Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 17. 9. 2015.

| Društvo

Rusija u Nišu donirala 5 vatrogasnih kamiona Srbiji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kamioni
Kamioni stigli iz Rusije; foto: MUP

Kamioni ukupne vrednosti oko 3 miliona evra dopremljeni su u nišku Humanitarni centar, a kako je rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, dva će odmah biti upućena u prihvatne centre u Preševu i Kanjiži.

Pored kamiona iz Rusije je u Niš stigla još jedna “lada niva”, ali i 4 priključne pumpe za vodu.

srhc Sednica upravnog odbora; foto: MUPPrimopredaji vozila prisustvovao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin koji je rekao da su vatrogasni kamioni proizvedeni u Sankt-Peterburgu i da su opremljeni i montirani na šasijama marke “MAN”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pohvalio je rusku donaciju i podsetio na značaj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Centar je bio prvi koji je pružio pomoć u požarima 2012. i 2013. godine, kao i u majskim poplavama prošle godine. Ljudi iz Centra su prvi izašli na lice mesta i pomogli građanima Srbije da spasu svoje živote i imovinu - rekao je Stefanović.

kamioni Primopredaja; foto: MUPHumanitarni centar u Nišu nedavno je posalo pomoć i izbegličkim prihvatnim centrima u Kanjiži i Preševu, što je, kako kaže Stefanović, još jedan značaj ove organizacije.

To je pomoglo da migranti u našoj zemlji imaju human i pristojan tretman, ali i da bezbednosna situacija u Srbiji bude stabilna - rekao je ministar.

Pored uručenja opreme, u prostorijama Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu održana je i sednica Upravnog odbora koju su prisustvovali ministar Stefanović i ambasador Čepurin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anwalt

    22:11 // 17. 9. 2015.

    Malo realnosti nije na odmet. Prvo malo je verovatno da jedan kamion koliko ons specifican bio vredi 600k eura. Drugo nisu rusi bas toliko darezljivi i nisu Nishu donirali vec otprilike sami sebi u svom centru...

  • cobi

    18:14 // 17. 9. 2015.

    Ako idu u Preševo i Kanjižu onda su Nišu donirana 3.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: