Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 25. 8. 2021.

Iz Sindikata prosvetnih radnika Niša najavili proteste, traže bolje uslove

škola deca red Čegar U školama će se nastava odvijati po modelu semarora; foto: JV/G. B.

Zbog problema sa kojima su se učenicu suretali tokom prethodne godine, gde su pojedini pratili nastavu onlajn, a drugi imali kombinovanu, iz Sindikata prosvetnih radnika Niša, kažu, neće odustati od svog zahteva da u učionicama bude po 15 učenika, jer će po njihovom mišljenju takav oblik rada sa decom dati najviše rezultata. Ovaj i druge zahteve izneće na protestu koji su najavili za 31. avgust ispred Vlade republike Srbije u 12 sati.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • inkasa

    18:38 // 25. 8. 2021.

    Nije nego. Najbolje 5 dnevno, šibaj sve na učionicu, zatrpajte decu mejlovima, a roditelji da im objašnjavaju. Vi pošaljete materijal i to je to.

  • Roditelj

    18:59 // 25. 8. 2021.

    Poštovani prosvetni radnici, ako ste nezadovoljni uslovima rada, mozete dati otkaz, odraditi otkazni rok i ostati kod kuce, bez brige da vas nasa deca zaraze! Izbora uvek imate! A naša deca treba da uče, da se obrazuju...

    • Саша

      21:06 // 25. 8. 2021.

      Драги Родитељу, па управо због образовања вашег детета, најбоље би било да у учионици буде максимално 20 ученика. На тај начин, наставник може много боље да се посвети сваком ученику. Прошлих годину дана рада са децом ми је то вишеструко потврдило. Није овде реч о онлајн настави, већ о квалитету наставе. О овом проблему ми расправљамо већ годинама уназад и нема потребе да будете злуради. Поздрав!

    • slavko

      22:03 // 25. 8. 2021.

      Roditelju i oni su roditelji !

    • objektivno

      05:24 // 26. 8. 2021.

      Da ste procitali clanak, shvatili bi da se zalazu da odeljenja imaju po 15 ucenika bez obzira na pandemiju, sto mislim da je uredu.

    • Ivan

      10:08 // 26. 8. 2021.

      Pa će onda da dodju azilanti da ti uče decu....ili oni iz farme?

  • Jonca

    22:50 // 25. 8. 2021.

    @Sasa,postovani Sasa,najbolje bi onda bilo da nastavnici i ne dolaze u skolu,nego da svoje učenike primaju kuci i da pored plate koje primaju od nasih para iz budžeta,da im to i dodatno naplaćuju.Na taj nacin bi se posvetili svakom učeniku ponaosob u potpunosti a i dobro zaradili.Mislim da bi time bili prezadovoljni,zar ne???

  • Nesa

    06:13 // 26. 8. 2021.

    Radnici Niša nemaju prava!

  • mirjana

    07:15 // 26. 8. 2021.

    A ja pomislila da traze da deca nenose maske bruka I sramota

  • Ели

    08:06 // 26. 8. 2021.

    Ово још нисам нисам ни видела ни чула, учитељи који сањају мање деце у учионицама. Најбоље да их буде по троје у разреду, па и то је много. Нас је у основној школи било 32, у гимназији 26. Неупоредиво је боље и стимулативније у већем одељењу, али наставник мора да буде професионалац да би изашао на крај са толиком децом. Данас просветари протестују да би показали своју срамоту.

  • igor

    09:16 // 26. 8. 2021.

    Prosvetari nezadovoljni uslovima rada.Trebali ste tekst staviti u rubriku verovali ili ne!

  • Negroid

    10:16 // 26. 8. 2021.

    Prosvetni radnici se ne posvecuju ucenicima jer su 90% njih samozivnici. Ova profesija privlaci najvise sociopata. Dajte nam da se vratimo u ucionice lepo u pm ako ne zelite da radite dajte otkaz.

  • Дракче Тормак

    10:49 // 26. 8. 2021.

    Слажем се да би мањи број ученика у одељењу дао боље и квалите. рез. код ученика.
    Но, треба да се блиц, ненајављено на наставама појаве ревизори и даду тестове, те тако оце. рад, почев од учит. до профе., а не на основу тога да просек оцена на крају шк.год. 5,оо или 4,99, а половина ученика није заслужила ни право уписа у 5-ти раз. А нажалист такви нам сада минис , дир. Упишу неки МутаТренд.

    • Kaka Du

      14:02 // 26. 8. 2021.

      Brate, šta napriča, u koju školu si ti išao, Tuta Muta Muta Trend?!

  • ČEDO MIRA

    13:18 // 26. 8. 2021.

    Ovi prosvetari svojim navikama na štrajkove pre početka školske godine,dosadiše i bogu i narodu. Nikada se ne pitaju kakav je kvalitet njihovog rada,kakvo znanje pružaju deci,o vaspitanju da na govorimo.Naravno svaka čast divnim prosvetnim radnicima. I jedna molba za sve njih PRESTANITE DA SE BAVITE POLITIKOM.Uslovi rada su vam odlični u odnosu na druge profesije.Pa ovo je Srbija a ne Švajcarska.

  • Smuk

    16:29 // 26. 8. 2021.

    Svi komentari su na svom mestu... osim što NISU i svi zaboravljaju UZROK a hvataju se posledice ! Ne može "mečka da igra pred čičinu kuću a do našu da ne stigne" !
    "Mali broj nezadovoljnika" ne može da zavrće mnoZinu!
    Svi smo mi sejali i kako smo sejali - tako ćemo i žnjeti - pa kako se kome zalomi! Gro lečenja dece odvija se putem SMS-a te možemo i decu da edukujemo preko SMS-a !
    U zdravlj

  • Otac

    19:25 // 26. 8. 2021.

    Došli smo dotle da botovi ''predaju'' našoj deci.
    Ko poslednji izađe neka ugasi svetlo.

  • Realno samo

    21:23 // 26. 8. 2021.

    To najbolje i znaju da rade, da štrajkuju.Čast izuzecima koji su predivni pedagozi i pre svega ljudi, ali zanimljivo je kako se konstantno oni žale, a niko ne sluša potrebe đaka i studenata.Kao neko ko je tokom celog školovanja pošteno sticao svoje visoke ocene i znanje mogu slobodno da kažem da se retko ko od nastavnika, profesora potrudio da svoj rad prilagodi učenicima i da uvaži sugestije.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: