Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 23. 2. 2016.

| Društvo

Cena grejanja u Nišu niža, ali računi veći

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Topli radijatori uvećali račune; foto: JV arhiva

Iako je varijabilni deo na računima za januar niži od 5 dinara po kilovatu, računi koji su stigli mnogim Nišlijama ukupno su veći od onih iz decembra. U Toplani kažu da se grejalo i trošilo više.

Zbog pada cene gasa na svetskom tržištu korigovana je i cena grejanja u Nišu, pa je tako varijabilni deo za januar obračunavan po 4,82 dinara po kilovat-satu, dok je fiksni deo nepromenjen i iznosi 28,24 dinara po kvadratu.

Sve u svemu, kako kažu razočarane Nišlije koje su se javile redakciji, ukupna suma na računima nije smanjena.

U januaru, kada je došao račun za decembar, grejanje je bilo 6.000, sada je 8.000, ali sam barem u decembru hodao po stanu u kratkim rukavima kako su grejali, dok sam se u januaru, neću da kažem smrzavao, ali nije bilo toplo, a ipak su došle 2 hiljade više - priča jedan Nišlija.

Međutim, u niškoj Toplani kažu da se u januaru i iz same Toplane grejalo više, s obzirom na hladne dane i 24-časovni režim rada, a verovatno su i korsnici, kako kažu, zbog hladnoće trošili više.

Januar je bio hladan i bilo je više od 10 dana neprekidnog grejanja. Sve to utiče na visinu računa. Cena je išla dole, ali je ona obračunavana po kilovatu, a bilo je zahteva da negde tokom januara i povećamo protok zbog hladnoće, što znači i veću potrošnju i veće račune - pojašnjavaju u Toplani.

Podsetimo, poslednje smanjenje cene Nadzorni odbor Toplane izglasao je u januaru, a ova odluka još nije usvojena na sednici Gradskog veća.

S obzirom na kretanje cena energenata na svetskom tržištu, ne bi bilo iznenađenje da varijabilni deo na računima u nekim narednim mesecima bude dodatno smanjen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    05:32 // 24. 2. 2016.

    Interesantne su ,uvek vesti o Toplani.Sve jedni te isti komentarisu i kukaju.I dok im udruzenje stanara ,njih 100-tinak prolaze pored zgrade,oni kucaju na tastaturi i traze da se ,neko drugi :buni,digne,smeni direktore,zapreti...Pas laje,vetar nosi,prolazi vreme,a vetar puse...Ne moze se boj zadobiti....

  • tina

    22:43 // 23. 2. 2016.

    Ovo je sramota,šta se radi.Ljudi nemaju za najosnovnije,za hleb,za lekove ali zato državi krenete da ostanete duži.Trpi i čuti,pitam sa dokle će ovako...

  • lik s bulevar

    21:42 // 23. 2. 2016.

    Ovo vise nema smisla, grejna povrsina stana 60kvm grejanje decembar 7000, januar 8700. U februaru je bilo mnogo dana preko 15C ocekujem da racun bude ispod 7000 kako znaju i umeju.Isplativije mi je da se grejem na struju ili na drva nego 96000 godisnje da dajem njima koji moraju da krpe rupe.Jos jedna inf. Onaj ko nije tuzio toplanu nije dobio spor. Svaki je izgubila.Pa razmislite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: