Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 17. 4. 2024.

Milioni iz budžeta zbog napuštenih pasa i mačaka - novac odlazi bez dugoročnih rešenja

psi lutalice hvatanje pasa KOSTA 20 JV Sistemska rešenja ili sistemski problemi i građana i životinja; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Zbog sve češćih napada napuštenih pasa, godišnje se izdvaja više stotina miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava za odštetu, a samo Niš godišnje plati više od 100 miliona dinara zbog ujeda. Isplaćuju se i odštete zbog udara autom, ali i zbog napada na stada. Bujanovac i druge opštine plaćaju i hvatanje pasa, u okolini Kragujevca i Čačka česti su napadi i na domaće životinje, a u Nišu je skoro milion dinara isplaćeno čak i zbog ujeda mačaka, pa gradonačelnica najavljuje komisije koje će ispitivati da li su ujedi bili lažni i ili građani obmanjuju Grad, dok se i dalje čeka ispunjenje višegodišnjeg obećanja za izgradnju prihvatilišta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Alex

    09:57 // 17. 4. 2024.

    Za decenije isplaćenih šteta u novcu, mogli su da naprave, ne azil, nego hotel sa pet zvezdica za kučiće pa da ih čuvaju kao u raju.

  • Joca

    10:02 // 17. 4. 2024.

    Strucan pristup problemu imao je Nesa - guska pre 2 god. sa predlogom da se azil formira u selu Pasjaca.

  • Nqtaly

    10:28 // 17. 4. 2024.

    Ja bih oznacila kao najvecu pretnji po ljudski rod ne kucice i macice vec Bill Gatesa i za njegovo unistavanje miliona stabla zbog zadrzavanja CO2 u listovima . Tu osobu treba staviti u Azil bez pustanja napolje jer je velika opasnost za zivot na planeti.Kuce ce da ujede jednog a ovaj Gates opasnos za sve.Resurse treba trositi na sputavanje stetnog delovanja ovog organizma.

  • Doktor

    12:31 // 17. 4. 2024.

    Pa neće da prave azil jer se Sotirovska utalila sa udruženjima pa novac od donacija za te životinje dele svi. Zato ima toliko pasa. Naravno da je nije briga koliko ujeda godišnje ima in koliko grad plaća na odštetu jer nije iz njenog džepa. Došla Slovenka u Srbiju iz ljubavi da štiti životinje, ma nemoj. I vi kao novinari bi malo trebalo da istražite tokove novca kod svih zaštitara

  • Vesela Tanaskovic

    12:49 // 17. 4. 2024.

    Kao neko ko ne da voli nego obozava pse, smatram da je ovaj sistem u Sribiji van svake pameti. Najvece ludilo je sto je ta ista gradonacelnica dozvolila svakakvim udruzenjima da stavljaju kucice za pse porde skola! Hej! I u sred centra grada!
    Pa mi ne da NEMAMO bezbedan prostor za decu, za malisane nego im direktno ugrozavamo zdravlje, i bez UJEDA! A kamoli da pricam da svaki ujed detetu od 4 god

  • Građanin

    12:52 // 17. 4. 2024.

    Drakonske kazne za sve one koji napuštaju pse i mačke. Sterilizacija svih pasa i mačaka koji nemaju vlasnike. Novčane kazne za lažno prijavljivanje ujeda i javno isticanje slika onih koji lažno prijavljuju ujede. Ostalo se rešava samo od sebe u naredne dve godine, a i brže. Ako "ljudi" nastave da izbacuju kućne ljubimce ovim tempom, nikavi azili neće rešiti problem. Problem je u "ljudima".

  • Путник

    12:57 // 17. 4. 2024.

    Хитно променити законе и одрадити масовну еутаназију животиња без власника. Много је не хуманији лов дивљих животиња па се и то ради због контроле бројности. Живот постаје немогућ. Псима су дата права људи, али без обавеза. Све акције заштите финансирати из посебног пореза на кућне љубимце и од казни за непрописно шетање, не чишћење измета исл.

  • Vesela Tanaskovic

    12:58 // 17. 4. 2024.

    Evo mog slucaja konkretno. Cuvala sam pse od kad znam za sebe. Sad imamo stene od 4 meseca. Stene, sin od 4 godine i ja setamo kroz kazandzijsko. Ja u zivotu ovakav starh nisam osetila, nigde kao u centru Nisa gde je copor divljih psa kod capinog spomenika naleteo na nas. Dete u ruke, stene mi se vrti oko nogu dok se nije popelo na klupicu... A dzukele vece od mene na sve strane nakostresene!

  • Solomon

    13:40 // 17. 4. 2024.

    Sve dok se kao na zapadu ne formira služba za zbrinjavanje napuštenih životinja i ova komunalna milicija ne transformiše u tu službu, biće pranje para još više nego do sada.

  • Steva n

    14:20 // 17. 4. 2024.

    Zašto bi ikada sterilisali mačke?

  • 999

    17:07 // 17. 4. 2024.

    Danas je pas lutalica izujedao dvoje dece u Gabrovcu.Ma, dosta vise, sklanjajte ih s ulice.

  • Gradjanka

    19:08 // 17. 4. 2024.

    Udruženjima ne ide u korist da se izgradi azil jer će sav novac da se preusmeri tamo, a oni onda ostaju bez "posla". Ja kao poreski obveznik ne želim da moj novac odlazi za kučiće i mačiće već za bolesnu decu jer su ona prioritet! Pretpostavimo da od sutra nema nijednog novo izbačenog psa na ulici, a šta ćemo sa ovim postojećim koji napadaju?!Vlasnik će platiti kaznu,a oni i dalje ostaju na ulici!

  • Pitam te Dragana

    20:51 // 17. 4. 2024.

    Mene su juce kod Vilija na Pevcu napali psi. Da li treba da se pozatvaramo u kuce da se psi slobodno setaju ulicama?

  • Srba

    22:33 // 17. 4. 2024.

    Za razliku od pasa, mačke su izuzetno bojažljive, omražene i maltene istrebljene u ovom gradu. Skoro da se više nigde ni ne mogu videti u nekom većem broju. One beže od ljudi i kriju se. Koga je to “napala” i ujela mačka??? To je moglo da se desi isključivo u samoodbrani ako je neko uhvatio i želeo da joj naudi. Ovaj nazovi grad postaje sve nenormalniji, a ta odšteta treba debelo da se preispita.

  • Aleksandra

    10:17 // 18. 4. 2024.

    @999
    Skloniti sa ulice i pedofile, zlostavljače životinja, pijane i drogirane vozače, itd. Šta mislite ko je opasniji i kog je više?

  • ???

    11:56 // 18. 4. 2024.

    Hoce li neko u ovom gradu da skloni pse lutalice sa ulica.Da li treba da se desi neka tragedija? Gospodjo Sotirovski, kada ce taj azil i kada ce neodgovorni vlasnici poceti da se kaznjavaju? Hocete li ukloniti ono ruglo od kucica ili cete poceti i stale da zidate p po gradu?

  • ***

    14:13 // 18. 4. 2024.

    @Aleksandra. Ne mesaj babe i zabe.

  • Propis

    07:33 // 20. 4. 2024.

    Zašto niko ne kontroliše propise po pitanjima čuvanja pasa vezano za čišćenje iza njih ,a posebno puštanje pasa da se šetaju bez povoca. Propisa ima

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: