Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

streličarstvo

  • strelicarski klub nis najbolji u srbiji, foto strelicarski klub nis

    Streličari iz Niša ekipni prvaci Srbije, Stefanović na najvišem postolju

    U konkurenciji 80 takmičara iz 14 klubova na Prvenstvu Srbije u Pančevu takmičari Streličarskog kluba Niš popeli su se na najviše postolje u disciplini olimpijski luk kod seniora, a najsjajniju medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Nikola Stefanović.

    detaljnije
  • Nikola Stefanović streličarstvo

    Streličari se nadmetali u Nišu, domaćinu dva zlata

    Na takozvanom Gradskom polju u Nišu okupili su streličari iz Srbije i Bugarske, koji su se nadmetali na Kupu svetog cara Konstantina, turniru koji se održava već tridesetak godina. Dvojica takmičara Niša osvojili su zlata, a u klubu žale samo što je zbog najavljenog lošeg vremena bilo manje učesnika.

    detaljnije
  • vranje,-atletika

    Tri medalje za niške streličare na Prvenstvu Srbije

    U disciplini olimpijski luk kod seniora na Prvenstvu Srbije u Temerinu ekipa Streličarskog kluba Niš zauzela je drugo mesto i popravila svoj prošlogodišnji učinak kada je bila treća. Srebrom su se okitili i Stefanović i Sikiruš koji su bili drugi u miksu. U pojedinačnoj konkurekciji Nikola Stefanović nije odbranio titulu prvaka, već je zauzeo treće mesto.

    detaljnije
  • stefanovic

    Niški streličari optimistični pred Prvenstvo Srbije

    U Streličarskom klubu Niš samopouzdanje je na visokom nivou pred Prvenstvo Srbije koje je za vikend 16. i 17. marta, kažu u ovom kolektivu, a u prilog tome ide i činjenica da je na poslednjem pripremnom turniru u Novom Sadu takmičar Nikola Stefanović osvojio prvo mesto.

    detaljnije
  • roni Malča

    Tim operske pevačice Moles najbolji u sportskom “Ženskom izazovu” [foto]

    U streljaštvu, streličarstvu i kurirskom prelazu nadmetalo se 15 ekipa, a ovaj izazov bio je namenjen isključivo ženama. Tako su se na strelištu Malča okupile one iskusnije u ovakvim disciplinama, pripadnice vojske i policije, bilo je učesnica iz IT sektora, novinarki, a pobedio je tim Bauk, koji su činile operska pevačica Dragana Moles i njena bratanica Jana Spasić.

    (2) detaljnije
  • Streličarstvo Malča

    Izazov za žene - takmičenje u streličarstvu i streljaštvu u Malči

    Sve žene koje žele da nedelju, 10. mart provedu na nešto drugačiji način, u rekreaciji, zabavi i nadmetanju, mogu to učiniti na strelištu Malča, gde će se održati “Ženski challenge” - takmičenje u gađanju lukom i strelama, kurirskom prelazu, i u dve discipline sa oružjem.

    detaljnije
  • streličarstvo Stefanović Velimirović

    Srpski i bugarski streličari se takmičili u Nišu, najbolji rezultat domaćina

    U čast Mihajla Čolovića Čoleta, utemeljivača streličarstva u Nišu, na turniru u sali Osnovne škole “Miroslav Antić” okupilo se preko 60 takmičara iz Srbije i Bugarske, a najbolji rezultat ostvario je Nikola Stefanović, streličar kluba Niš.

    detaljnije
  • Nikola Stefanovic Miljko Colovic

    Nišlije najbolji streličar i trener u Srbiji u 2018. godini

    Drugu godinu zaredom trenera Miljka Čolovića i takmičara Nikolu Stefanovića, Streličarski savez Srbije proglasio je za najbolje u zemlji, samo je ovog puta takmičar dobio to priznanje kao senior, pošto mu je ovo prva godina da se takmiči u najjačoj konkurenciji.

    (1) detaljnije
  • Stefanovic strelicar

    Streličar iz Niša postao centralno-evropski šampion

    U svojoj debi sezoni u seniorskoj konkurenciji, Nišlija Nikola Stefanović uspeo je da se okiti zlatom na Centralno-evropskom kupu, na kome su učestvovali streličari iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Slovačke, Hrvatske i Srbije.

    detaljnije
  • Nikola Stefanović državni prvak streličarstvo

    Niš ima državnog prvaka u streličarstvu

    Najbolji niški streličar Nikola Stefanović postao je i najbolji u čitavoj Srbiji, pošto se na Državnom prvenstvu u Beogradu okitio zlatom u najjačoj konkurenciji - olimpijski luk seniori. Osim Stefanovića dobru partiju imala je i Nišlijka Katarina Sikiruš, koja je osvojila bronzu.

    detaljnije
  • Nikola Stefanović streliačrstvo

    Na turniru u Beogradu duplo zlato za Streličarski klub Niš

    I u muškoj i u ženskoj seniorskoj konkurenciji takmičari Streličarskog kluba Niš bili su najbolji na turniru u Beogradu, koji se održao na stadionu FK "Trudbenik", a "pozlatili su se" Nikola Stefanović i Katarina Sikiruš.

    detaljnije
  • Streličarstvo Stefanović

    Niškom streličaru srebro na Centralno-evropskom kupu

    Na trećoj etapi Centralno-evropskog Kupa streličar iz Niša Nikola Stefanović uspeo je da se popne na pobedničko postolje, pošto je osvojio srebro. Takmičenje je održano u Beogradu, a okupilo je streličare iz šest zemalja.

    detaljnije
  • Otvaranje Mediteranskih igara

    Neki južnjaci počinju, a neki završili učešće na Mediteranskim igrama

    Polako se zahuktavaju borbe na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Španiji. Dok neki predstavnici juga Srbije tek čekaju na svoj izlazak na teren, poput boksera, učšće su već zavšili streličari, među kojima i jedan od najboljih niških sportista Nikola Stefanović. Niš ima predstavnike i u gimnastici, pošto je trener Saša Veličković iz ovog grada, kao i među vaterpolistima i rukometašima.

    detaljnije
  • Streličarstvo

    Streličarski klub Niš treći na Državnom prvenstvu

    Za kraj sezone takmičenja u dvorani, streličari Niša nadmetali su se na Državnom prvenstvu u Temerinu i sa njega se vratili sa ekipnom bronzom, ali i zlatom u konkurenciji juniorki. Najbolji streličar Niša Nikola Stefanović na ovom takmičenju nije imao sreće, pa se ovog puta vratio bez odličja.

    detaljnije
  • Streličarstvo Stefanović

    Niški streličar bolji od američkih olimpijaca

    Na Svetskom kupu u streličarstvu, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama, jedini predstavnik Srbije bio je Nišlija Nikola Stefanović, koji je zauzeo 17. mesto u generalnom plasmanu. U njegovom klubu Niš smatraju ovo velikim uspehom, pogotovu što je u kvalifikacijama bio bolji od olimpijaca iz zemlje domaćina.

    detaljnije
  • Streličarstvo

    Niš okupio brojne streličare, Stefanović ponovo najbolji

    I ove godine međunarodni karakter imao je turnir Memorijal Mihajlo Čolović - Čole, a oko 70 streličara nadmetalo se u sali Osnovne škole "Miroslav Antić". Najbolji je bio mladi niški streličar Nikola Stefanović, kome je ovo bila priprema za predstojeće Svetsko dvoransko prvenstvo.

    detaljnije
  • Nikola Stefanovic Miljko Colovic

    Niš ima najboljeg trenera i mladog streličara u Srbiji

    Poslednji turnir u juniorskoj konkurenciji za mladog Nišliju Nikolu Stefanovića protekao je kao iz snova. On je proglašen za najboljeg mladog streličara u Srbiji, dok je i trener kluba Niš Miljko Čolović proglašen za najuspešnijeg trenera u državi.

    (1) detaljnije
  • Nikola Stefanović streličar

    Streličar iz Niša ponovo oborio državni rekord

    Iako je po godinama junior, Nikola Stefanović se takmiči u seniorskoj konkurenciji u kojoj, sa svojih 20 godina već obara državne rekorde. Vlasnik je dva najbolja srpska rezultata u juniorskoj konkurenciji, a minulog vikenda prestigao je i seniorski rekord, pa u njegovom klubu Niš kažu da ispisuje “neke nove stranice u isoriji srpskog streličarstva”.

    (1) detaljnije
  • Planinarenje Jerma

    Kanjon Jerme - raj za avanturiste i zaljubljenike u prirodu

    Neobične stene, najuži kanjonski usek u Evropi, pećine i prelepi pejzaži krase kanjon reke Jerme, koji može biti idealno mesto za avanturiste, jer se u ovom specijalnom rezervatu prirode mogu oprobati u planinarenju, brdskom biciklizmu, planinskom trčanju ili se odvažiti da obiđu neosvetljenu pećinu.

    (1) detaljnije
  • Nikola Stefanović Streličarski klub Niš

    Streličar iz Niša ređa uspehe na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni

    Čitavu etapu pre kraja Centralno-evropskog Kupa, koji se sastoji od 4 takmičenja, niški streličar Nikola Stefanović osigurao je šampionsku titulu. Iako po godinama junior, on se na domaćim prvenstvima nadmeće sa seniorima, a ove godine su “pala” i dva državna rekorda.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: