Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:23, 13. 9. 2015.

| Društvo

OIK: Koalicija SNS-SPS-PUPS ubedljivo vodi u Medveđi

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
Redovi za glasanje
Foto: arhiva Južnih vesti / Saša Čolić

Prema podacima sa dve trećine birališta koalicija okupljena oko SNS je osvojila oko 70 % glasova na vanrednim lokalnim izborima. Izlaznost i dalje nejasna, ali velika.

Kako je za "Južne vesti" izjavio predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Radenović, zasada je obraćeno nešto preko 60 posto materijala sa birališta. 

Zasada ubedljivo vodi SNS. A to "ubedljivo" znači oko 70 % glasova građana koji su glasali - rekao je Radenović.

Radenović je rekao da je, po podacima sa istog uzorka, na glasanje izašlo oko 50 posto građana upisanih u birački spisak.

Ipak, on je naglasio da te podatke treba uzeti sa rezervom zbog ozbiljnog problema sa ogromnom razlikom između broja upisanih birača i broja građana sa pravom glasa po popisu stanovništva od pre 4 godine.

Naime, u biračkom spisku je oko 10.500 ljudi, dok po popisu iz 2011. godine u Medveđi živi oko 5.500 punoletnih građana. Detaljnije informacije o samim izborima možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Zasada nema podataka o incidentima tokom glasanja.


SNS i SPS proglasili pobedu

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović saopštio je kasno večeras da je ta stranka na izborima u Medveđi osvojila "blizu 60% glasova".

Na fotografiji se pored Stefanovića nalazi i zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić.

Inače, izborna lista se zvala "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije".

Na izborima su učestvovale i liste "Demokratska partija - Nagib Arifi", koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem 3 proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.
 
Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je 4, dok je kao 5. proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anwalt

    09:14 // 14. 9. 2015.

    Sve ukazuje na to da su ""regularni"" izbori bili...

  • zahav

    05:16 // 14. 9. 2015.

    narod ima onakvu vlast kakvu zasluzuje

  • Mika

    04:33 // 14. 9. 2015.

    Dokaz da Srbija nastavlja da bude zemlja neobrazovanih i neprosvecenih seljaka. Uz svo zlo i nedace koje su donele ove korumpirane i nesposobne partije- glupi primitivni narod nastavlja da glasa za njih..... Ocigledno bolje ne zasluzujemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: