Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 7. 4. 2011.

| Kultura

Premijera "Ožalošćene porodice"

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Pretpremijera predstave "Ožalošćena porodica" je zakazana za petak, 8. aprila od 20h u Narodnom pozorištu u Nišu.

Predstavu je režirao Andraš Urban, a on je zadužen i za scenografiju i izbor muzike. Aranžman je radio Ninoslav Šćepanović, a kostime Irena Bjelović. Lektor je Nataša Ilić.

U predstavi prema delu Branislava Nušića glume Petar Antić, Sanja Krstović, Aleksandar Krstić. Dragoslav Savić, Dragiša Veljković, Katarina Arsić, Vesna Josipović, Mladen Milojković, Miroljub Nedović, Nađa Nedović, Evgenije Stanković i Snežana Petrović.

Premijera ovog komada je u subotu, 9. aprila. Cena karte za premijeru je 600 dinara i neće važiti povlastice za đake, studente i penzionere. Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta radnim danima od 10h do 20h. Cena karte za pretpremijeru i prvu reprizu koja je u nedelju, 10. marta je 500 dinara. Tada će važiti sve povlastice koje nudi Narodno pozorište.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    19:47 // 17. 4. 2011.

    @ n
    Tekst je dopisan... U Nusicevoj Ozaloscenoj porodici nema delova kada se medjusobno optuzuju prilikom deobe na taj nacin sto pokazuju da je neko pedofil, neko sexualni manijak i slicno... Dakle tekst je dopisan, adaptiran i to na vrlo primitivan nacin jer se sve svodi na sex i perverzije i uvrnutost u tom smislu. Nema u tekstu originalnom ni klanja sitne i krupne stoke a nema ni otkopavanja Mate...
    Dakle uzmite i citajte tekst... Tapiju nazalost niko nema, ali bi trebalo da se zamislite zasto niste pozvani na Nusiceve dane vec godinama iako je uradjena i Ministarka kao i sada Ozaloscena porodica... Zasto niste deo smotre Nusiceve u Smederevu? Zasto imate potrebu da genijalnog Nusica skrnavite, dopisujete, menjate odnose i karaktere likova - jer u ORIGINALNOM tekstu nema scena kada sexulani odnos imaju Mica i Sarka! Dakle nemoc prikazana kroz skrnavljenje!

  • m

    15:40 // 15. 4. 2011.

    Obožavam kada neuki krenu da se razbacuju znanjem!
    1. Nušić je bio zatvoren zbog pesme ''Dva raba'', a ne zbog drame.
    2. Svaka čast na želji da se brani ovakva površnost od rediteljskog koncepta, ali se bojim da iza te odbrane ne stoji hrabrost, nego takodje površnost. Ako je komad izmešten u današnjicu, a jeste, zašto se reditelj nije odredio ko je Mata? Ko danas ima vile, bazene, zlatno posudje..? To je naj očitiji primer u moru drugih momenata, PLITKOSTI ovog, po PLITKOSTI već dokazanog reditelja. Vrlo je zanimljivo da o njemu pišu sjajne kritike samo oni koji su i interesno sa njim i skopčani.
    3. Nije problem što tehnika nije išla na koktel, već što njima nije organizovana nikakva proslava igde. Na koktel su se vodile familije, prijatelji, čak i deca, a za ljude koji su radili nije bilo mesta. Dok se za nečije fantazije davalo u milionima, bilo je skupo odvojiti 50-100 evra za te ljude koji poginuše pripremajući predstavu.

  • n

    14:46 // 15. 4. 2011.

    @laza
    Koliko god puta da ste ga Vi pročitali, ništa Vam ne vredi. Zatvoren um je samo zatvoren um, i ništa drugo!
    Da bi predstava bila po motivima nekog dela, tekst treba da bude prepravljen ili dopisan, što ovde nije slučaj. Na Vašu nevericu, ovo je originalni Nušićev tekst (što se može i proveriti), samo stavljen u kontekst današnjeg vremena i društvenih pojava. A tapiju na "jedino" i "istinito" tumačenje Nušića nema niko, pa ni Vi. Ali, o ukusima stvarno ne treba raspravljati. Tema (neke druge) rasprave mogla bi da bude isključivost i rigidnost u mišljenju, za šta u umetnosti stvarno nema mesta.
    Uostalom, i Galileja je NEKO proglasio jeretikom!
    p.s.
    Eppur si muove! - Ben Akiba u grobu
    :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: