Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:46, 15. 1. 2016.

| Društvo

Grad Niš konkuriše sa 15 projekata kod EU

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niš
U saradnji s Bugarima po pare u EU; foto: JV arhiva

Trim staza pored Nišave, nova balon sala, turistički punktovi, pokrivanje otvorenog bazena, bibliobus i još mnogo toga može biti izgrađeno i realizovano u Nišu ukoliko novac odobri Evropska unija.

U saradnji sa fransuckim gradom Arl, sa Sofijom i još nekoliko opština iz Bugarske, Grad Niš je konkurisao kako bi poboljšao turističku ponudu grada, ali i obnovio neke institucije.

U toku je prvi poziv koji se završava 18. januara i on je vredan oko 12 miliona evra. Vrednost naših projekata je u proseku 300.000 evra po projektu. Mi smo aplikovali sa preko 5 miliona evra za naše projekte - rekao je gradonačelnik Zoran Perišić.

On je rekao da je nerealno očekivati da u prvom pozivu koji se završava u ponedeljak prođu svi poslati projekti, ali sva dokumentacija ostaje pa je moguće konkurisati na narednim pozivima EU.

Direktna korist od ovog posla biće vidljiva već nakon 18. januara kada vidimo koliko nam je projekata odobreno, ali nama dokumentacija ostaje i to je jedan kapital koji može da se koristi u budućnosti na konkursima preko naše Kancelarije u Briselu koja je dosta aktivna - kaže Perišić.

Pored saradnje sa Narodnim muzejem na dva projekta i Narodnim pozorištem koje bi moglo da dobije nove instalacije i opremu, konkurisalo se i za opremanje Ekonomske škole novim enterijerom, kao i za izgradnju balon sale u Osnovnoj školi “Radoje Domanović”.

Komisija EU će razmatrati i projekte rekonstrukcije kasarne u Tvrđavi, kao i novih turističkih objekata na Čegru i kod Cerjanske pećine.

Projekti koji budu odobreni 18. januara, kako je rekao Perišić, trebalo bi da se realizuju u narednih 18 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    12:11 // 22. 1. 2016.

    Prilika da se neko ovajdi... Sta ima da se pokriva otvoreni bazen (pretpostavljam da je Cair u pitanju, drugi nemamo), kad je vec pored njega zatvoreni???

  • mirjana

    11:16 // 18. 1. 2016.

    gradskoj vlasti sve je vaznije a sto ulica delnicka u vrtiste opstina crveni krst nema vodovod ni kanalizaciju bas ih briga sigurno nemaju svoj interes ali idu izbori

  • Igor Razvigor

    23:21 // 17. 1. 2016.

    Prihvatanjem kandidature, dostupni su nam fondovi za ruralni razvoj, a vi balon sale i trim staze. A gde je prekogranična saradnja, a gde su podsticaji socijalnom preduzetništvu. Ja sam protiv EU, al kad daju pare što da se ne iskoristi, a vi ni to ne umete. Nego, od kakvi je dobro je, za kakvi je još bolje. A da prođe neće ni jedan, 300000 za trim stazu, sve Šojić do Šojića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: