Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 26. 7. 2010.

| Društvo

Besplatne avio-karte najboljim studentima

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
foto: studyabroad.ncsu.edu

Najbolji niški studenti i sportisti koji su ostvarili značajan uspeh u prošloj godini, dobiće od Grada na poklon povratnu kartu za letove sa niškog aerodroma ka nekoj od mnogobrojnih evropskih destinacija.

Sonja Jovanović, studentkinja umetnosti, odlučila je početkom avgusta da otputuje za Rim.

- Možda najbolje od svega je što je neočekivano. Leteću iz svog grada u grad - muzej i to besplatno. Mislim da je fantastično da se grad setio da studentima, stipendistima, kojima sumnjam da će u neko skorije vreme da se ukaže prilika, omogućio da putuju avionom i lično ovo doživljavam kao veliku podršku - kaže Sonja.

Janku Ivanoviću, student lingvistike, da je dobio mogućnost da negde besplatno leti, otac je javio dok je Janko bio u Makedoniji na seminaru.

- Sa mnom su bili devojka i momak iz Rusije. Odmah sam odlučio da iskoristim let iz Niša do Moskve - kaže Janko koji ka glavnom gradu Rusije kreće već prekosutra.

- Ovo je odlična motivacija za mlade ljude u Nišu i to pokazuje da neko u ovom gradu taj njihov trud ceni - dodaje Janko.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je odluka Grada da nagradi studente i sportiste, još jedan vid stimulacije svih koji su zaslužili da im grad oda priznanje, a da, sa druge strane, grad dobija odlične promotere.

- Ove, besplatne povratne karte do zemalja Evropske unije treba da iskoriste na pravi način. Da razmeljuju iskustva, da vide kako se i živi i radi u tim zemljama i, naravno, da ta iskustva primene u svom gradu - kaže Simonović.

Simonović kaža da će grad nastaviti sa ovom akcijom i narendih godina. 

Pravo na besplatnu avio kartu sa plaćenim aerodromskim taksama, prema evidenciji iz kabineta gradonačelnika, ima oko 250 studenata ili sportista a više od 100 je to pravo već iskoristilo i rezervisalo karte.

Studentima su na raspolaganju dve avio kompanije koje lete iz Niša, italijanski Vind džet, koji dva puta nedeljno leti za Forli (Bolonja) i crnogorski Montenegro erlajns koji putnike iz Niša vozi do desetak evropskih destinacija.

Janko Ivanović, student lingvistike o ideji grada da nagradi najbolje studente i razlozima za putovanje u Moskvu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: