Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 27. 1. 2016.

| Društvo

Bivši radnik MIN-a nastavlja štrajk glađu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
strajk-nesic-krupno.jpg
Nešić nastavlja da gladuje, jer rešenja i dalje nema; foto: JV arhiva

Pošto, kako sam kaže, nije bilo konkretnih dogovora u Ministarstvu privrede oko isplate zaostalih zarada bivših radnika velikih državnih preduzeća, nekadašnji radnik MIN-a Zoran Nešić, nastavlja štrajk glađu u niškoj Gradskoj kući.

On štrajkuje od prošlog ponedeljka tražeći, pre svega, svoje zaostale zarade od 6,5 miliona dinara, ali i rešavanje problema isplate za sve bivše radnike nekadašnjih državnih preduzeća.

Nešić je u petak rekao da želi da putuje u Beograd na pregovore sa Ministarstvom privrede, ali mu to nije odobreno i on je ostao u Gradskoj kući.

Njegove kolege koje su putovale su mu, kako kaže, prenele da nikakav dogovor nije postignut i da se i dalje ne zna ništa.

Štrajkujem i dalje, jer se nije ništa uradilo. Primila ih je neka radna grupe, da li je prava ili nije ne znam, ali se ništa nije rešilo. Jedan korak unazad su otišli. Trebalo je da razgraniče i da reše ko od radnika ima pravo na isplatu, a ko ne. Međutim, o tome uopšte nisu pričali - kaže Nešić.

Dodaje da njegove kolege koje su išle i dalje nemaju nijednu informaciju o tome kada će isplata, niti koliko će para biti isplaćeno radnicima.

Navodno u petak treba da pošalju neki memorandum o početku isplate, ali to je samo kupovanje vremena. Oni kad su bili gore nisu potpisali ništa - kaže Nešić.

Posle deset dana štrajka, Nešić kaže da sa zdravljem “nije baš sjajno”, ali da izdržava, jer je rešio da problem neisplaćenih zarada bivšim radnicima dobije svoj epilog.

Podsetimo, u Nišu oko 4.500 bivši radnika EI, MIN, Građevinara, Niteksa, Jastrepca i drugih preduzeća potražuje oko 2 milijarde dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolic Dragan

    23:47 // 28. 1. 2016.

    Pa sta je bilo na tom sastanku?? Zasto se niko ne oglasi zvanicnim saopstenjem? Zahtevao sam od ministra da i nas iz Smedereva pozove, ali nije to uradio! Hiljade bivsih radnika u Srbiji ceka da cuje rezultate razgovora! Nesicu, sve ima svoje granice, misli na svoju porodicu!! Pravda je spora ali dostizna, ceracemo se pa kom opanci kom obojci!!

  • ljuba

    23:13 // 27. 1. 2016.

    Sramota je da oni koji upravljaju drzavom ne postuju zakon, sprovodjenje zakona i odluke suda!
    Kada je neko strakovao gladju sedeci na stiroporu i patrijarh ga je licno posetio i doneo mu uskrsnje jaje. Radnik Zoran Nesic a i ostali radnici nisu dostojni da dobiju ono sto im po izvrsnim presudama sleduje, ZALOSNO i za svaku osudu!!!

  • marko

    19:30 // 27. 1. 2016.

    crni vucicu....ocrni srbiju...pocrneli i gradjani...zacrni se nis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: