Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:48, 29. 12. 2014.

| Istražujemo

Slagali: SNS još nije platio dug za grejanje

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Perišić SNS
Građane kritikuju, a oni ne plaćaju; Predsednik niškog SNS, Zoran Perišić

Ni nakon jasnih obećanja gradonačelnika Zorana Perišića da će ogromno dugovanje za grejanje prostorija niškog SNS biti izmireno do petka, novac na račun Toplane nije legao.

Prostorije SNS Godinu i po dana nisu platili grejanje; Dugovanje preko 150.000 dinara.Za grejanje sedišta niških naprednjaka računi nisu plaćeni još od avgusta prošle godine, a zaključno sa 25. decembrom, on iznosi preko 150.000 dinara.

Lider niških naprednjaka i gradonačelnik Niša Zoran Perišić od petka odbija da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

U njegovoj PR službi tvrde da "gradonačelnik ima probleme sa telefonom", te da zato nije odgovorio na poruke.

Ipak, zbog čega račun još nije plaćen nisu znali da odgovore.

Slobodan Maksimović Ne proverava koliko duguje stranka koja ga je predložila; Slobodan MaksimovićŠta se dešava nije znao ni direktor Toplane Slobodan Maksimović (SNS), kog je Perišić u četvrtak zadužio da Južnim vestima dostavi potvrdu nakon što SNS sutradan plati račun.

Ja se time stvarno ne bavim. Ja to niti kontrolišem, niti ja imam uvid u to, niti tražim da mi se daju takvi izveštaji - kaže Maksimović.

Podsetimo, kako su Južne vesti objavile u četvrtak 25. decembra, zaključno sa novembarskim računom, dug za grejanje sedišta Gradskog odbora Srpske napredne stranke je preko 150.000 dinara.

Prema podacima sa analitičke kartice iz Toplane, naprednjaci za svoje prostorije u "Zoni 3" nisu platili račune od pre godinu i po dana.

Zoran Perišić je najpre tvrdio da ne zna za taj dug, a zatim je pred direktorom Toplane obećao da će kompletan dug biti izmiren već sutradan.

Danas je četvrtak. Sutra do 2 sata račun će biti plaćen. I kad bude plaćen, poslaćeš izveštaj gospodinu Blagojeviću (prim.aut. novinaru Južnih vesti) da je račun plaćen - rekao je prošle nedelje Perišić obraćajući se direktoru Toplane Slobodanu Maksimoviću.

Inače, reč je o lokalu u Tržnom centru "Zona 3" u kome se donedavno nalazio "glavni štab" Srpske napredne stranke u Nišu.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gradjanin

    19:34 // 5. 1. 2015.

    Stranka se iselila iz Zone 3 bas na pocetku grejne sezone, kada su iskljucili struju za toplotnu pumpu i trzni centar nije imao grejanje prvih par hladnih dana.

  • uvredjena

    00:00 // 3. 1. 2015.

    Ovaj iz Toplane kao da radi na trafici. Nema covek pojma ni ko duguje, ni koliko, ni od kad. Ne mesa se u svoj posao. Pa kad je tako, sto pa mi obicni smrtnici deremo svoje novcanike...

  • Slobodanka Kovacevic

    12:19 // 31. 12. 2014.

    i ja sam clan sns.sta da ucinim i ja da ne platim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: