Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 14. 1. 2015.

| Društvo

Jovanović: Slavković obmanjuje Nišlije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane
Jovanović dokumentacijom demantuje Slavkovića; Foto: Arhiva JV

“Skupštinski rat” zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića i šefa Odborničke grupe URS Branislava Jovanovića nastavlja se i u 2015. godini, i to tvrdnjom prvog čoveka niškog URS-a da je Slavković “mahao bezvrednim papirima”.

Na sednici Skupštine Grada Niša održanoj 26. decembra Slavković je, za skupštinskom govornicom, pokazao dokumenaciju za koju je tvrdio da se odnosi na kružni tok kod Elektronske industrije i da ne poseduje ni jedan pečat, ni potpis nadležnih i stručnih lica.

Projekat je urađen devetog meseca, a radovi na njemu završeni u šestom mesecu. Projekat nema nijedan pečat, niti potpis projektanta. Nema ni predmet, ni predračun radova i nije mi jasno kako je taj posao dodeljen nekom izvođaču, a da u projektu ne piše šta treba da radi i kolike su količine i koje su cene - rekao je Slavković.

kruzni tok Pečat projektanta i potvrda o prijemu u Upravi za komunalne delatnostiPosle više od dve nedelje na ovo izlaganje zamenika gradonačelnika reagovao je i doskorašnji izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša i šef Odborničke grupe URS Branislav Jovanović. On je, naime, u vreme kad se gradio kružni tok vodio glavnu reč u Direkciji.

Za kružni tok kod Elektronske industrije postoji uredna dokumentacija i ja je prilažem za sve one koji ne rade ništa drugo sem što kritikuju bivšu lokalnu vlast i traže krivce u drugima za svoju nesposobnost. Moraju nekako da se opravdaju pred narodom jer od kad su došli na vlast ne krpe ni rupe - kaže Jovanović.

On je novinarima Južnih vesti dostavio potvrdu o prijemu tehničke dokumentacije za izgradnju pomenutog kružnog toka koju je overila Uprava za komunalne delatnosti u aprilu 2013. godine. Dostavljena je i saglasnot iste uprave na glavni projekat koji je radio “Projektni centar Jug”, takođe iz aprila iste godine.

Vrlo uspešno se nastavlja sa obmanjivanjem naših sugrađana, a mahanje zamenika gradonačelnika bezvrednim papirima za skupštinskom govornicom je najnoviji primer obmane. Međutim, možda su to i partiture za duvački orkestar gde je on prva frulica - kaže šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu.

saglasnost Saglasnost na projekat kružnog toka potpisao načelnik Uprave za komunalne delatnostiInače, Jovanović je na nekoliko poslednjih sednica Skupštine govorio o Slavkoviću i njegovim privatnim poslovima zbog čega je jedna od sednica polovinom decembra i prekinuta. Posebno je isticao muzičke sklonosti zamenika gradonačelnika koje se odnose na sviranje frule i gusala.

Slavković je na ove tvrdnje Jovanovića rekao da o njemu može slobodno da se diskutuje na sednicama Skupštine, ali da se to najavi unapred kako bi se pripremila adekvatna dokumentacija.

Slavković o kružnom toku kod Elektronske industrije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aca iz nis

    08:51 // 30. 5. 2015.

    da Slavkovic obmanjuje Nislije su i njegove izjave u vezi stete Grada po tuzbi Teniskog kluba gde je ostecen Grad a da on nije nista preduzeo. Neka vidi RGZ vlasnistvo nekretnina a on je u to ukljucen

  • sz

    20:56 // 17. 1. 2015.

    Bane je mozda vuko za sebe(ko i svi politicari} ali je DOSTA VUKO I ZA GRAD i bukvalno OTIMAO od Republike zato kapa dole. Ovi sad su smesni poltroni Beogradu i nisu mu ni do kolena ali su sebe zbrin.

  • Ricardo

    11:17 // 15. 1. 2015.

    Kružni tok i biciklistička staza je nešto najlepše što je uradjeno. Na hiljade biciklista koriste stazu prem Brzom Brodu. Slažem se da nekoga treba da vratimo na Pešter.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: