenti iz Kine i Turske, kako najavljuju u omladinskoj organizaciji AIESEC, podučavaće preduzetništvu mlade Nišlije, a mogu se pridružiti svi studenti i učenici, nezavisno do toga na kom su fakultetu ili srednjoj školi. Radionice će početi 22. januara i trajaće pet nedelja, a potrebno je prijaviti se ranije.

    detaljnije
  • ilustracija biznis

    Predavanje o osnovima preduzetništva za mlade privrednike

    Svi privrednici koji su pokrenuli posao u prethodnih 6 meseci, ali i oni koji planiraju da otvore svoju radnju ili firmu, kako kažu organizatori, mogu da prisustvuju predavanju, na kome će se diskutovati o pravnim i finansijskim procedurama preduzetnika. Radionica “Startuj legalno”, zakazana je za 27. oktobar u EU info pointu u Nišu.

    (3) detaljnije
  • Preduzetnica

    Bazar mama preduzetnica prvi put u Nišu

    Mame koje imaju svoje kompanije i proizvode, okupiće se u Nišu da bi se umrežile, pokazale svoje proizvode i usluge koje nude i čule iskustva drugih žena. Prvi niški Bazar mama preduzetnica održaće se u subotu 7. oktobra u tržnom centru “Forum” na drugom spratu, od 10 do 22 sata.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: