Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:01, 22. 2. 2015.

| Sport

Zvezda osvojila Kup u Nišu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-crvena-zvezda-kosarka.jpg
Košarkaši Zvezde treći put za redom osvojili Kup; foto: Vanja Keser

Košarkaši Crvene zvezde Telekom treću godinu za redom osvajači su nacionalnog Kupa pošto su u punoj hali Čair savladali Mega Leks iz Sremske Mitrovice rezultatom 80:74.

Od prvog do poslednjeg minuta utakmica je opravdavala epitet finala. Mlada ekipa Mege pružila je izuzetno jak otpor favorizovanom rivalu i bila više od ravnopravnog protivnika.

Većim delom prvog poluvremena izabranici Dejana Milojevića bili su bolji protivnik i u svim segmentima igre nadigrali Zvezdu. U nastavku je sve vreme rezultat bio u totalnom egalu, da su imali malo više sreće pri ključnim šutevima, trofej bi bio u njihovim vitrinama.

Heroji tima sa Malog Kalemegdana bili su Luka Mitrović i Nikola Kalinić. Igrali su u kontinuitetu ceo meč, a upravo je popularni Kalina postigao ključne poene i u odlučujućem trenutku izblokirao Miljenovića.


DSC-8193 foto: Vanja Keser

U redovima osvajača Kupa najefikasniji bio je MVP završnog turnira Luka Mitrović. Kapiten crveno-belih imao je dab-dabl učinak sa 21 poenom i 12 skokova za indeks korisnosti 29. Kalinić je postigao 17, a sjajan je bio i Markus Vilijams sa 14 poena i 8 asistencija.

U taboru Mega Leksa, maestralan je bio plejmejker Nenad Miljenović sa 21 poenom i čak 10 iznuđenih faulova. Odličnu podršku imao je u Jokiću (18 poena) i Nemanji Krstiću (14).

Obe ekipe šuterski su očajno otvorile meč. Vilijams je srljao u napadu, pokušavali su crveno-beli na kroz reket da realizuju akcije, ali bezuspešno. Sa druge strane, sve je u napadu išlo preko Miljenovića koji je bio jedini strelac u prva 3 minuta. Na drugoj strani samo je Mitrović pogađao, pa je posle 4 minuta igre rezultat glasio "mršavih" 4:3 za izabranike Dejana Milojevića.

Minijaturama Krstića kod Mege, i Vilijamsa na drugoj strani, Mega je do prvog tajm-auta vodila 10:8. Sa određenom dozom opuštenosti ušli su momci u crveno belom, pa je ekipa iz Sremske Mitroviće čuvala minimalnu prednost tokom prvog perioda igre.

Sjajnim potezima Zagorca u finišu, momci u roze dresovima vodili su 21:16 posle prve četvrtine.


DSC-8201 foto: Vanja Keser

Raspoloženi Zagorac nastavio je u odličnom ritmu i na startu druge deonice. Sa 4 poena najzaslužniji je bio za prednost od 9 poena svog tima (25:16). Markus Vilijams je asistencijama za Cirbesa i Kalinića doveo Zvezdu da spusti deficit na -4 (27:23), a onda je pogodio i trojku, pa opet asistirao za Kalinića za 29:28.

Strašan nalet ekipe sa Malog Kalemegdana odbio je Jokić trojkom, a zatim i Kešelj za 35:28. Sa punim pravom se može reći da je Mega u svakom pogledu nadigrala favorizovanog rivala u prvom poluvremenu, a na krilima Nikole Jokića u poslednjem minutu prvog poluvremena povela i dvocifrenom razlikom (42:32). Još jednom trojkom najboljeg asistenta Evrolige, otišlo se na veliki odmor rezultatom 42:35.

Predvođeni odličnim Kalinićem Zvezda brzo hvata rezultatski priključak, ali Dejan Musli održava prednost na strani tima iz Sremske Mitrovice. Nakon koša uz dodatno bacanje Mitrovića, a zatim i zakucavanjem u kontri posle krađe crveno beli preokreću rezultat 45:44.

Rezultatska "klackalica" krasila je sredinu treće četvrtine. Nije lako odustajala mlada ekipa Mege. Najtalentovaniji tandem na ovim prostorima, Jokić – Miljenović, imao je odgovor na svaki koš Beograđana. Na drugom delu terena podjednako dobar bio je duo kapiten-Kalinić. Posle nove trojke Vilijamsa na 2 minuta do kraja treće četvrtine, Zvezda je povela pet razlike (59:54), pa je Dejan Milojević zatražio minut odmora. Realizacijom „2+1“ Nenad Miljenović postavlja konačan rezultat trećeg kvartala (59:57) i najavljuje dramu u poslednjih 10 minuta.


DSC-8697 foto: Vanja Keser

„Sevalo“ je od koševa u poslednjoj četvrtini. Miljenović, pa Blažić, pa Krstić, zatim Jović, opet Miljenović, a nakon Jokićeve trojke na 7 minuta do kraja bilo je neizvesno (68:68). Zakucavanjem Kešelja povela je Milojevićeva četa, a Radonjić je zatražio tajm-aut.

Blažič i Marjanović vraćaju prednost na konto crveno belih, ali je šutem sa distance Krstić povravnao rezultat. Kalinić je teškom trojkom ponovo „odlepio“ svoj tim, da bi zatim obe ekipe protraćile nekoliko napada. U poslednih dva minuta Zvezda je ušla sa +3(75:72).

Nije se predavala ekipa Mega Leksa, Miljenović je pogodio dvojku pod faulom, a nakon ofanzivnog skoka Muslija, Zagorac promašio jako bitnu trojku.

Sveopšta drama viđena je u poslednjih 60 sekundi. Nakon meteža u reketu Mege, Kalinić je fauliran i bio precizan oba puta sa penala. Marko Kešelj slobodno može poneti titulu tragičara meča. Najiskusniji „Leksovac“ bio je neprimetan veći deo meča, da bi u odlučujućem napadu promašio užasno tešku trojku.

Kalinić je u narednom napadu bio polovičan sa penala, a onda sjajnom rampom „zalepio“ Miljenovića i ostavio Žućkovu levicu na istoj adresi. Mitrović sa penala "spušta zavesu" na ovogodišnje izdanje Kupa Koraća.

MEGA LEKS – CRVENA ZVEZDA TELEKOM 80:74 (16:21, 19:21, 24:15, 21:17)

Hala Čair

MEGA LEKS: Kešelj 5 (7sk), Krstić 14 (6sk), Đoković, Jaramaz, Veljković, Miljenović 21, Jokić 18, Simović, Zagorac 10, Simeunović, Nikolić 2, Musli 4

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 14, Rebić, Dangubić, Mitrović 21 (12sk), Lazić, Blažič 7, Kalinić 17, Marjanović 10, Tejić, Dženkins 4, Jović 3, Cirbes 4
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    08:30 // 23. 2. 2015.

    A ko je PREDSEDNIK Konstantina, posto se svugde pojavljuje ovaj Paralic, Perisicev kum, koji je potpredsednik Konstantina?

    On je direktor Tur. org. Nis, koja ne radi nista, pa se sad i ovde gura...

  • Vidace odlazi

    22:35 // 22. 2. 2015.

    Uprava napolje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: