Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 8. 10. 2015.

| Sport

VK Nais kreće ka Jadranu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vk-nais
Ekipa večeras putuje u Budvu; foto: Vanja Keser

U subotu 10. oktobra od 19 sati vaterpolisti Naisa igraju u Budvi prvo kolo Jadranske A2 lige, a u taboru Nišlija ističu da zbog problema sa bazenom nisu u najboljoj formi.

Niški vaterpolisti kreću u novu sezonu gde ih u prvom kolu čeka ekipa koje je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, ali nije prošla grupu.

Gaje agresivan stil vaterpola sa mnogo duela, žele da dođu do lakih završnica i brzih kontri. Moraćemo da spustimo loptu i obaramo ritam - kaže Marko Blagojević, trener Naisa.

DSC-0628 Budva je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona; foto: Vanja Keser

On dodaje da nije zadovoljan kako je ekipa spremna jer nije imala dovoljno vremena pošto je poslednjih mesec dana imala jedan trening dnevno i to u Leskovcu jer je u toku rekonstrukcija zatvorenog bazena Čair.

Zahvalio bih se ljudima iz Leskovca, imamo odlične uslove, čak smo i sami na bazenu. Problem je što imamo dosta školaraca koji ne mogu da stignu na treninge. Imali smo dosta sparing utakmica u Beogradu i Novom Sadu - priča Blagojević.

Nais je jedini srpski klub u Jadranskoj A2 ligi, drugom takmičenju po jačini u regionu. Pritisak od izlaska na scenu van granica Srbije ne postoji, kaže kapiten Nemanja Šilj.

Samo to što nismo dovoljno spremni jer bilo dosta povreda. Nemamo pritisak od odlaska sa strane jer smo imali i međunarodne utakmice - rekao je Šilj.

Ekipa Naisa večeras kreće u Budvu.


Tražili još milion od Grada

marko i milan Marko Blagojević i Milan Krstić veruju u svoju ekipu

Predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić kaže da su tražili dodatnu novčanu pomoć iz gradskog budžeta zbog dodatnih troškova zbog plaćanja prevoza do Leskovca.

Zamolili smo da nam se dodatno odobri još milion dinara preko planiranih 5 miliona koje imamo obećano za učešće u Jadranskoj ligi. Odlasci u Leskovac nas koštaju oko 400.000 dinara - kaže Krstić.

On ističe da to nije jedini gubitak koji Nais ima.

Imamo Školu vaterpola gde se plaća članarina, a pošto dva meseca nemamo decu, gubimo oko 500-600.000 dinara. Indirektne posledice po vaterpolo postoje jer je pitanje koliko će nam se dece vratiti - kaže predsednik Naisa.

Krstić dodaje da smatra da se kasni sa renoviranjem bazena, ali da je "ipak bolje da Nais trenira na boljem bazenu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: