Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 27. 10. 2016.

| Društvo

Direktor Toplane: Južne vesti neće dobiti više nijednu izjavu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Stojanović
Direktor Toplane besan zbog izjava koje su prenele Južne vesti; Foto: Opština Medijana

Nezadovoljan zbog izveštavanja Južnih vesti o velikim problemima sa grejanjem prethodnih dana u Nišu, direktor Toplane Zoran Stojanović rekao je da tom mediju više neće davati izjave.

Stojanović je našu redakciju pozvao nakon što je objavljen tekst o kontradiktornim izjavama koje je davao prethodnih dana. On je negirao da su njegove izjave oprečne i kazao da se novinari Južnih vesti “prave da ne razumeju”.

Nisam dao kontradiktornu izjavu nego se vi pravite da ne razumete, pravite se blesavi svi tamo na Južnim vestima. Snimaću šta vam dajem izjave i prekinite da se bezobrazno ponašate – kazao je ljutito Stojanović.

Inače, Stojanović je pre nedelju dana izjavio da je Toplana “Jug” isključena zbog havarije na delu toplovoda, dok je danas kazao da ta toplana neprekidno radi još od 10. oktobra.

Više Južne vesti neće dobiti ni jednu izjavu iz Toplane – dodao je i spustio slušalicu.

Iz Službe za odose sa javnošću Toplane su ranije kazali da niko osim direktora ne može da daje izjave niti informacije medijima o radu ovog preduzeća.


Južne vesti: Neprihvatljivo ponašanje javnog funkcionera

Ustavom je zagrantovano pravo svakom građaninu Srbije na slobodu mišljenja i izražavanja, pa Južne vesti to pravo ne spore ni građaninu Zoranu Stojanoviću.

Ipak, kao direktor javnog preduzeća, koji je na tu funkciju postavljen da služi građanima i brani njihove interese, Stojanović ne samo da nema prava da bira novinare i medije sa kojima će komunicirati, već ima i obavezu da odgovara na pitanja javnosti.

Zabranjena je neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu - piše u Članu 4. Zakona o javnom informisanju.

Stojanović nikada do sada ni na jedan naš tekst nije uputio demanti, niti se Savetu za štampu žalio da Južne vesti krše Kodeks novinara.

Novinari ne zovu funkcionere da bi se sami informisali, već da bi o značajnim temama obavestili građane. A veliki problemi sa grejanjem tokom grejne sezone svakako su nešto o čemu građani imaju prava da budu informisani.

Zbog svega toga očekujemo da se Stojanović izvini svim građanima Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sugradjanin

    08:59 // 30. 10. 2016.

    "Ja lijepa vakta,za onoga ko obraza nema."

  • Blackburn

    15:56 // 28. 10. 2016.

    Postovani gospodine Stamenkovicu,Vi se javljate kao nezadovoljni korisnik,ali ste uz to i jedan od vidjenijih clanova SRS-a,nakadasnji Narodni poslanik!Vasi partijski istomisljenici su deo vladajuce koalicije u Nisu i oni cute?Zasto,zbog fotelja?U,konacnom,direktor Toplane je iz vasih redova otisao u naprednjake.
    Zelim Vam brz oporavak.

  • Zvonko

    14:29 // 28. 10. 2016.

    Nije mu ovo opština Medijana, pa da lupa gluposti bez ikakve odgovornosti. Sada nek pokaže koliko je pametan. Nisu mu krive JV što ne zna šta izjavljuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: