Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 17. 11. 2014.

| Društvo

Autobuske kartice Nišlijama direktno iz automata

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus
Ubuduće štampanje karata u autobusu, arhivska fotografija

Početkom naredne godine Nišlije bi od konduktera ili vozača trebalo da kupuju pojedinačne karte koje će biti štampane na licu mesta. Kako kažu u Direkciji za javni prevoz, to bi trebalo da spreči zloupotrebe.

Javna nabavka za pribavljanje uređaja i softvera za štampanje autobuskih karata već je raspisana, a specijalizovane kompanije mogu da se prijave do 15. decembra.

Ukoliko sve protekne bez problema, već početkom 2015. kondukteri bi umesto hemijske olovke i svežnja karata trebalo da nose uređaje nalik onima koje danas nose radnici “Parking servisa”.

Predvideli smo dva tipa uređaja, jedan prenosivi za konduktere i drugi koji može da se fiksira pored vozača za autobuse gde nema konduktera i gde se karte kupuju kod vozača. Kondukteri bi na pojasu trebalo da nose mali štampač, dok bi vozači imali fiksiran štampač - objašnjavaju u Direkciji za javni prevoz.

Štampanjem karata u samom autobusu trebalo bi da budu sprečene brojne zloupotrebe, ali i da se, kako kažu u Direkciji, pojača kontrola i putnika i konduktera.

Izdata kartica će da sadrži niz informacija kao što su vreme izdavanja, smer, QR kod, i šifru sa više cifara. Uređaji će biti umreženi tako da ćemo imati precizne informacije o broju prodatih karata po linijama, po kondukteru i po danu - pojašnjavaju u Direkciji.

Ono što je najvažnije za sve putnike, kako kažu u preduzeću koje brine o autobuskom saobraćaju u Nišu, pojedinačne karte neće poskupeti zbog modernizacije prodaje. Posebno ističu da je ovakav način prodaje karata predviđen ugovorima koji su pre nekoliko meseci potpisani sa novoizabranim prevoznicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stefan zdravkovic

    15:53 // 28. 1. 2015.

    Da li prevoznik curdic moze preuzeti liniju 1 od onog odvratnog nis ekspresa

  • Bane

    10:02 // 18. 11. 2014.

    Lepa sansa da se opet namesti neki tender.Perisic se sad ispraksovao pa verovatno nece dozvoliti da ga opet neko snimi kako namesta tender pa da svi znaju.Sad ce sve u cetiri oka i u "gluvoj" sobi.

    • gradjanin

      11:17 // 18. 11. 2014.

      U pravu si, od tada se pre svakog sastanka kod gradonačelnika ostavljaju svi telefoni kod sekretarice.

  • Aleksandra

    22:33 // 17. 11. 2014.

    Da li ce vozac da vozi ili da prodaje kartice, na svakoj stanici, i tako ometa svoj primarni posao i prevoz putnika?

    • Deki

      09:17 // 20. 11. 2014.

      Ne sekiraj se Aleksandra, u sigurnim si rukama sve dok se držiš za vozača, mislim dok vozi!!! Ko pa danas još kupuje karte za prevoz, to je luksuz!!! Vozač JGP Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: