Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 21. 10. 2016.

| Sport

Superliga: Radnički u Humskoj, Radnik gostuje Bačkoj

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki-Nis-Radnik-Surdulica---Vanja-Keser.jpg
"Južnjaci" pred novim superligaškim izazovima; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog gostovaće u 13. kolu Superlige Partizanu, koji u poslednjih 10 utakmica ima 9 pobeda, dok će surdulički Radnik u Bačkoj Palanci pokušati da konačno postigne pogodak na gostovanju i dođe do prve pobede van Surdulice u ovoj sezoni.

Posle utakmica 12. kola i u Nišu i u Surdulici vlada dobro raspoloženje. Nišlije su minimalcem savladale ovonedeljnog rivala Radnika, dok su pobedom nad Novim Pazarom Surduličani prekinuli mini-seriju od 2 uzastopna poraza.

Utakmica u Bačkoj Palanci odigraće se u subotu 22. oktobra u 15 sati, a na stadionu Partizana 4 sata kasnije, odnosno od 19.


Rastavac: “Meč sa Partizanom inspiriše i raduje”

Rastavac-Mima---Vanja-Keser Dobra serija Partizana motiviše i Radnički; foto: Vanja Keser

Uprkos dobroj formi sastava iz Humske, fudbaleri Radničkog u prošlosti su pokazali da mogu da ostvare pozitivan rezultat. Od dolaska Milana Rastavca u klub, niški tim je u poslednja dva superligaška duela na stadionu Partizana odigrao nerešeno (oba puta 0:0), a jedino je u 1/4 finala Kupa Srbije poražen sa 2:0.

Uvek je atmosfera posebna kada gostujete jednom od najboljih ekipa u Srbiji, a to nas uvek inspiriše i raduje. Igraćemo na jednom od najboljih terena i prepuni smo motiva da dokažemo da smo dorasli jednom takvom izazovu - kazao je šef struke “niškog Reala”.

Partizan se nalazi u zaista strahovitom nizu rezultata, a osim poraza u Subotici protiv Spartaka, crno-beli su savladali 9 od svojih 10 poslednjih rivala.

Oni sa svojim dobrim rezultatima u prethodnom periodu dodatno podižu i naše motive. Svesni smo da idemo na megdan dobrom timu, ali nas to u isto vreme i insipiriše i raduje - poručuje Rastavac.

U sastav za subotnji susret sa vraćaju se Miloš Petrović, Miloš Stanojević i Lazar Arsić, u timu neće biti povređenih Pavla Popare i Miloša Živkovića, a zbog povrede leđa nekoliko dana je van stroja mladi Aleksa Jovanović.


Milovanović: “Agresivno i borbeno na Bačku”

Nesko-Milovanovic---Vanja-Keser Milovanović veruje u pozitivan ishod subotnjeg duela; foto: Vanja Keser

Pobeda posle preokreta protiv Novog Pazara dala je potreban vetar u leđa surduličkom superligašu, koji ovog vikenda gostuje novajliji u Superligi ekipi Bačke, koja je u prošlom kolu na Čairu odigrala čvrstu i korektnu partiju, uprkos porazu.

Sastav iz Bačke Palanke u poslednje tri utakmice na terenu ima maksimalan učinak, a šef stručnog štaba Radnika Neško Milovanović respektuje protivnika.

Sve vojvođanske ekipe igraju lep i dopadljiv fudbal, od noge do noge. Vezali su nekoliko dobrih partija kod kuće, napredovali na lestvici, imaju odličan sastav, pre svega Veseljka Trivunovića, čija leva noga ima oči i napred i nazad i malo je takvih igrača u Superligi - izneo je par pohvala na račun rivala.

No, trener surduličkog tima ne želi da se obazire na igru protivnika, već kako da njegov tim konačno ostvari pozitivan rezultat na gostovanjima, pošto su u dosadašnjem toku doživeli 4 poraza i 1 remi, uz gol razliku 0:9.

Od 12 osvojenih bodova 11 smo osvolili na domaćem terenu. Da bismo napredovali na tabeli moramo agresivnošću, borbenošću i jednom korektnom igrom da dođemo do neke pobede u gostima. Protiv Novog Pazara pokazali smo neke elemente, koje sve vreme zahtevam od svojih igrača, ali zbog mog kasnog dolaska trebalo je vremena da prođe period upoznavanja. Kao igrač bio sam ofanzivac, takav stil igre preferiram i mislim da takvim pristupom možemo do dobrog rezultata protiv Bačke - podvukao je strateg Radnika.

Na tabeli Superlige posle 12 odigranih kola Radnički zauzima 4. mesto sa 23 boda, dok je Partizan 3. sa 25. Radnik je trenutno na 11. poziciji sa 12 bodova, a Bačka 13. sa 10.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvonko

    19:26 // 22. 10. 2016.

    Gledam prenos iz Humske,glavni lik OBRAD JOVANOVIC,,,,komesar za bezbednost.Ma,lici mu da bude to sto jeste.Jos veca pohvala sto to covek radi bez para,ne zeli novac ,kazao je ovako:Gospodo,ja imam svoju penziju a ovo sto radim ,,,radim jer volim Radnicki.Ni kafu ne pije u klubu,sokove,vodu,bas nista.Kamo srece da ima ovakvih ljudi vise u klubu.Neko ga je video da voce i cokoladice kupuje igracima kada putuju.BRAVO OBRADE!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: