Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

radionica

  • dečiji kulturni centar

    Izložba kućnih ljubimaca i ekološke radionice za decu u parku Čair

    U subotu, 27. aprila od 11 sati će u niškom parku Čair biti organizavan festival radionica koje se bave ekologijom, zaštitom životne sredine i brigom o životinja, a ulaznica za njih donacija u vidu hrane za pse ili životinje koje će biti poklonjene Udruženju Zoo planet. Najavljena je i izložba kućnih ljubimaca, kao i priredba i defile maski.

    (1) detaljnije
  • Radionice MedD (2)

    Niški kreativci spremaju interaktivne umetničke radionice

    Umetnici, dizajneri i arhitekte iz lokalne zajednice organizovaće radionice u okviru raznovrsnih umetničkih disciplina, uključujući slikarstvo, skulpturu, digitalnu umetnost i performanse umetnosti od 26. do 28 aprila u Naučno-tehnološkom parku. Finalni radovi sa radionica će biti izloženi 13. maja.

    (1) detaljnije
  • trg kralja milana prolaznici

    "Da li se čujemo?" - kako zainteresovati mlade u Nišu za politiku i izbore

    O značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila i društvenog angažovanja, mladi koji imaju između 18 i 24 godine moći će da čuju nešto više na radionici koja će u petak, 19. aprila, od 11 do 15 sati, biti održana u Nišu. Istog dana od 17 sati, u "Deli prostoru", biće održana i tribina “Budućnost koja se čuje: Aktivizam mladih u Srbiji”.

    (7) detaljnije
  • muzejukoferu-foto-narodnimuzejnis

    Muzej u koferu "obilazi" niške škole i vrtiće

    Muzejski predmeti, novčići, nakit, preslica, fotografije i dokumenta - samo su deo kofera koji Narodni muzej Niš donosi u učionice niških škola i vrtića, a kako bi najmlađima približio šta je to muzej i upoznao ih sa nekim delom istorije. Đaci obilaze i postavke u objektima Muzeja, gde iz prve ruke uče o tome šta rade kustosi i da li su sve stare stvari vredne da se čuvaju u muzeju.

    (1) detaljnije
  • Kolaci,-foto-Mladi-poslasticari

    Kulinarska radionica u Nišu: Kuvaj kao miš Remi iz filma "Ratatuj"

    Deca uzrasta od 7 do 14 godina koja žele da nauče da spremaju kraljevske galete, jedan od najpoznatijih francuskih specijaliteta, mogu se prijaviti na kulinarsku radionicu koja će biti održana u subotu, 30. marta u Francuskom institutu u Nišu.

    detaljnije
  • dete

    Radionica kreativnog pisanja za decu u niškoj biblioteci

    Deca uzrasta od 12 do 14 godina mogu se prijaviti za učešće u besplatnoj radionici kreativnog pisanja “Osnaži me mislima” koje će biti održana 22. i 23. marta u Dečijoj biblioteci u Nišu. Svako dete će uz pomoć mentora napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

    detaljnije
  • Park Svetog Save, Niš

    Pokloni, radionice i druženje sa likovima iz crtaća za mališane u Nišu

    U sklopu manifestacije "Medijana za bebu više", mališani će 6. i 7. marta u parku Svetog Save u Nišu moći da se druže sa likovima iz crtanih filmova, da dobiju poklone, uživaju u nastupu hora “Čarolija”, ali i u krofnama i šećernim jabukama, najavljuju iz Opštine Medijana.

    (4) detaljnije
  • VAK_1980

    Kako da roditelji sa decom pričaju o tabu temama - saveti na radionici u EU info kutku

    Kako bi pomogli roditeljima da na ispravan način razviju odnos prema temama koje su od ogromnog značaja za decu i mlade, a koje društvo marginalizuje i tabuizira, EU info kutak organizuje radionicu za roditelje “Detabuizacija tema od važnosti za decu” u četvrtak, 25. januara, od 17.30.

    detaljnije
  • etš nikola tesla

    Jedna od niških uprava za 3 edukativne radionice izdvaja 180 hiljada dinara

    Edukativne radionice o pitanjima zaštite životne sredine, inkluzije, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom biće održane u sredu, 29. novembra od 12:30 do 15 sati u Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” u Nišu. Aktivnosti sprovodi Udruženje "Čepom do osmeha - Niš", koje će za tri radionice u tri odeljenja ove škole dobiti 180.000 dinara od Gradske uprave za društvene delatnosti.

    (1) detaljnije
  • pANTALEJ KAMERA KOSTA

    Međunarodna kolonija filmske kritike u Nišu

    Ove jeseni nastavlja se Međunarodna kolonija filmske kritike u Nišu koja će biti održana 17. i 18. novembra u prostorijama Centra za stručno usavršavanje koja će biti posvećena režiseru i piscu Đorđu Kadijeviću, prezentaciji najnovije knjige Božidara Zečevića, projekciji filma i radionicama filmske kritike.

    (2) detaljnije
  • Deli prostor

    Besplatne radionice o stok fotografiji i digitalnom marketingu u Nišu

    Kako nastaju vrhunske stok fotografije, kako se prodaju i koji su aktuelni trendovi u ovoj oblasti, Nišlije će moći da saznaju na radionici koju će u Deli prostoru u petak, 3. novembra od 17 sati održati stok fotograf Dragoslav Nikolić. Sat vremena kasnije na istom mestu Milena Ranđelović vodiće radionicu o digitalnom marketingu.

    (1) detaljnije
  • Nalazište Medijana

    Antički period Niša - radionice u nalazištu “Medijana”

    Edukatorski program niškog Narodnog muzeja, organizovaće 22. avgusta od 11 sati u Arheološkom nalazištu “Medijana” radionicu “Mozaici i Medijana za seniore” na kojoj će Nišlije imati prlike da saznaju više o antičkom periodu Niša.

    (5) detaljnije
  • vanzemaljce

    O kontaktu i sporazumevanju sa vanzemaljcima na niškom PMF-u

    Kako se u poslednje vreme, po ko zna koji put, posebno u SAD, čak i pred zvaničnim političkim organima, ponovo aktuelizuje prisustvo vanzemaljaca i njihovih letelica na našoj planeti, u četvrtak, 17. avgusta, od 20 sati na Prirodno-matematičkom fakultetu biće organizovano predavanje "Kako se sporazumevati sa vanzemaljcima?”.

    (10) detaljnije
  • eu info

    Radionica o pisanju scenarija za filmove u Nišu

    Nišlije od 18 do 30 godina, koji imaju interesovanja za pisanje scenarija za filmove imaće mogućnost da učestvuju u radionici “Od ideje do priče - osnove dramaturgije kratkometražnog filma” koja će biti održana u petak, 18. avgusta od 11 do 16 sati u prostorijama EU info kutka. Prijave su moguće do 10. avgusta.

    (4) detaljnije
  • Istorijski arhiv Niš

    Radionice za najmlađe u Istorijskom arhivu Niš tokom celog leta

    Interaktivne i kreativne radionice za decu od 8 do 14 godina biće organizovane u Istorijskom arhivu Niša svakog utorka i četvrka od 11 sati do 12:15, od 18. jula do 24. avgusta. Iz niškog Ahriva ističu da će učesnici moći da se upoznaju sa njihovom arhivskom građom, ali i 300 godina dugom istorijom Tvrđave.

    detaljnije
  • Volonteri Nišvil

    Počele prijave za besplatne džez radionice na "Nišvilu"

    Radionice za mlade muzičare, za većinu instrumenata koji se koriste u džezu, ali i predavanja o džez improvizaciji, aranžiranju, kao i institucinalizovanom učenju džeza biće organizovane u o sklopu “Nišvil workshop”-a. Polaznici do 16 godina mogu se prijaviti za program “Jazz for Kids”.

    detaljnije
  • naslovna

    Radionica i koncert Vasila Hadžimanova u Nišu

    Jedan od najpriznatijih srpskih pijanista i kompozitora Vasil Hadžimanov održaće u Nišu u petak, 23. juna, prvo od 16 sati radionicu u kući Julijana Djupona, a potom sa svojim bendom koncert od 22 sata u klubu "Istina Mašina".

    (2) detaljnije
  • City smart radio

    Kako napraviti svojim rukama nešto što će rasti - radionica za decu u Nišu

    U Nišu će uskoro biti pokrenut novi festival, jedan od retkih koji se bavi "održivom umetnošću", pod nazivom “CircleArt – 0% otpada – 100% kulture”, a kao uvod počinju radionice i prva je posvećena najmlađima. U subotu, 10. juna će deca od 6 do 12 godina moći da nauče nove veštine, a pre svega to kako izmaštati i napraviti nešto svojim rukama, što će živeti, rasti i razvijati se.

    (2) detaljnije
  • Radionica muzej

    Radionica za najmlađe u nalazištu “Medijana”

    Radionica niškog Narodnom muzeja namenjena deci, koja će biti održana 4. juna od 12 do 14 sati u arheološkom nalazištu Medijana, biće posvećena starim tehnikama tkanja, kolorizaciji ćilima i slaganju puzli sa motivima muzejskih predmeta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: