Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 30. 9. 2016.

| Sport

Superliga: Radnički u Novom Pazaru, Radnik čeka Napredak

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki-Radnik-16-17---Vanja-Keser.jpg
U sudaru južnjaka Radnički je u prošlom kolu slavio sa 1:0; foto: Vanja Keser

Utakmicama 11. kola nastavljaju se nadmetanja u Superligi. Svi mečevi su na programu u nedelju, a posle "derbija juga” niški Radnički gostuje Novom Pazaru, a u Surdulici Radnik dočekuje kruševački Napredak. Oba meča počinju u 19 sati.

Iako su zbog ishoda prošlonedeljnog međusobnog duela raspoloženja u taborima Nišlija i Surduličana bila različita, oba tima predstojeće mečeve dočekuju sa verom da u njima mogu zabeležiti dobre rezultate. Niški tim gostuje ekipi koja je nedavno dobila novog trenera, dok u Surdulicu stiže najprijatnije iznenađenje lige.


Rastavac: Pobeda u svakom meču - želja i obaveza

MilanRastavac1617---Vanja-Keser Uprkos nedaćama ima sastav kadar da se suprotstavi Pazarcima; foto: Vanja Keser

Ne računajući poraz u Kupu od BSK Borče, Nišlije su u Superligi u poslednjih 5 mečeva neporaženi. Štaviše, zabeležili su 4 pobede i 1 remi, a šef stručnog štaba Milan Rastavac istakao je da je poslednji trijumf njegovim igračima "doneo mir i ohrabrenje pred nastavak sezone".

Sami sebi smo stvorili obavezu da u svakom sledećem duelu idemo na pobedu. To je naša želja koju pred sebe postavljamo kao nešto kroz šta smo prošli i kao ideju pred nastavak takmičenja - jasan je trener niškog tima.

Za novog stratega sledećeg protivnika Radničkog Novog Pazara postavljen je Zoran Govedarica, što skauting službi niškog tima otežava situaciju za taktičku pripremu meča.

Velika je nepoznanica ono što bi rival mogao da nam pripremi u nedeljnom duelu. Sigurno je da je njihov najveći kvalitet u povratniku Alivodiću i trudićemo se mu ostavimo što manje prostora da pokaže ono što ume. Ako ne znamo šta bismo mogli da očekujemo od njih, sigurno znamo šta moramo da demonstriramo da bismo došli do pobede - poručio je Rastavac.

On je dodao da mu pri sastavljanju tima odmažu virusi koji su “sasekli” ekipu, kao i to što ne zna u kakvom će se stanju vratiti dvojica reprezentativaca iz Katara, ali da ima dovoljan broj momaka spremnih da odgovore zahtevu ovakve utakmice.


Milovanović: Orni smo da savladamo Napredak

Nesko-Milovanovic-FK-Radnik Ne zanima ga protivnik; foto: FK Radnik

Iako su se iz Niša vratili “praznih džepova”, poraz na Čairu nije mnogo pokolebao surduličkog superligaša. Trener Neško Milovanović polako sklapa kockice i ističe da je zadovoljniji na šta liči njegov tim.

U Nišu smo poraženi, ali svim segmentima igre mogu da budem zadovoljan, osim rezultatom. Lepo smo stajali na terenu, delovali borbeno i odgovorno, tako da s punim pravom mogu da se nadam sve boljim izdanjima svojih izabranika - kazao je on.

U Surdulicu stiže kruševački tim, koji je celokupnu fudbalsku javnost iznenadio partijama u dosadašnjem prvenstvu. No, trener Radnika ističe da ga isključivo zanima igra njegovog tima.

Napredak igra moderan fudbal, sa dosta promena u formaciji tokom utakmice. Imaju sjajne individualce, ali i mi imamo čime da se pohvalimo. Orni smo da se suportstavimo protivniku i siguran sam da možemo da izvučemo pozitivan rezultat - podvukao je Milovanović.

Na tabeli Superlige niški Radnički trenutno zauzima 3. poziciju sa 20 osvojenih bodova, dok su Novopazarci 13. sa 8. Radnik je na 11. mestu sa 9, a Napredak 6. sa 16 poena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    07:55 // 1. 10. 2016.

    Nis je glavni grad jugoistocne Srbije i vesti iz Niskog sporta trebaju biti na posebnoj stranici!

  • Vasa S. Tajcic

    21:46 // 30. 9. 2016.

    Portal se zove Juzne vesti,a Surdulica je na jugoistoku Srbije.Tako da je ok sto se i o njima pise.
    Elem,sto se tice utakmice u NP,ja sam zadovoljan i sa jednim bodom.Uvek vruc teren...

  • Sale

    10:18 // 30. 9. 2016.

    Sve je ok sto informisete o Radničkom ali zasto nas smarate gde igra i sa kim Radnik!
    Ima valjda u toj Surdulici Tv i radio neka oni nesto rade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: