Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

trener

  • Bazen Čair plivanje

    Selektor Indonezije novi šef struke niškog Naisa

    Prvim timom, ali i mlađim selekcijama Vaterpolo kluba Nais ubuduće će rukovoditi Miloš Saković, trener koji je radio u Crvenoj zvezdi, osnovao Singidunum, a trenutno je selektor Indonezije.

    (5) detaljnije
  • Oliver Kostić Kari Pešić

    Pirotski evroligaški derbi: Preokret i trijumf iskusnijeg

    Dva trenera iz Pirota, jedan renomirani Svetislav Kari Pešić, a jedan na početku samostalne trenerske karijere Oliver Kostić, našli su se na suprotnim stranama jednog evroligaškog meča - u okviru 28. kola nejelitnijeg košarkaškog takmičenja Starog kontinenta u "Blaugrani" sastali su se Barselona i Bajern. Kao pobednik je izašao iskusniji, pošto je domaćin preokrenuo i slavio sa 83:80.

    detaljnije
  • Stadion Čair

    Radnički sutra promoviše novog trenera, Batak pred vratima

    Nakon neočekivanog rastanka sa Miloradom Kosanovićem, FK Radnički najavio je za sutra promociju novog trenera, ali o njegovom imenu još ne govore. Ipak, kako Južne vesti nezvanično saznaju, u toku su pregovori sa Radoslavom Batakom, pa će po svoj prilici nekadašnji strateg Vojvodine preuzeti niški tim, uoči duela sa svojim bivšim klubom.

    (10) detaljnije
  • Milorad Kosanović trener Radnički

    Kosanović napustio Radnički: Idem, da nikome ne smetam

    Kazna Disciplinske komisije zbog koje i naredne četiri utakmice neće moći da vodi utakmice prvog tima Radničkog, odigrala je odlučujuću ulogu u odluci trenera Miroslava Kosanovića da napusti "Čair". Pola godine nakon što je preuzeo niškog superligaša, Kosanović je razočaran, kako odlukama Fudbalskog saveza Srbije, tako i time što su mu prodali tri najbolja fudbalera tokom zimskog prelaznog roka, pa poručuje da ide, "da ne smeta nikome". U klubu se još nisu oglasili povodom njegove zamene.

    (14) detaljnije
  • Dejan Milojević KK Mega

    Dejan Milojević: Na kraju godine idem iz Mege, verovatno u Ameriku

    Osam godina Dejan Milojević trener je KK Mega, ali na kraju sezone napušta klub i odlazi u Sjedinjene Američke Države, rekao je u emisiji 15 minuta. Ipak, MIiojević nije otkrio ime novog kluba i funkciju. Pre toga, kaže, čeka ga da sačuva Megu u ABA ligi i odvede reprezentaciju Srbije na Olimpijske igre, pošto je odnedavno pomoćnik selektora Igora Kokoškova.

    detaljnije
  • Milorad Kosanović

    Kosanović: Odbrana nam je kompaktnija, vezni red kvalitetniji, napad ubojitiji

    Bliži se početak prolećnog dela Superlige, a trener niškog Radničkog Milorad Kosanović sija od zadovoljstva učinjenim tokom zimske pauze - kaže da im je odbrana kompaktnija i sigurnija, vezni red uigran, kvalitetniji i sposobniji nego jesenas, a napad ubojiti. Zbog svega toga iskusni strateg je ubeđen u to da će niški sastav i ove sezone izboriti nastup na međunarodnoj sceni, a tvrdi i da će biti najuspešniji srpski klub ovog proleća.

    (6) detaljnije
  • Milorad Kosanović trener Radnički

    Kosanovića FSS suspendovao na tri meseca, trener razmatra tužbu regularnom sudu

    Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je trenera FK Radnički Milorada Kosanovića sa 3 meseca suspenzije, a razlog je burna pres konferencija u Ivanjici, gde su u klinč ušli on i njegov mlađi kolega, trener Javora Igor Bondžulić. Kosanović kaže da nikome nije jasno zašto su ga kaznili, da su ga omalovažili i povredili mu čast, pa razmatra zato i tužbu regularnom sudu.

    (1) detaljnije
  • Milorad Kosanović trener fudbal Radnički

    Kosanović "otvorio dušu": Kada sam stigao u Radnički zatekao sam užas

    Sa deset pobeda, osam poraza i jednim remijem stigao je Radnički do pretposlednjeg kola jesenjeg dela prvenstva, a trener Milorad Kosanović najavio je da će se tokom zimske pauze “napraviti red” u timu, što zbog prekobrojnih stranaca, što zbog igrača istih karakteristika. On je “otvorio dušu” nakon meča protiv Mladosti i rekao da je, kada je avgusta stigao na “Čair”, u timu zatekao užas.

    (6) detaljnije
  • Milorad Kosanović trener Radnički

    Kosanović posle Javora ponosan, a kolegi poručio da "bolje da nauči nešto"

    Svoju najubedljiviju prvenstvenu pobedu ikada ostvario je Radnički protiv Javora (7:0), a trener niškog tima Milorad Kosanović izjavio je da je srećan što se kao trener upisao u istoriju kluba, te da je sada siguran da će ga "u Nišu večno pamtiti". Utakmica u Ivanjici imala je i "treće poluvreme" - nezadovoljstvo domaćina suđenjem, zbog čega se trener Javora Igor Bondžulić obrušio na starijeg kolegu, a ovaj mu odgovorio da je "bolje da nauči nešto".

    (6) detaljnije
  • Simo Krunić

    Surdulički Radnik smenio trenera Vranića i vratio Sima Krunića

    Sarajlija Simo Krunić nakon nešto više od godinu dana pauze vratio se u Surdulicu, pošto je tamošnji superligaš Radnik rešio da prekine saradnju sa dosadašnjim strategom Nenadom Vanićem. Ovo je treća smena trenera u Surdulici ove seozne, a nastupila je nakon bolnog poraza Surduličana od Crvene zvezde.

    (4) detaljnije
  • Čelar pre Radničkog radio u Bačkoj, Voždovcu i Radniku

    Radnički iz Pirota ima novog trenera

    Nekadašnji šef stručnog štaba Bačke i pomoćni trener Radnika iz Surdulice - Dejan Čelar, novi je trener pirotskog Radničkog , potvrđeno je Južnim vestima u klubu. Piroćanci su ostali bez trenera posle ostavke Marka Vidojevića koji je zbog porodičnih razloga napustio klub..

    (1) detaljnije
  • Dragan Stojkovic Piksi

    Piksi: Ne bežim od izazova u Evropi, ako se ukaže prilika doći ću

    Mnogo toga treba da se poklopi kako bi jedan fudbalski klub za trenera doveo Dragana Stojkovića Piksija - ambijent, grad, finansijski aspekt, da oseti satisfakciju, ali je važan i stil života. Sve to je našao u Kini, priča legendarni fudbaler, gde je strani trener sa najdužim stažom, ali ne beži od izazova zvanog Evropa. Ovih dana Nišlija bodri košarkašku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu i pleni pažnju publike i novinara.

    (8) detaljnije
  • Radnik Nenad Vanić

    Radnik promovisao novog trenera: Vaniću je Surdulica suđena

    Nakon prekida saradnje sa Slavišom Božičićem, trener Radnika postao je Nenad Vanić, za koga sportski direktor Darko Gašić kaže da mu je Surdulica suđena, jer se već jednom zamalo prihvatio posla u njihovom klubu. Sam Vanić smatra da njegov tim ima mogućnosti da se plasira u plej-of, iako je do sada zabeležio samo jednu pobedu u Superligi.

    detaljnije
  • Nenad Vanić

    Novi trener Radnika povratnik u domaći fudbal Nenad Vanić

    Nekadašnji trener nekoliko domaćih klubova, među kojima se kao najzvučnije ime izdvaja novosadska Vojvodina Nenad Vanić novi je trener Radnika, potvrdili su u surduličkom klubu. Na jug Srbije 48-godišnji strateg stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je proveo poslednjih godinu dana.

    (1) detaljnije
  • Milorad Kosanović

    Kosanoviću Radnički “najnormalniji odabir”, jer je sve ostalo obišao

    Neočekivano se niški Radnički razišao sa trenerom Simom Krunićem, a onda ekspresno angažovao Milorada Kosanovića, koji je danas i zvanično predstavljen Nišijama. Iskusni strateg rekao je da je dolazak na “Čair” za njega bilo samo pitanje trenutka i “najnormalniji odabir”, s obzirom na to da je "sve ispod Radničkog prošao, u Partizan i Crvenu zvezdu ne može, a u Vojvodinu mu ne daju".

    (7) detaljnije
  • Milorad Kosanović

    Kosanović preuzeo Radnički, debi na "Čairu" već u nedelju

    Iskusni Milorad Kosanović, koji je tokom karijere predvodio brojne domaće klubove, novi je šef struke niškog Radničkog. Nije se dugo čekalo na ime naslednika Sima Krunića, pa bi tako Kosanović svoj debi na klupi aktuelnog vicešampiona Srbije trebalo da ima već u nedelju, 25. avgusta, kada na "Čair" stiže subotički Spartak.

    (13) detaljnije
  • Vinter sport

    Vukmirović preuzeo Vinter sport, stigla i šestorica futsalera

    Pomoćni trener reprezentacije Srbije Vojkan Vukmirović predvodiće Vinter sport naredne sezone, kaže prvi čovek kluba Ivica Nikolić, a pristigla su i šestorica futsalera, od kojih svi imaju prvoligaškog iskustva.

    detaljnije
  • Simo Krunić

    Krunić više nije trener niškog Radničkog

    Nakon samo mesec i po dana od zvaničnog preuzimanja ekipe Simo Krunić smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba Radničkog, jer rukovodstvo kluba nije zadovoljno onim što je prikazano u do sada odigranih 7 zvaničnih mečeva. U šturom saopštenju niškog kluba navodi se samo da se radi na pronalaženju adekvatne zamene, ali ne i o tome ko će do tada voditi ekipu.

    (22) detaljnije
  • Ivan Gajić

    Železničar dobio novog trenera golmana - "Dobro došao kući, Gajo"

    Bivši reprezentativac Srbije i internacionalac koji je ponikao u niškom Železničaru - Ivan Gajić, vratio se u rodni grad. Nakon šefa struke Đorđa Teodorovića, "Željin" stručni štab pojačao je i trener golmana, a u klubu poručuju "Dobro došao kući, Gajo".

    (1) detaljnije
  • Đorđe Teodorović

    Teodorović preuzeo "Želju": Dirnut sam pozivom kluba

    Niški rukometaši dugo su čekali na novog trenera, a sada su ga i dočekali - Đorđe Teodorović i zvanično je preuzeo nekadašnjeg osvajača Kupa Srbije. Trener koji je minule sezone vodio Metaloplastiku do zvanja vicešampiona Srbije istakao je da pamti Železničar još iz perioda "one stare države" kao klub sa jakom tradicijom, te da je bio dirnut pozivom da ga preuzme. O detaljnijem planu priprema i pojačanjima nije govorio.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: