Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 22. 3. 2013.

| Društvo

Čija je česma na Bubnju?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
bubanj-cesma.jpg
Česma u funkciji, ali voda neprekidno kulja iz zemlje

Nedaleko od javne česme u Spomen-parku Bubanj stvorila se bara izlivanjem vode iz cevi koja je napukla. U Vodovodu kažu da česma “nije u njihovoj evidenciji”.

Iako nije prošlo mnogo vremena od postavljanja javne česme na Bubnju, već je došlo do havarije. Kako kažu oni koji redovno šetaju ovim parkom već mesec dana, nedaleko od česme iz zemlje kulja voda.

S obzirom na činjenicu da se voda neprestano izliva, pored samog “izvora” stvorila se bara, a natopljena je i pešačka staza.

cesma2 Konstantno izlivanje stvorilo baruVoda se izliva danonoćno, a Nišlije koje su se javile redakciji Južnih vesti kažu da su se više puta obraćali Javno-komunalnom preduzeću “Naisus”, ali bezuspešno.

Kako kaže portparol ovog preduzeća Zoran Ignjatović radnici Naisusa će obići ovu javnu česmu iako ona nije u njihovoj evidenciji.

- Nemamo tu česmu kao naš objekat. Nakon njenog postavljanja nikakav ugovor nije napravljen sa Opštinom na čijoj je ona teritoriji, tako da mi prosto nemamo obavezu da se staramo o njoj - rekao je Ignjatović.

Česma se inače nalazi na teritoriji Opštine Palilula čiji predsednik Boban Džunić kaže da je gradskom Odlukom o vodovodu i kanalizaciji, Članom 6. regulisano da se o javnim česmama priključenim na gradski vodovod stara Naisus.

- Naša Komunalna inspekcija je nakon prijave građana obišla česmu na Bubnju i pošto je utvrđen kvar naloženo je Naisusu da to otkloni. Česma je priključena na gradski vodovod i to je njihova nadležnost. Mi smo se i juče obratili pismenim dopisom Naisusu, da hino preduzmu mere i otklone kvar - rekao je Džunić.

bubanj 3 Deo staze pod vodomMeđutim, Ignjatović još jednom potvrđuje da će radnici niškog Vodovoda izaći na teren i najverovatnije samo zatvoriti ventil i sprečiti izlivanje. Za otklanjanje kvara, kako je pojasnio portparol Naisusa, neophodno je potpisivanje ugovora i zato je pozvao Opštinu Palilula da to i učini.

Podsetimo, Spomen-park Bubanj delimično je rekonstruisan krajem prošle godine. Opština Palilula je sredstvima Evropske unije uredila staze, rekonstruisala česmu i amfiteatar i postavila nove klupe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cika pera

    22:26 // 25. 3. 2013.

    Vidim lepo jezerce u pozadini, a od cele bolumente u vodovodu nema ko da zavije vodu. Bitno je da je gospodin potparol objasnio kako cesma nije javna, jer zaboga, oni citaju propise. Znam zasigurno da su pozivani nebrojeno puta, kako od gradjana, tako od opstine, makar da zaviju vodu. Ali ne, oni znaju propise. Da je potrajalo jos malo, Bubanj po postao akva park, a ne memorijalni park. Na jedevite jade se nesto sredjuje u tom spomen parku, a prekobrojna gospoda u vodovodu ne mogu ni najmanju sitnicu da urade.Sramota.

  • Perica

    14:54 // 25. 3. 2013.

    Sve česme na gradskom vodovodu su njihova nadležnost, lepo kaže Džunić.
    Nije Naissus privatno preduzeće pa da potpisuju ugovor za svaku slavinu... hoćete možda i za svaku ukradenu šahtu ugovor da tražite, a mi da lomimo noge, a?

  • НЕМАМО ВИШЕ ГДЕ ДА СЕДИМО

    21:42 // 22. 3. 2013.

    Србија - земља вечитих редова и вечите ненадлежности свих према свима и свакоме!
    Ако не знају чија је то надлежност може ли Игњатовић из "Наисуса" да да одговор о укупном броју стално запослених у ЈКП "Наиусус" а нарочито о томе колико је бивши директор из ДС-а ,запослио партијске људе, а колико је од задњих избора до данас запослено у овом нишко јавном комуналном предузећу, упркос мораторијуму на пријем у радни однос? Те цифре нису никаква тајна, већ представљају кршење више закона. Новинари, инспекције и тужиоци крените у акцију!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: