Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 23. 5. 2011.

| Društvo

Leskovac: solarna elektrana privukla pažnju

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC - Veliku zainteresovanost za projekat solarne elektrane u Leskovcu pokazalo je proteklih dana više međunarodnih organizacija koje se bave obnovljivim izvorima energije i zaštite životne sredine.

Leskovac je realizaciju projekta izgradnje solarne elektrane započeo prošle godine. U toku je tenderski postupak za izbor izvođača radova na prvoj fazi ovog projekta. On će biti finansiran sredstvima iz Programa za podsticaj građevinske industrije Srbije sa 100 miliona dinara. Radovi na ovom ekološki održivom projektu, prema planovima, trebalo bi da počnu sredinom godine.

Fondacija Energy globe Leskovcu je uputila poziv da svojim projektom izgradnje solarne elektrane konkuriše za najznačajniju internacionalnu nagradu u oblasti zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

U pismu upućenom gradonačelniku Leskovca Slobodanu Kociću se, pored ostalog, navodi: "Zadovoljstvo nam je što Leskovac intenzivno radi na temi ekološki održivog razvoja. Nas je jako zainteresovao projekat „Solarna elektrana“. Energy globe fondaciji bi bilo zadovoljstvo pozdraviti i Vaš projekat pored ostalih prijavljenih za Energy globe nagradu za 2011. godinu kao danas najznačajnije međunarodno priznanje koje se može osvojiti u oblasti zaštite životne sredine“.

Energy globe nagrada se svake godine na internacionalnom nivou dodeljuje u pet kategorija, a dodatno se na nacionalnom nivou odlikuju najbolji nacionalni projekti u više od 100 država sveta.

Nagrade su do sada uručivane od strane poznatih ličnosti kao što su: Kofi Anan, Mihail Gorbačov, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso, holivudski glumci Martin Sheen, Aamir Khan, Peter Falk, pop zvezde Alanis Moriset, Robin Gibb ili Zucchero. Dobitnici internacionale nagrade Energy globe se nagrađuju i sa 10 hiljada evra.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Besimir Maliganovic

    18:10 // 23. 5. 2011.

    To ce se svakako neizbezno dogoditi i vest je fantasticna.Medjutim ,ako se ispostuje prvobitni plan razvoja grada,prvo ce biti izgradjen kosmodrom u predelu sela Stajkovce kako bi vanzemaljci mogli da se lece od reume u obliznjim termalnim banjama.Izleceni bi ubrzo skonuli do Pasine cesme na prijateljsku fudbalsku utakmicu protiv Barse koja se tamo priprema vec godinama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: