Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 3. 6. 2016.

Na narednom protestu stanari blokiraju depo “Parking-servisa”

490x370-490x370-800x600-setnja Neumorni stanari ponovo u protestnoj šetnji; foto: JV

Zato što smatraju da “Parking-servis” krši Ustav i žele da saznaju ko i kako određuje cenu odnošenja vozila, niško Udruženje stanara u četvrtak u 17 sati krenuće u novu protestnu šetnju do depoa ovog preduzeća gde će nakratko fizički blokirati kretanje “pauk-vozila”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • SVI NA PROTEST

    17:47 // 3. 6. 2016.

    Prekinimo otimaciju koja gradjanima nista ne donosi. Ukinuti naplatu parkiranja jer se ne trosi namenski.

    • Dexter

      23:24 // 3. 6. 2016.

      Ukinimo i državu jer ne funkcioniše, pa svi nazad na drveće, da se gađamo bananama kao u stara, dobra vremena! I vodovod, šta će nam kad imamo Nišavu!
      Ovo Udruženje je potpuno izgubilo kompas. Neka se ukine naplata parkiranja 10 dana, grad bi izgledao kao Hirošima. Treba vršiti pritisak na gradsku vlast da dovede u red javna komunalna preduzeća, pa i Parking servis, a ne razarati ta preduzeća.

    • Napred komsije

      01:01 // 4. 6. 2016.

      Ti se popni i na musmulu ako hoces. Udruzenje i jedino to udruzenje vec dve godine vrsi pritisak da se ispita poslovanje javnih preduzeca, a ljudi kao ti, cute, oni koji ubiru kajmak i koji te placaju cute i razvodnjavaju i unose konfuziju bas kao sto i ti to radis. Vecina medija otima narodne pare i zataskava. Napred narode, napred Juzne Vesti. Do konacnog raskrinkavanja lopovluka i bahatosti.

  • sale

    18:55 // 3. 6. 2016.

    Znaci, ako na pesackom prelazu nema znaka da je zabranjeno parkiranje, onda je dozvoljeno?

    Procitaj zakon djokice i videces da je regulisano, da ne smes da parkiras na zelenoj povrsini, da ne smes da parkiras na trotoaru ako na njemu ostaje manje od 160cm za prolaz pesaka, ne smes da parkiras na sred ulice dok odes po burek...

    • Dexter

      01:24 // 4. 6. 2016.

      Kako se usuđuješ da budeš logičan? Ovo je vreme za "ua!", "dole!" i udaranje minusa onima koji "mudruju". Ovo je vreme uspona narodnih tribuna i neizabranih, samoproglašenih lidera. Vreme kad vlast koristi javna preduzeća za pljačku građana, a sociolozi i lideri traže da narod ne dira vlast, nego napada ta preduzeća, kao u doba ludizma i bostonske čajanke.
      Guska mora da se ludo zabavlja ovime!

  • bidza

    20:14 // 3. 6. 2016.

    Svi na protest. Dokle vise da nas pljackaju.

  • Milan M

    20:42 // 3. 6. 2016.

    ZOBS iz 2013godine Saobraćajni policajci su mi objasnili da je po njemu dozvoljeno samo što je znakom ili horizontalnom signalizacijom dozvoljeno činiti.Znači kad pođete na kampovanje ponesite znak P-parking

    • Derikoze i paraziti

      22:08 // 3. 6. 2016.

      Policajci tvrde da je dozvoljeno samo ono sto je predvidjeno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
      A parking servis podize vozila cak i sa mesta gde ima horizontalne signalizacije.
      Za njih cak ni to nije relevantno.
      Vole ovaj haos, jer je to plodno tlo za zetvu.Ali koliko mi se cini i njima je odzvonilo.Konacno je posle 10 godina, doslo do sistematskog urusavanja njihovog pljackaskog sistema

  • vladimir kum

    21:41 // 3. 6. 2016.

    I vrapci na grani znaju da je Parking servis lopovska bulumenta koja otima novac od Nislija I popunjava budzet grada.Pitajmo lopove gde trose novac gradjana.

  • Alex

    21:42 // 3. 6. 2016.

    Samo protesti narode, da ih pritisnemo i nemaju kud! Otpor do pobede!

  • Boka

    21:43 // 3. 6. 2016.

    Samo napred,neko mora da preduzme nesto

  • BP

    21:56 // 3. 6. 2016.

    Samo tako. Zmija u glavu mora da se bije.

  • Ivan

    22:35 // 3. 6. 2016.

    Parking servis bi trebalo ukinuti.
    Plaćanje parkinga ostaviti samo za 3 najprometnije i glavne ulice u gradu.

  • marko

    00:18 // 4. 6. 2016.

    Zakonom o bezbednosti saobracaja propisana je nocana kazna za nepropisno parkiranje a ne i obavezno odvozenje vozila sto radi Parking servis.Umesto da zakace prekrsajnu kaznu od 2.500 dinara(ako se plati za 8 dana) oni voze vozilo za 12.500 dinara. Cista zloupotreba i krsenje zakona.Samo vozila koja ozbiljno ugrozavaju bezbedno odvijanje saobracaja treba nositi ostalima po zakonu naplatiti kaznu.

  • Jazz

    00:27 // 4. 6. 2016.

    Muka mi je vise od razbojnika koji prodaju vazduh!
    Idu po gradu i bahato crtaju (otimaju i prisvajaju javnu povrsinu) gde im se prohte.Uskoro ce poceti ljudima i u dvorista da ulaze.
    Pa jos kad onog svog direktora proglasavaju najpopularnijim nislijom svake godine...dobijem nagon za velikom nuzdom.

  • Saša

    03:34 // 4. 6. 2016.

    Meni nije jasno nešto mnogo bitnije u vezi sa Parking servisom, a to je: Zašto je 1h parkiranja u Nišu posle Beograda najskuplji. Skoro bio u Kragujevcu, 1h parkinga u Zoni 1 iznosi 36 din. a kod nas je 37 u Zoni 2. Takođe protivustavno je da isti proizvod ima dve cene. Dnevna karta mora biti zbir iznosa po satima parkiranja,

  • djokica

    06:14 // 4. 6. 2016.

    Ovo je podrska bahatim vozacima.

  • nikola

    10:40 // 4. 6. 2016.

    Bravo za moje Nislije, prikljucujem se protestu protivu usranog "parking servisa". Sve su samo ne servis! IDEMOOO!

  • danka

    11:38 // 4. 6. 2016.

    Ima ovde obostrane krivice.Neki se parkiraju gde stignu,a ovi nose sta dohvate.

  • nesa

    11:52 // 4. 6. 2016.

    Bas me interesuje koga ce Djokica da zove kada mu se budem parkirao kod auta,a on ne moze da izadje?Ne podrzavam Parking servis zbog mnogo cega,ali ne podrzavam ni bezobrazne i bahate vozace.Drzava je umrla.Ovog trenutka pred mojom zgradom u Vozdovoj na Pevcu ima tri parkirana automobila.TU JE PARKIRANJE ZABRANJENO.I sta sada?

    • Đokica Jovanović

      14:26 // 4. 6. 2016.

      Slažem se, evo u čemu. Bahate građane može da kažnjava samo policija, a ne partijska zbirština u Parking servisu. Ako neko parkira ispred mog auta, nikada ne zovem Parking servis, već saobraćajnu policiju. Staro je pravilo - ne može se jedno nevaljastvo pravdati nevaljstvom samozvanih delitelja pravde. Preporučujem, pogledati član 66 Zakona o bezbednosti saobraćaja.

    • CVETKO prvi

      17:25 // 4. 6. 2016.

      Nije Djokica , već prof dr sci Djoka !

  • Dexter

    15:04 // 4. 6. 2016.

    @Đokica Jovanović
    Partijska zbirstina je i u Vodovodu, pa Vas to ne sprecava da pijete vodu. Postoji Odluka Skupstine grada kojom je Parking servis formiran i iz koje vuce ovlascenja. Ako je ona losa, treba pritiskati Grad, a ne njegov servis. Ideja o gradnji javnih garaza je propala jer su se bunile komsije. Voleo bih da od nekoga cujem kako drugacije resiti problem parkiranja.

    • Đokica Jovanović

      17:17 // 4. 6. 2016.

      @Dexter. Imaš li ime? Ili se zoveš Dexter? Nemaš kuraži da se pojaviš imenom i prezimenom, nego se kriješ u tami anonimnosti? Bojiš se javnosti? Da znam ko je oponent. Samo... nemoj opet da izmišliš neko drugo ime, stvar je elementarnog dostojanstva.

    • Dexter Razočarani

      20:18 // 4. 6. 2016.

      @Đokica Jovanović
      I to je Vaš odgovor na pitanja o razlozima protesta? Skretanje pažnje? Kontrapitanje suprotno osnovnoj internet kulturi, u rangu "kolika ti je plata?" ili "za koga si glasao?" VI ste javna ličnost, ne ja. VI tvrdite da Parking servis nema osnova za naplatu, znajući dobro da po čl. 157 i 158 ZOBS i te kako ima. VI izazivate sukobe među sirotinjom, skrećući pažnju sa loše vlasti.

    • Đokica Jovanović

      00:28 // 5. 6. 2016.

      Ne vredi. Navedenim odredbama se ne dozvoljava lokalnoj vlasti da derogira zakon, pa ni član 66. Ne pitam za platu, ni za glasanje. Pitam za ime. Opšta kultura je u pitanju, a ne nekakva pravila tzv. virtualnog sveta. Osnovna hrabrost je da se imenom i prezimenom stane iza svog stava. Ako je svoj. Odbijam dalji razgovor sa senima, pozdravljam Dextera (alijas Dextera Morgana iz američke sapunice?)

    • Dexter

      11:59 // 5. 6. 2016.

      Lokalnoj VLASTI! Tek Vas je povređena sujeta naterala da nehotice priznate ono što sve vreme tvrdim: VLAST, a ne njen servis treba pritiskati! Vucarate ljude okolo izazivajući opasnost od nasilja, skrećući im pažnju od pravog protivnika. Ne obraćam se ja Vama, slobodno razbacujte zvečke, nego ljudima koje ste "liderski" hrabrili da seku radijatore jer će ih ogrejati geotermalno jezero pod Nišem!

    • Dexter-za kraj

      12:07 // 5. 6. 2016.

      I konačno, mala pouka, pošto vidim da nemate iskustva sa produktima modernog doba. Internet forumi, blogovi i komentari NAMENJENI su anonimnoj korespondenciji, baš zato što eliminišu mogućnost uvreda "ad hominem" kojima ste, vidim, skloni. Poenta je stvaranje navike da polemišete sa argumentima, ne sa ljudima. Ja Vas ohrabrujem da nađete neki nick i vežbate veštinu dijaloga koju niste savladali.

    • Đokica Jovanović

      15:17 // 5. 6. 2016.

      Čovek ne treba da ćuti kada mu anoniman podmeće ono što on nikada nije rekao. Uvek sam tvrdio da iza nevolja u društvu stoji vlast. Te je invektiva o "povređenoj sujeti" infantilna. Zato i insistiram na odgovornosti za javno rečenu reč. Rečenu veleumnost o produktima modernog doba komunikologija već rutinski tumači. Ima sve u knjigama, za one koji ih čitaju. Više neću odgovarati senima iz memle.

    • Dexter

      20:49 // 5. 6. 2016.

      Rezimiram. Priznali ste da sam u pravu što insistiram na tome da treba pritiskati pravog krivca, VLAST, a ne javna preduzeća. Zatim ste novim uvredama na moj račun pokazali da ste svesni da ste jezivo poraženi u diskusiji od memljive - kako kažete - seni, pritom infantilne i nenačitane. Jedino ostaje da položite račune ljudima koje šaljete na adresu koja je, priznali ste, kriva.
      Slučaj zatvoren.

  • maja

    20:02 // 4. 6. 2016.

    Podigli su me ispred firme odnela sam iz katastra da je to parcela firme a ne trotoar . Parking servis prebacuje loptu na policiju policija na parking servis. Ima li neko iz udruzenja da me posavetuje pisala sam zalbu ...

  • Koja

    02:56 // 5. 6. 2016.

    Evo nas eto vas pa ćemo se ćerati.

  • Anastasija

    07:15 // 6. 6. 2016.

    Dok ste opravdano zastupali gradjane zbog krsenja njihovih prava sve je bilo u redu, sada ste postali politicki aktivni sto je suprotno gradjanskoj inicijativi.

  • Temudzin

    09:12 // 6. 6. 2016.

    A ko njima daje za pravo da trube pored Gradske bolnice kada se zna cak i zakon nalaze da je zabranjena svaka upotreba sirena pored Bolnica.Ko sada ovde zakon krsi?

  • јагода у супермаркету

    07:06 // 7. 6. 2016.

    Јуче,ја клијент,тј. странка,он ко је заклјучите,наиме, док ја плаћам казну паркинг сервису , баја ладно предамном у телефонском разговору завршава другом баји казну,и ко сам ја кад га питам , брате дај тај број и мени да те зовем,хаххахах, још казе плати болје него да те тузим,ееее на то сам вриштала од смеха да се орило

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: