Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:36, 18. 5. 2023.

Gradonačelnica od "nije vreme za ples" do "sram vas bilo, biće plesa" - tradicionalnog neće, ali novog u režiji Sotirovski hoće

1280x0_Maturanti-V-K Niš zvanično neće učestvovati u paradi u kojoj se obara Ginisov rekord; foto: Vanja Keser

Kao što su Južne vesti juče objavile - tradicionalni ples maturanata koji se održava u celoj Evropi, a već 17 godina u Nišu, sutra neće biti održan. Gradonačelnica Dragana Sotirovski nije objasnila zašto se tradicija prekida, uz poruku novinarima "sram vas bilo". Maturantima je prvo objašnjavala da nije vreme za plesanje, pa je danas rekla da će ipak plesati 23. maja, ali da će to organizovati Grad. Organizatori kažu da se tradicija prekida.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • igor aksic

    19:51 // 18. 5. 2023.

    jesu se desile strasne stvari ali treba pustiti decu da rade lepe stvari i da imaju lepe uspomene a ne da sutra pricaju kako nisu slavili zbog tragedije u beogradu

    • Zlotirovska

      23:28 // 18. 5. 2023.

      Ma kakav ples,spremaju se za klicanje vodji.

  • Гага

    20:50 // 18. 5. 2023.

    "Сви...марш на плес"....(Г.Бреговић)

    • penzionerka

      07:08 // 19. 5. 2023.

      Bravoooo! Hocu da ih gledam, da mi izmame suzu, da im aplaudiram, da se radujem njihovoj radosti i mladosti.

  • Danilo

    21:43 // 18. 5. 2023.

    Maturante sram bilo a sedam dana nakon toga i ples i trubači i narodno veselje - to je ok . Tad ce Dragana Sotirovski da igra i meša oko sefa i da se lezi, vilice ce da je zabole!

  • Srecko Sojic

    21:51 // 18. 5. 2023.

    Djeco sjutra na trg sami bez nakaradnog rezima druzite se upoznajte sami organizjte ples a 23 maja bojkot SNSovske gamadi koja vam zagorcava zivot i zbog koje cete najverovatnije dy bezite iz ove zemlje

  • Dusko

    22:30 // 18. 5. 2023.

    Marija Randjelovic i Sotirovska najveće bruke grada Niša. Kakvo bahato ponasanje prema kolegama a do juče držala mikrofon. Izgleda zna da drži "mikrofon" čim se sada pita za sve.

  • Глобализацијска замка

    06:06 // 19. 5. 2023.

    Против сам "Матурантског плеса" из разлога што је та манифестација један од многих глобализацијских инструмента с циљем поништење народа и националних идентитета, јер, ето, исти смо у свим државама, не требају нам национлне вредности, традиција, идентитет, одрекнимо се свега националног, узмимо западне "вредности", итд. Евентуално сам за, али да буде наш фолклор, наша народна кола, "оро", и сл.

    • Snežana

      16:15 // 19. 5. 2023.

      Po Vašem treba se odreći i telefona i televizije i automobila i nauke jer su sve to stvari prihvaćene svuda u svetu. Razmislite gde bi nas to dovelo.

    • Глобализацијска замка 2

      17:34 // 19. 5. 2023.

      Поштовани који сте ми дали 22 минуса, тако ни наши дедови средином прошлог века нису препознали лукаву замку па су наивно прихватили идеју комунизма, и онда смо добили што смо добили. Матурантски бал је само један од многих начина ка поништавању националних идентитета народа. Нема ту никакве искрене жеље за развој младих. Понављам, може, али наше народне игре и фолклор.

    • Lila

      16:16 // 20. 5. 2023.

      Prvi srpski narodni kadril napisao je Kornelije Stankovic, prvi srpski obrazovani muzičar, sredinom 19. čeka. 1879 po nalogu Milana Obrenovića Straus je napisao Srpski kadril! O čemu pišeš? Nije Srbija samo u opancima bila!

  • Zoki ajduk

    06:43 // 19. 5. 2023.

    Ovo otprilike izgleda kao kad kokošku udari nešto pa baulja sirota po dvorištu i ne zna ništa. Sramota šta smo dočekali u Nišu

  • Ljuba

    07:01 // 19. 5. 2023.

    može i ples ali da idu na "najveći skup ikada" i to bez dnevnice

  • Milorad

    07:03 // 19. 5. 2023.

    Neugodno mi je /75/, starom nišliji, da se Grad na bestidan način ponaša prema mladima. Istinski, tužno. Umesto pomoći, poruka - Miting je naša preokupacija, performans je u drugom plaču. Lepa poruka, budućnosti Srbije.

  • Smena odmah

    07:12 // 19. 5. 2023.

    Ova nazadnjacka sekta je urusila sve sto je pristojno i normalno! U vremenu kada svi normalni gradjani tuguju zbog masakra ucenika u Beogradu,gospodja Sotirovska nastavlja tradiciju plesa ucenika u Nisu kao da se nista nije dogodilo. Trebalo bi ljubitelj apartmana u Soko Banji i stanova i vila u Nisu igranje da organizije na groblju u ponoc…Zlo je na vlasti u Srbiji! Probudimo se, poslednji je cas

  • Zika

    08:08 // 19. 5. 2023.

    Ples se seli u Dobrujevac.

  • Milan

    08:19 // 19. 5. 2023.

    Geadonačelnica bi kao da plešu u petak 26. maja, ali ne zna kako to da sapošti.

  • " sram vas bilo, sram vas bilo"

    09:12 // 19. 5. 2023.

    deca će plesati ali dan pre mitinga u "skladu sa trenutkom" u veličanju velikog vodje. Pored svega drugog što se otkazuje i pomera radi msrketinga

  • Branka

    06:16 // 20. 5. 2023.

    Da li ova žena radi u ime građana i kojih? U ime Nišlija sigurno ne. Kao da mrzi sve što godinama u Nišu postoji. To je radila i sa Nišvilom a sad i sa ovom manifestacijom. Sve čega se dotakne ili ga uništi ili ne završava da kraja. Centar Niša je poružneo, zidine Tvrđave su obrasle travom a beogradska kapija još uvek nije uređena. Staklena ograda na mostu je prljava a ulice po Nišu katastrofa.

  • Markovljev Marko

    16:49 // 20. 5. 2023.

    Kad ti otmu ono si oteo!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: