Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 14. 3. 2014.

| Društvo

Jonić: Situacija u “Pčelici” pod kontrolom

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
jonic.jpg
Foto: www.ntv.rs

Reagujući na primedbe sindikata “Pčelice”, direktor ove predškolske ustanove Zoran Jonić ističe da hrana i higijena u niškim vrtićima ispunjavaju sve standarde.

On ne negira da ima malo više upisane dece i to oko 500 njih, ali ističe da je “prosečna dolaznost mališana na nivou ustanove “Pčelica” u odnosu na normative od 70 do 75 odsto”.

- Ako u nekoj grupi treba da bude 20 dece, a mi imamo upisanih 25, dok nam dolazi oko 17 mališana, da li možemo da pričamo o prekobrojnoj deci u grupama? Ili da zaključimo da nam je dolaznost manja od normative? - ističe direktor “Pčelice” Zoran Jonić.

Jonić navodi i da Grad Niš plaća zaposlene u “Pčelici” po broju dolazeće dece, a ne upisane, kao i da se “zbog velike liste čekanja upisuju deca gde god postoji mogućnost za to kako bi se pomoglo roditeljima”.

- Činjenica je da su vaspitači opterećeni, jer nije lako čuvati ni dva deteta a kamoli 20, ali to je njihov posao i treba da ga obavljaju najbolje što mogu i kako zakon propisuje - kaže Jonić.

vrtici

Na primedbu predstavnika Sindikata “Nezavisnost” da je funkionisanje “Pčelice” ugroženo zbog čestih blokada računa, Jonić kaže da one nisu posledica dugovanja prema dobavljačima već utuženja radnika za jubilarne nagrade.

- Sa računa “Pčelice” u proteklih godinu i po dana na ime jubilarnih nagrada skinuto je oko 30 miliona dinara - napominje direktor “Pčelice”.

On napominje da postoji veliko razumevanje dobavljača “Pčelice” koji poštuju svoje obaveze i isporučuju namirnice iako im se duguje.

- Skoro smo imali kontrolu Hasap sistema i utvrđeno je da se pridržavamo svih pravila u pripremi hrane. Svakog dana se uzorkuje hrana i šalje Higijenskom zavodu, a rezultati koje dobijamo su pozitivni - kaže Jonić.

Podsetimo, predstavnici Sindikata “Nezavisnost” iz “Pčelice” ukazali su se da u ovoj predškolskoj ustanovi nagomilali problemi “zbog kojih ispaštaju i deca i radnici”,


Nije bilo zastrašivanja radnika

Jonić tvrdi i da nikada nije vršio pritisak na članove sindikata kako bi se štrajk obustavio, kao i da “izuzetno dobro shvata potrebe radnika” i da zna koliko truda ulažu u svoj rad svakoga dana.

- Neka predstavnici sindikata razmisle da li su razlozi za štrajk u današnje vreme opravdani. Posao vaspitača jeste težak i odgovoran, ali smatram da moraju da razumeju u kakvom vremenu živimo - kaže Jonić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    21:34 // 23. 3. 2014.

    Bahati Jonic ne prestaje da maltretira radnike zajedno sa poslusnim Ivanom.Uskoro ce im doci kraj a onda ce imati vremena da dokazuju sta su radili unazad 4 god.Pcelici ce da svane uskoro.

  • jelena

    08:56 // 22. 3. 2014.

    Dokazano je da u svakom vrticu ima visak dece u grupama.Posto je to vaspitacicama nametnuto i nije po zakonu ,bilo sta detetu da se desi vaspitacica ne treba da bude odgovorna.Direktor je odgovoran.

  • roditelj

    14:36 // 20. 3. 2014.

    jonicu bi bilo bolje da se pozabavi padanjem plafona u vrticu zvoncici,nego sto sikanira i mobinguje radnike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: