Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 26. 6. 2013.

| Ekonomija

Predstavnici kompanije “Beko” posetili Niš

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
beko
Ilustracija, foto: arno-online.com

Turski proizvođač bele tehnike planira fabriku u Nišu, izjavio je za Južne vesti direktor Elektronske industrije Aleksandar Popović.

Ovo je, kako kaže Popović, bila prva poseta predstavnika “Beka” Nišu i tom prilkom im je kao takozvana “braunfild” investicija predstavljena i Elektronska industrija.

- Oni su zainteresovani da u Nišu naprave jednu fabriku, a u Elektronskoj im je predložen konkretno “Ei Čegar” i vodili smo ih u razgledanje hale. Predočeno im je koje potencijale ima EI - kaže direktor Popović.

Turci su obišli i prazan prostor u Ulici Ivana Milutinovića, a bili su gosti i Regionalne privredne komore.

popovic Aleksandar Popović, direktor "Holding korporacije EI"- Tu su razgovarli o potencijalnim dobavljačima sa kojima bi eventualno sarađivali - objašnjava Popović.

Popović naglašava da je ovo tek prva poseta i da predstoje i dalji razgovori, pre svega, sa ministrom Mlađanom Dinkićem po pitanju subvencija. Nakon posete turska delegacija će svoje utiske, objašnjava direktor EI, saopštiti svom strateškom odeljenju nakon čega će uslediti procene i evaluacije.

- To je proces koji traje. Postoji i druga i treća i četvrta poseta. Narvno neophodno je da svaka od njih prođe uspešno - rekao je Popović.

On kaže da je investitorima iz Turske, iz vrha države sugerisano da bi fabrika trebalo da bude izgrađena u Nišu i zbog tradicije, ali i kvalifikovane radne snage.


BEKO je deo velike turske kompanije Arčelik. U sam vrh proizvođača bele tehnike i kućnih aparata BEKO se pozicionirao 90-ih godina ulaskom na tržište Velike Britanije i Irske.

Trenutno svoje proizvode izvozi u stotinak zemlja sveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zabrinuti Nislija

    23:13 // 26. 6. 2013.

    Kako je ovaj gospodin izabran za direktora? Ni jedan dan rada u nekoj uspesnoj kompaniji sa jakim referencama. Kome ce sutra odgovarati, ako nista ne uradi? Najverovatnije nikome. Da li nam to treba?

  • Vlajko

    20:26 // 26. 6. 2013.

    A kakve to SUBVENCIJE ?!

  • Hmmm

    20:17 // 26. 6. 2013.

    Sta se desilo sa najavljenim investicijama? Pre par meseci su rekli da ce biti potpisan ugovor o izgradnji fabrike koja ce zaposliti izmedju 2000 i 2500 ljudi ali da ime kompanije jos ne mogu da kazu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: