Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 11. 11. 2011.

| Društvo

Godišnjica Centra za usavršavanje u obrazovanju

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, centar za stručno usavršavanje
Detalj sa svečanosti: obraćanje direktorice Stanković

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu obeležio je godišnjicu rada skromnom svečanošću i prigodnim govorom Gordane Stanković, direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove.

U znak uspešne saradnje, uručene su zahvalnice i pokloni ustanovama, NVO organizacijama i medijskim kućama koje su sarađivale i učestvovale u radu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, jedinstvenoj obrazovnoj instituciji u Jablaničkom okrugu, a među nagrađenima je i dopisnik Južnih vesti iz Leskovca.

- Ovu instituciju iz oblasti obrazovanja, osnovao je Grad Leskovac, a svrha je bila da u skladu sa regionalnim potrebama i strategijom razvoja obrazovanja na nacionalnom nivou, organizuje seminare za prosvetne radnike u njihovom mestu rada ili neposrednoj blizini i time omogući značano smanjenje troškova stručnog usavršavanja. Ovo je, takođe, i mesto gde se vrši vrednovanje i praćenje kvaliteta stručnog usavršavanja, kao i mesto okupljanja i razmenjivanja profesionalnih iskustava – naglasila je Gordana Stanković, direktorica Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Regionalni centri za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uspostavljeni su kroz projekat Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra (Professional Development Project - PDP) , zahvaljujući memorandumu o razumevanju, potpisanom 24. jula 2003. između vlada Švajcarske - Agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Republike Srbije - Ministarstva prosvete.

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju je nastao na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kada su se javile potrebe da se unapredi kvalitet obrazovanja, zbog efikasnosti, ekonomičnosti, decentralizacije i reformskih procesa u obrazovanju radi usaglašavanja sa evropskim standardima.

U ime nagrađenih zahvalila se Suzana Pejić, direktorica OŠ “Trajko Stamenković” ističući značaj ove ustanove, škola i obrazovanja u pravilnom razvoju mladih.

Ninoslav Miljković, urednik, predstavio je interaktivni projekat “Ako mene pita”, koji će izlaziti jednom mesečno i u njemu će sarađivati učenici, a školama će se deliti besplatno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: